Thursday, April 30, 2015

Puasa di bulan Rejab, melatih diri sebelum bertemu ramadhan

Thursday, April 30, 2015,8:19 AM |
Alhamdulillah terjaga juga harini untuk bersahur setelah beberapa hari kunci jam tapi tak terjaga. Aisyyy.. macam mana bila tiba bulan ramadhan nanti, susah nak bangun, Ya Allah bantulah hambamu yang lemah ini, kuatkan semangatnya. 

Sebab itu dikatakan bulan rejab ini sebagai bulan persediaan bagi kita untuk menghadapi ramadan. Bersedia dari segi apa? dari segi amalan, mula bulan rejab ni kita praktis bangun malam bertahjud, paling tidak pun kita buat 2 rakaat pun jadi lah, lagi banyak lagi bagus. Lepas solat tahajud tu boleh kita berzikir sikit-sikit. Sampai tertidur pun tak pe.

Selain itu, kita perlu bersedia dari segi mental. Haritu masa 1 Rejab saya berpuasa, jadi apabila saya dah lama tak puasa, saya rasa agak letih walaupun pada hari tersebut saya tak pergi ke site/kerja luar, saya hanya buat kerja di pejabat. Agak-agak kenapa tu? Sebab itu kita perlu bersedia dari segi mental dan sentiada la ingat Allah. saya suka sebut Ya Allah, kuatkan semangat aku Ya Allah. Menyebut Ya Allah seolah-olah saya dapat semangat untuk bertahan. Sentiasa la sebut Ya Allah blablabla, Ya Allah blablabla, cakap je apa nak cakap dengan Allah, Allah maha mendengar rintihan hambanya. Dugaannya, kawan depan dok mengunyah kerepek pisang dan jajan seangkatan dengannya, yang belakang buat air nescafe semerbak bau satu pejabat. Tapi Alhamdulillah dapat juga saya berbuka petang tu.   

Azza, Hanie, Radiah, Naimah - Gambar raya tahun 2013
Bersabar adalah yang paling utama. Masa berpuasa bukan sahaja melatih diri berlapar mengenang nasib mereka yang susah tapi melatih sifat sabar seseorang. Jadi banyakkan istigfar, cakap macam senang kan, sabar sabar tapi bila teruji tu, hanya Allah je tau, lagi2 orang seperti saya yang menjaga bahagian aduan. pehhhh... sabau je lah. 

Harini hari khamis (30 April 2015) hari kedua saya mengganti puasa, baki ada 6 hari lagi. Jenuh juga nak mengganti puasa ye. Setakat ini sahaja, nantikan latihan berpuasa saya dibulan rejab pada entry selanjutnya. Bye bye
Read More...

Wednesday, April 29, 2015

Slogan Qu puteh menjadi trademark mereka yang berpuashati dapat kulit cantik dan putih

Wednesday, April 29, 2015,2:03 PM |
Qu puteh, Qu puteh baru lah putih, gempak kan Dato Diva ni, beriya benau, cuba tengok tangan dia, aisyyyy.. gosip plak kan. Entry harini adalah testimoni daripada Norazreen, kalau tengok gambar dia memang dah cun melecun sekarang. Hanya minum ESP bukan Qu puteh yekkk. 

Sebelum tu kenapa saya pilih tajuk cenggini harini ye, mari baca testimoni pengguna ini beliau menyebut Qu Puteh.

*********************************************************

Norazreen Alias " Suamiku Encik ESP "   

Kenapa sy CINTAKAN ESP? 

TESTIMONI DIRI SENDIRI [ Shaklee Success Story ]

Jangan ingat, pengedar Shaklee jual Shaklee suka2 ja.. Tanpa mencuba sendiri dulu..
Sebenarnya ada kisah di sebaliknya yg menyebabkan kitorang 'Fall in Love with Shaklee'..

