Saturday, February 14, 2015

Penyakit bawaan ibu hamil, sakit pinggang, kaki kejang, simpul biawak dan lain-lain

Saturday, February 14, 2015,7:00 AM |
Persoalan untuk sakit-sakit bawaan ibu hamil, macam-macam masalah, lagi bagus kalau kita dapat elakkan daripada kita cari cara nak mengatasinya bila dah sakit kan. Jadi bagi ibu-ibu yang tercari-cari penyelesaian kepada masalah ini, jejom kita baca apa ibu-ibu ni kata : 

  • Eizan Adzan Sekarang ni dh 33weeks...sebelum pregnant hgga skrg mmg x pnh miss consume oste ni. Boleh dikatakn rasa lenguh2, sakit pinggang, cramp, sakit gigi, sembelit mmg xde lgsng...
    Pendek kata pregnant kali ni alhamdulillah sihat dan cergas je.
    **teman baik sepanjang masa.


  • Kakcik Maz Ostematrix buat gusi bengkak dan nyilu gigi kurang (kes lepas mengandung anak pertama ni). Mengandung anak ke-2 Cramp kaki langsung xde xde dah gusi berdarah nyilu2 gigi.. Alhamdulillah.


  • Noraimi Syazwani kalo sembelit time pregnant, amik oste ni insyaAllahbl setel
  • Nurul Huda M S Saya mmg suka sangat ostematrix. Masa preggie, masalah cramp kaki dengan sembelit takde. Badan lenguh sakit pinggang dan belakang hilang lepas bangun pagi fresh je. Kalau tak amik sebelum tidur, pagi esoknya mesti ada rasa lenguh lagi

  • Ckyndyg Nogha Suplemen wajib setiap malam! Sepanjang hamil Kali ini, baru 2x kaki cramp berbanding hamil sebelum ini. Alhamdulillah! 
    Ostematrix memang best & TERBAIK utk diamalkan ibu mengandung & menyusukan anak.


  • Atiqah Aziz suka ostematrix..amik dr awal, masa period susu xterasa kurang sampai xcukup supply pun..senang bgn pagi..xde malas2..senang membuang xyah tunggu lama2, hilangkan sakit sendi bila ambil sekali dgn ajht..saya hampir setiap hari angkut brg n anak serentak 20kg p balik keja..hihi..wlpn xspenuhnya xkejang kaki masa preggy yg bestnye xla start kejang kaki dr awal preggy.

  • Saya sangat suka jika anda mencuba terlebih dahulu, pasti akan kagum dengan hasil nya dan dengan izin Allah ye. InsyaAllah pasti membantu sangat-sangat. Banyak ibu-ibu yang dah mencuba dan mengakuinya. DAH CUBA PASTI JATUH CINTA. Oleh itu, ambil makanan yang berkhasiat semasa hamil dan supplement bagi mendapatkan khasiat yang mencukupi untuk diri dan bayi dalam kandungan. Wsalam..


Anemia Ibu Hamil ni Dah Warded Pun Degil - Nasib Kakak Garang from iReach HD on Vimeo.


Hanie
ID 866973
019-6609951
emy_2912@yahoo.com.my

Read More...

Friday, February 13, 2015

Al-fatihah untuk Tuan Guru Nik Aziz

Friday, February 13, 2015,1:22 PM |
Saat ini baru diberi kesempatan menulis mengenai perginya seseorang yang memperjuangkan agama islam yang sangat saya hormati, bukan dari sudut politiknya, memang saya tak berminat sangat dengan politik tapi dari sudut agamanya. Sayu je hati bila terlihat newsfeed kat FB, Inalillahiwainailahirajiun, al-fatihah untuk Tuan Guru Nik Aziz. Sumbangannya kepada agama sangat lah besar. Pemergiannya juga amat-amat dirasai. Kata mereka di Kelantan sana, awan mendung seolah-olah mengiringi pemergiannya. Ramai sangat orang disana, Alhamdulillah allah permudahkan semua. Semoga Tuan Guru Nik Aziz Nik Mat ditempatkan dikalangan orang-orang yang beriman. 

Teringat satu kisah yang diceritakan oleh adik waktu dahulu mengenai Tuan Guru Nik Aziz dan pen milik kerajaan (urusan kerja). Beliau akan menggunakan pen beliau sendiri untuk urasan peribadi dan tidak menggunakan pen milik kerajaan atas urusan peribadi. Begitulah amanahnya Tuan Guru Nik Aziz dalam memegang tanggungjawabnya. 

Ya Allah, terasa insaf diri ini, kerdilnya aku disismu Ya Allah.

Pic kredit : astroawani
Read More...

Thursday, February 12, 2015

Wajibkan diri untuk ambil supplement semasa hamil, jangan bahayakan anak dalam kandungan

Thursday, February 12, 2015,7:00 AM |
Panjang dan lebar tajuk saya harini kan. Rasanya semua isi penting nak tulis dalam tajuk.hihihi. Alhamdulillah para ibu yang sedang hamil, basahkan diri dengan zikir/selawat dan hadapi moning sickness dengan lebih tenang. Alahaiii rindunya hamil lagi. cewah, kemungkinan tahun hadapan, InsyaAllah.

Bahaya kalau kita tak ambil supplement semasa hamil (google kalau nak tahu lebih lanjut) kerana supplement itu bukan untuk kita sahaja, malah untuk anak yang kita kandung. Ada alasan yang tak berapa sedap didengar kata "memang tak boleh telan pil, tak lalu sebab berbau" jadi dengan alasan ini, rasa tak bersalahlah kita untuk tidak ambil supplement. Ingatkan diri, ramai orang yang inginkan anak contohnya dato' siti Nurhaliza atau Emma Fatima yang inginkan anak tapi belum ada rezeki, jadi kita yang dah Allah pilih untuk beri anugerah ini, kenapa pula nak beri pelbagai alasan, berkorban lah sikit demi anak itu. 

