Wednesday, August 19, 2015

#Cabaran31hari, Cara Mengatasi Penyakit Kaki, Tangan Dan Mulut (HFMD)

Wednesday, August 19, 2015,5:37 PM |
Harini saya nak berkongsi sedikit mengenai penyakit yang selalu hinggap pada anak-anak kecil iaitu penyakit tangan, kaki dan mulut (HFMD). Jom baca apa yang ada di dalam poster yg comel ini.
Klik untuk gambar lebih jelas

 Apabila sistem imunisasi badan anak-anak lemah, maka anak-anak mudah untuk terkena jangkitan HFMD ini. Oleh itu, selain mengajar anak supaya menjaga kebersihan diri, alternatif lain yang boleh diambil oleh ibu bapa adalah dengan pengambilan supplement untuk meningkatkan sistem imunisasi anak-anak. Antara supplement yang dapat membantu adalah seperti berikut :
 Chewable vit c. Memang sangat sesuai dan digalakkan ambil oleh kanak-kanak kerana seperti yang kita tahu pengambilan vitamin c akan dapat meningkatkan sistem imun badan.
Nutriferon juga adalah untuk menguatkan sistem imun tubuh. Klik link ini untuk info lanjut :
Performance Drink adalah satu minuman eloktrolit yang mengawal bendalir dalam tubuh kita. Sekiranya badan kekurangan bendalir, mudah untuk anak akan mula sakit tekak, batuk dan dikhuatiri melarat. Selain itu, apabila tubuh kita kurang air, badan kita akan merasa letih dan kurang bermaya. 
Mealshake adalah multivitamin dalam bentuk serbuk. Mealshake mengandungi 19 vitamin dan mineral yang diperlukan. Ianya jugak sumber terbaik untuk sumber fiber dan protein.

Dengan pengambilan keempat-empat vitamin ini, InsyaAllah kita dah bekalkan secukupnya vitamin-vitamin yang perlu untuk meningkatkan sitem imunisasi anak-anak kita. Justeru itu, sekiranya ada ibu bapa yang prihatin ingin mendapatkan vitamin untuk anak-anak boleh hubungi saya (019-6609951) untuk maklumat lanjut.

Untuk pembelian secara online untuk keempat-empat vitamin diatas boleh klik link ini :

Untuk vitamin-vitamin lain boleh klik sini :