This is my story~~

Nampak tak kulit sy kat gambar sebelum tu.. 
Kusam
Berjerawat
Tona Kulit Tak Sekata
Parut Jerawat
Liang Pori yg Besar
Berminyak
Bibir Pucat

Semua ni punca drpd salah guna produk.. Dan sy dulu memang suka tukar2 produk.. Sampai pernah guna produk harga cecah rm400 lebih.. Huhuhu

Menyesal sangat masa tu.. Mula2 cantik, halus gebu ja kulit.. Nampak kemerah-merahan.. Once dah stop guna.. Hahh, ambik kau! Habis teruk efeknya kat muka.. Dulu sy tak berapa minat mau jaga kecantikan dalaman sebab takut mau makan ini itu.. 

Pastu, dah stop guna produk yg ada bahan terlarang tu.. Resdung pulak dah buat hal.. Makin menjadi2 la jerawat kat muka.. Tapi, syukur tak teruk sangat sebab sy rajin buat rawatan resdung yg asap2 tu..

Lumrah perempuan suka CANTIK.. Konon mau yakin diri la bila selfie.. Haha.. 
* alasan tak logik * 

Then, cari2 la cara yg berkesan untuk masalah kulit sy sekaligus rawat resdung sy.. Setiap kali taip kat google, mesti yg keluar dulu.. "Set Cantik Shaklee"
Nampak tak, betapa famous Shaklee ni..

Mula2, tak berkenan langsung.. Sebab supplement.. Kan sy tak berani kalau makan2 ni..
Tapi, bila dah balik2 keluar Shaklee jugak.. 
Start tengok testimoni2 kat google.. Berlambak wehh..
Mustahil tak berkesan kalau testimoni dah berlambak



Dengan izin Allah, di bukakan la pintu hati ni untuk try Shaklee.. 😙😙
Kalau belum try, belum tau kan..

Shaklee dah ada di tangan.. Guna2 sampai ke hari ni..
Woww!! Amazing.. I got my #ShakleeEffect..
Perubahan ketara betul.. 

 Jerawat Berkurangan
 Pori2 Makin Kecil
 Kulit Makin Cerah
 Tona Kulit Sekata
 Kulit Kurang Berminyak
 Parut Jerawat Makin Pudar
 Bibir Kembali Kemerah-Merahan
 Bonus! Resdung Berkurangan

So, this is my #ShakleeEffect.. Sy antara pengguna yg berpuas hati dan paling penting dah jadi Shaklee Extreme Lover.. Sy jugak ahli berdaftar Shaklee sekarang..

Rahsia saya?

Of coz la ESP!! Qu Puteh kami..  
Dan add on with :

Vitamin C
Vitamin E
Vitamin B Complex
Skincare set Enfuselle

Jadi pada sesiapa yang nak cantik boleh la ambil set seperti yang Norazreen ni ambil, lepas beberapa bulan boleh bagi testimoni dan jangan lupa sebut slogan ni Of coz la ESP!! Qu Puteh kami..  hihihi. 

Kini dah jadi trend kan nak sebut-sebut Qu puteh walaupun guna produk lain. Hebat la strategi Dato Vida ni. Terkesan terngiang-ngiang walaupun meluat. hahahaha. 

Saya adalah pengedar sah Shaklee yang berada di Melaka dan pos keseluruh Malaysia. Untuk maklumat lanjut boleh CALL/WhatsApp saya di 019-6609951 atau email saya di emy_2912@yahoo.com.my 

psttt : Lepas ni saya nak buat set Qu puteh la. hihihi

Read More...

Thursday, April 16, 2015

Kelebihan membeli vitamin shaklee dengan saya

Thursday, April 16, 2015,11:17 PM |
Alhamdulillah selesai memberi jadual makan vitamin pada seorang customer. Saya memang risau vitamin tak sampai-sampai pada customer sedangkan saya janji barang akan sampai dalam masa 2 hingga 4 hari bekerja. Harini adalah hari ke 4, jadi bila customer kata barang belum sampai macam cacing kepanasan lah saya. Apa lagi, buka laman web Gdex, semak barang dah tiba mana, call Gdex mereka kata dah sampai tapi customer kata belum sampai.  Ya Allah hanya tuhan yang tahu betapa risaunya saya. Tapi tu la, Allah menduga saya rupanya, memang vitamin dah sampai pada customer, ada pada kawan dia. Alhamdulillah.

