Thursday, January 30, 2014

Set Resdung Shaklee

Thursday, January 30, 2014,12:19 PM |
RESDUNG atau sinusitis adalah satu masalah lazim di seluruh dunia. Jika kita membuat ujian untuk penyakit resdung pada 10 orang, ujian tersebut mendapati lapan daripadanya mengalami masalah sinusitis ringan yang tidak memerlukan rawatan.

Di Malaysia, dianggarkan 60 hingga 65 peratus penduduk mengalami masalah resdung. Bagaimanapun, daripada jumlah ini kurang 50 peratus mendapatkan rawatan dan ramai tidak mahu berjumpa doktor kerana menganggap gejala resdung yang dialami hanya selesema atau alahan biasa.

Menurut perubatan moden, resdung adalah radangan yang berada di lapisan membran meliputi dinding ruang sinus. Punca keradangan sinus disebabkan jangkitan kuman atau virus, alergi atau masalah sistem imun badan seseorang.

Pesakit resdung menjadi lebih sensitif kepada bahan menyebabkan alahan seperti habuk, bulu binatang, perubahan cuaca terutama cuaca sejuk, pencemaran alam sekitar dan jangkitan bakteria atau virus. Penghidap resdung biasanya sering mengalami gejala selesema seperti hidung tersumbat, rasa sakit pada pipi, sekitar mata dan kepala. Ini banyak berlaku terutama pada waktu pagi.
Artikel Penuh: www.utusan.com.my

Untuk mengatasi masalah resdung ini, anda boleh mengambil set resdung shaklee yang mengandungi b complex, vitamin c dan juga alfalfa. Selain itu, dicadangkan juga untuk mengambil Nutriferon Shaklee untuk meningkatkan sistem imunisasi badan (imun booster).Set Resdung Shaklee
B complex RM53.75 (120 Biji)
Vitamin C RM92.50 (180 Biji)
Alfalfa Complex RM53.75 (330 Biji)

Berminat untuk mendapatkan Set Resdung Shaklee atau set vitamin yang lain, boleh segera hubungi saya di 019-6609951 / emy_2912@yahoo.com.my