Wednesday, January 22, 2014

Vita-lea iron formula Shaklee

Wednesday, January 22, 2014,1:55 PM |
Vita-lea shaklee adalah multi-vitamin dan mineral yang pertama dicipta di dunia. Asalnya dikenali sebagai ‘vitalize-mineral’ dan disingkatkan sebutan kepada ‘vita-min’, dan perkataan vitamin yang disebut kini asalnya dari shaklee. 

Peningkatan teknologi telah mengubah bentuknya dari cecair (90 tahun dahulu) kepada bentuk tablet yang dikenali sebagai vita-lea. Setiap tablet mengandungi 30 nutrisi harian lengkap yang diekstrak daripada sayuran dan buah , 12 vitamin dan 7 mineral penting sebagaimana disarankan oleh RDA. Ia diformulasikan secara komprehensif dan sangat seimbang.

Tablet vita-lea ini disaluti dengan serbuk nutrisi – spirulina. Ia dihasilkan dengan kaedah yang terkini dan teknologi eksplosif yang kompleks, disebut sebagai ‘explo-tab’. Ia merupakan tablet multi-vitamin yang paling pantas didunia yang terlarut didalam air dan juga tubuh manusia. Mineral yang terkandung di dalamnya mudah berintergasi dengan protin untuk penyerapan yang pantas oleh usus kecil.

Ujian klinikal telah membuktikan dengan pengambilan vita-lea shaklee selama setahun boleh mengurangkan risiko jatuh sakit sebanyak 65%. Vita-lea shaklee telah dipilih oleh centre for science di amerika syarikat sebagai THE BEST MULTI-VITAMIN di dalam Public Interest pada tahun 2000.


Manfaat Utama :

-> Penambahan tenaga segera : pemberi tenaga, kecergasan tubuh dan kekuatan mental, sekaligus membantu sistem memori dan fokus dalam aspek pembelajaran mahupun kerja seharian.
-> Pelengkap nutrisi : kekurangan pelbagai vitamin dan mineral penting akibat amalan diet yang tidak seimbang, terutamanya mereka yang mengamalkan sayuran (vegetarian) dan anaemia.
-> Keupayaan sistem produktif : penting kepada kanak-kanak dan remaja yang sedang  membesar.
-> Metabolisma : sangat membantu dalam stimulasi metabolisma dan melambatkan proses penuaan.
-> Eleman penting pada sel tubuh : menyediakan asas nutrisi, memastikan sel hidup, pertumbuhan sel baru, membantu proses pembesaran, pertumbuhan rambut, otot, kulit, kuku, dan hormon, serta menjaga kesihatan tirod.
-> Melindungi organ : melindungi fungsi buah pinggang, jantung dan hati.

Sebotol Vita-lea iron formula shaklee mengandungi 120biji yang berharga RM88.75(SM) & RM93.75 (SS). 

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan mutlivitamin shaklee ini boleh segera hubungi hanie (SMS/Whatsapp/Call) 019-6609951 / emy_2912@yahoo.com.my

Apa vitamin yang terkandung dalam Vita-lea ni ye, siapa yang boleh makan.... haaa nak tahu jawapannya , nantikan entry hanie selanjutnya mengenai Vita-lea iron formula (multivitamin shaklee) ni ye. tunggu... :)