Selain jadual vitamin, saya juga berikan cara yang betul untuk pakai krim Herbal Blend shaklee. Mesti ada cara yang terbaik kan, buka main sapu je.. Nak tahu tak, sejak kebelakangan ini, krim Herbal Blend ni mendapat sambutan hangat la. Yang belum cuba, boleh dapat satu dari saya. Bukan free tapi tak da GST. Hahahaha... lawak je.


Saya amat tekankan pengambilan air. Air mestilah tidak kurang dari 3 liter sehari. Respon biasa, 'ala, saya tak tahu la sehari saya minum berapa'. Itu biasa ye kengkawan.. saya dulu pun macam tu juga.  So saya kata 'Sila Sukat' hahahaha. Memang la kene sukat, kene tau arini minum berapa banyak air. Air tu sangat penting untuk sistem dalam badan, penting sangat. Dan tersenyum saya apabila customer kata kalau tak cukup air tak berkesan ke? Hehehe bukan tak berkesan tapi kita nak optimumkan penyerapan vitamin dalam badan, nak bagi mudah buah pinggang kita bekerja, kalau darah pekat, buah pinggang pun kene kerja kuat tau, ni barang nak pakai lama. Kang kene guna mesin nantikan susah. Choiiiii..

Panjang pula cerita. Setakat ini saja lah. Jumpa di entry yabg seterusnya. Saya adalah pengedar sah shaklee yang berada di Melaka. Pos keseluruh Malaysia.

HANIE
019-6609951
ID 866973
emy_2912@yahoo.com.my
Read More...

Friday, April 10, 2015

Anak sembelit teruk, bagaimana nak atasainya?

Friday, April 10, 2015,1:56 PM |
Sembelit memang macam satu mimpi ngeri, kalau boleh tak nak kena betol tak? itu kita yang dewasa kata, bagaimana pula dengan anak kecil yang menghadapi sembelit, Ya Allah kasihan sungguh, tak sanggup rasanya nak biar anak kita kene sembelit ni kan. Jom tengok video ini, apakah cara kita nak atasi sembelit ini?


Anak Sembelit Teruk Sampai Kena Seluk Tangan Nak Korek from iReach HD on Vimeo.

Bagi ibu bapa yang buntu mencari ubat atau petua untuk atasi sembelit teruk yang dihadapi oleh anak, boleh mencuba Mealshake dari shaklee untuk masukkan sekali dalam senarai keperluan untuk anak selain buah-buahan dan makanan harian. 

Anak juga boleh diajar supaya lebih kerap mengambil air kosong dan galakkan makan buah-buah dan sayuran. Pelbagaikan makanan harian supaya mereka mendapat khasiat yang mencukupi. 

Vitamin untuk kanak-kanak
Mealshake RM113.75 (544g)
Vita-lea for children RM111.00 (60Biji)
Omega Guard RM136.00 (90 Biji)
Chewable vita-C RM37.50 (90Biji)




Belian vitamin shaklee boleh dibuat bersama saya, Nur Hanie Ilhamie binti Zainuddin
Untuk maklumat lanjut boleh hubungi SMS/WhatApps : 019-6609951 
Saya adalah pengedar sah shaklee yang berada di Melaka dan pos ke seluruh malaysia.


Read More...

Thursday, April 9, 2015

Setelah 6 tahun berehat akhirnya disahkan hamil sekali lagi.

Thursday, April 9, 2015,2:13 PM |
Watie Akib : 
Assalamualaikum
Kali ni terpanggil nak berkongsi dengan semua. Mula2 malu.. tapi bila difikirkan boleh membantu org lain.. saya rasa x salah saya berkongsi berita gembira di sini
Alhamdulillah.. setelah 6 tahun berehat .. akhirnya saya disahkan hamil sekali lagi. 2 tahun sudah saya mengalami keguguran setelah kandungan berusia 7 minggu.

