Wednesday, April 16, 2014

9 perkara hebat mengenai pil kalsium shaklee (Ostematrix)

Wednesday, April 16, 2014,1:03 AM |

Apa yang hebat sangat pasal pil kalsium shaklee ni. cer cite cer cite. Yang saya suka pasal pil kalsium shaklee ni adalah pilnya licin dan mudah ditelan. Dan sangat lawas bila bangun pagi tau. Apa kata anda cuba ye. Terbaiklah.

Jom lihat manfaat utama pil kalsium shaklee ini (Ostematrix) :

1.      Menguatkan tulang – Kalsium menghalang osteoporosis, menguatkan kuku, kerangka, gigi, sistem saraf. Ia juga merawat tulang retak, osteomalacia (rickets dewasa), kuku rapuh, eczema, konvulsi/kekejangan, gusi berdarah dan merangsang darah untuk memekat.
2.      Memperbaiki kekejangan dan kebas – Pengambilan 600mg kalsium sebelum tidur akan memperbaiki kebas-kebas, kekejangan, sakit sendi dan arthritis.

3.      Meringankan strees – Ianya mengimbangi tekanan darah,  memelihara denyutan jantung impuls saraf, penenang saraf, menggalakkan tidur selesa, memperbaiki jantung berdebar, gementar, mimpi buruk dan stress. Ia juga memperbaiki depresi, mood swing, sakit kepala dan pitam.

4.      Memperbaiki masalah haid – Kajian menunjukkan dengan pengambilan 1,000mg kalsium dan magnesium serentak meringankan sakit waktu haid dan membantu membuang air kecil. 

5.      Pengalkalian tubuh – Kalsium adalah mineral alkalin, dan ianya berkesan memastikan imbangan pH tubuh. Ianya juga menghalang obesity diwaktu umur tua. Tambahan pula kalsium membantu sel menyerap nutrient dan merangsang ditoksifikasi. 

6.      Memperbaiki hiperaktiviti perut dan sakit gastric.

7.      Vitamin D: Dinamakan sebagai vitamin D pada tahun 1916 bila didapati bila ia mampu merawat penyakit rickets. Ianya meningkatkan penyerapan kalsium dan fosforus untuk meninggikan ketumpatan tulang, menguatkan kerangka, memperbaiki penyakit periodontal. Vegetarian , yang kurang terdedah pada matahari sewaktu musim panas, individu melebihi 55 tahun, wanita hamil dan kanak-kanak perlu mengambil supplement vitamin D.

8.      Magnisium: Ini adalah ion positif kedua terpenting didalam tubuh kita. Ianya menggalakkan komposisi tulang dan rawan. Membantu sistem saraf, mengaktifkan enzim tubuh untuk menghasilkan tenaga, pengecutan saraf dan otot, menstabilkan denyutan tidak sekata penyakit jantung, memudahkan rembesan sisa keluar dari perut dan usus, menghalang enapan kalsium, melarut dan mengurangkan formasi batu karang atau batu hempedu. Ianya juga penting untuk mereka yang mempunyai masalah flukuasi glukus.

9.      Zink, Boron, Manganes, Kuprum: Memelihara metabolism kerangka dan pertumbuhan otot, menyusun enzim yang diperlukan untuk membaiki tulang, rawan dan menghalang arthritis. 

Pil kalsium ini hanya berharga RM61.00 untuk 120 biji

Inilah antara perkara hebat mengenai pil kalsium shaklee. Ingin merasakan kehebatannya, boleh segera hubungi saya di 019-6609951 / email di emy_2912@yahoo.com.my

Saya adalah pengedar sah shaklee yang berada di Melaka dan sekitarnya.