Apakah alasan anak tak mahu sekolah itu boleh diterima? 

Tak suka dengar orang merungut tapi terkadang diri sendiri pun begitu juga. Justeru itu, ingatan ini untuk diri sendiri juga. Jadikan anak dalam perut kita itu sebagai kekuatan dan bukannya alasan. Allah nak beri kita banyak pahala tau semasa hamil. Makan makanan yang sihat dan jaga kehamilan, kelakuan dan nafsu semasa hamil. Sekian bebelan dari ibu yang beranak dua. wasalam


Buah hati pengarang jantung saya, si manja Ilman.


Anemia Ibu Hamil ni Dah Warded Pun Degil - Nasib Kakak Garang from iReach HD on Vimeo.

Hanie
ID 866973
019-6609951
Pengedar sah shaklee di Melaka
Pos ke seluruh Malaysia
Read More...

Wednesday, February 11, 2015

Shaklee is the best brand in MLM 2014-2015

Wednesday, February 11, 2015,1:26 PM |
Bila buka Fb group Secret rich family nampak gambar ini, tak tahu nak kata apa, senyum lebar dan alhamdulillah je yang mampu terucap.. cewah.. sebenarnya saya terharu sangat sebab untuk pengetahuan semua shaklee banyak kali kene hentam dekat fb, macam-macam isu semua dikaitkan dengan shaklee, asal tak baik je shaklee, tak tahu la kenapa ramai pendengki, sampai nak kongsi pasal shaklee kat FB pun rasa macam serba salah je, tapi nampak tak... shaklee dapat Best Brand in MLM. waaa... memang serius terharu walaupun saya ni bukan siapa2 cuma pencinta tegar shaklee je.. 

Jom layan gambar yang best-best ni. 




Dengan ini diumumkan saya adalah pengedar sah shaklee di Melaka dan Pos ke seluruh Malaysia. Hubungi saya untuk sebarang pertanyaan mahupun pembelian di 019-6609951 wasap pun boleh, email saya di emy_2912@yahoo.com.my

Jom klik skit sini, pe cite ek???


Dia Peer Counselor Laktasi, Tapi Masih Buat INI from iReach HD on Vimeo.
Read More...

Bahaya gastrik boleh menyebabkan kesakitan berpanjangan

,6:05 AM |
Alhamdulillah allah pernah menguji saya bagaimana kesakitan gastrik itu dan tobat harap-harap tak datang lagi kepada saya. Saya diserang gastrik semasa saya belajar di Politeknik Kok Lanas, Kelantan. Ketika itu waktu malam memang rutin pelajar nak jimat duit kan, makan meggi je lah dan saya minum bersama air sangkuit, sebelum itu, waktu lunch saya hanya makan kueh kalau tak silap saya, Jadi perut ketika makan meggi tu agak kosong lah (susah betul zaman belajar dulu kalau nak dikenang2)

Keesokkan harinya, bangun dari tidur, saya rasa perut memang macam ada belon, pedih nya hanya Allah je yang tahu, memang sangat pedih perut, ulu hati sampai tak boleh bangun. Sampai dah tak tahan, kawan bawa saya ke klinik, doktor nak injet, alahaiii.. cakap dengan doktor, saya tak nak injet, saya boleh tahan lagi ni... makan ubat je lah (padahal penakut jarum). Lepas dah makan ubat dalam 2 jam kemudian tu, pedih beransur hilang. Alhamdulillah, itu kali pertama dan mengharap itu juga kali terakhir saya kene gastrik. Dulu-dulu tak kenal shaklee lagi, kalau tak comfirm tak pergi jumpa doktor. hihihihi

Harini saya nak kongsikan bagaimana shaklee boleh membantu atasi gastrik. Kali ni hakak ni dengan tak sengaja penyakit gastriknya hilang. 


Sengsara Gastrik Kronik 10 Tahun Terubat Secara Tak Sengaja? Biar Betul... from iReach HD on Vimeo.

Nantikan update seterusnya dan saya akan bawakan lebih banyak video menarik #shakleeeffek untuk tontonan semua. Semoga video ini dapat membantu anda dalam mencari penyelesaian kepada gastrik berpanjangan yang anda hidapi. Jangan biarkan masalah gastrik membelenggu hidup anda. Wasalam

Hanie
ID 866973
019-6609951
Pengedar sah shaklee Melaka
Pos laju ke seluruh Malaysia

Read More...

Tuesday, February 10, 2015

Jag penapis air shaklee sangat mudah diurus dan digunakan

Tuesday, February 10, 2015,5:31 AM |
Sampai ke harini dah kali ketiga la saya mengorder filter penpais air shaklee dan saya sangat berpuas hati menggunakannya. Sangat mudah diurus, cara pasang senang sangat, memang jimat masa dan tenaga saya. Bila dah pasang tu dah tak perlu pikir apa dah, isi air dalam jag penapis air tu, biar la seketika kemudian dah boleh guna. Sangat-sangat mudah. Alhamdulillah lah tergerak hati tahun lepas nak beli jag penapis air ni, tak sangka lah memudahkan. Jadi kalau anda mempunyai masa terhad seperti saya, jom la cuba jag penapis air shaklee ni, comfirm berbaloi2.

Berikut adalah perbincangan dalam group mengenai jag penapis air shaklee ini, nak tahu gosip apa, jom2..

Assalamualaikum. Get clean water pitcher ni, bila beli starter pack dpt karbon tu berapa banyak?
Dan sekali beli ni untuk kegunaan berapa lama?
Read More...