Kali ini..kandungan telah berusia 9 minggu. Saya cuma berdoa dan tawakkal kepada Allah supaya kali ini ada rezeki..insyaAllah.
Dah bermacam2 produk saya ambil..termasuk.jamu. bayangkan balik kampung semua org tanya soalan yg sama.." bila nak tambah lagi?.. balik kg mertua.. org tanya.. kapan lagi...tambah dedeknya.. hehehe. Tension jugak lama2..
Saya pejam mata..tinggalkan semua produk lain.. termasuk.jamu2... saya istiqomah dengan gla dan alfalfa. Tutup mata..pekak kan telinga. Saya consume gla setiap hari..alfalfa setiap hari. Ada ja masalah period sikit atau sakit..rujukan saya...adik saya sendiri Noorhafiza Mohamad Akib.
6 bulan tanpa jemu makan secara consistent, Alhamdulillah...syukur...berkat doa dan usaha tanpa jemu..
Rakan2 yg masih belum ada anak...atau sedang mencuba.. amalkan..gla.
Alfalfa. Suami.makan zinc dan vit e
InsyaAllah...berdoa sentiasa. Syukur Alhamdulillah.
Doakan kali ini rezeki saya hingga 9 bulan.. 


Begitulah perkongsain puan Watie. Syukur alhamdulillah, beliau dapat hamil sekali lagi. Untuk mereka yang berusaha untuk hamil, jangan berputus asa dan teruskan usaha. InsyaAllah ada rezeki allah bagi. 

Untuk yang ingin mencuba set vitamin untuk hamil shaklee, jangan malu segan untuk hubungi hanie di 019-6609951 atau email saya di emy_2912@yahoo.com.my 
Read More...

Thursday, April 2, 2015

Promosi Vitamin Shaklee April 2015, termasuk GST

Thursday, April 2, 2015,6:02 PM |
Assalammualaikum dalam salam sejahtera.
Sepertimana tajuk saya di atas, PROMOSI vitamin shaklee April 2015, termasuk GST adalah Cinch Shake (semua perisa), Lecithin, GLA, Vita-lea for children dan DTX Complex.


Cinch Shake Retail Price RM 173.00 (NO GST) RM183.38 (GST)
Lecithin RM52.50 (NO GST) RM55.65(GST)
GLA RM91.25 (NO GST) RM96.73(GST)
Vita-lea for children RM111.00 (NO GST) RM117.66 (GST)
DTX Complex RM 155.00 (NO GST) RM164.30 (GST)

Nampak tak perbezaanya, banyak naik selepas GST dilaksanakan. Saya tak nak komen banyak, tak setuju pun kene juga tapi walaubagaimanapun kita tetap perlukan kehidupan yang lebih sihat. Oleh itu, bersederhanalah ketika kita berbelanja dan kalau ingin mencari duit tepi boleh juga hubungi saya untuk bersama saya dalam dunia SHAKLEE ini. Untuk lagi jimat semasa anda membeli vitamin shaklee, jom la join ahli, hanya RM75.00 sahaja seumur hidup. 



Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan shaklee dengan harga promosi, segeralah hubungi saya di 019-6609951 (SMS/WhatsApp) atau email saya di emy_2912@yahoo.com.my

Kelebihan membeli vitamin Shaklee dengan saya adalah anda akan diberi jadual makan vitamin yang betul bagi memastikan penyerapan vitamin dengan kadar optima dan penyerapan kos GST(maknanya anda membeli dengan kadar NO GST) ditambah lagi dengan FREE POSTAGE. Waaaa.... manyak syok. Apa tunggu lagi!!!! Jom hubungi saya sementara stok masih ada. Ingat, promosi ini hanya pada APRIL 2015.

Read More...