Thursday, January 16, 2014

Manfaat Utama Alfalfa Complex Shaklee

Thursday, January 16, 2014,1:55 AM |
Tumbuhan yang sangat kaya dengan pelbagai nutrisi – Alfafa telah digunakan oleh manusia sejak lebih dari 2500 tahun dan telah dikenalpasti sebagai makanan yang paling kaya dengan pelbagai nutrisi dan zat galian. Ia membekalkan nutrisi yang mana kebanyakkannya tidak terdapat didalam buah-buahan dan sayuran. Ia kaya dengan protin, asid amino, klorofil, serat, 15 zat galian, 10 vitamin, 8 enzim dan fitokimia. 10 biji alfafa menyediakan nutrisi yang menyamai segelas susu.
 
Manfaat Utama :
 
-> Mencuci hati, darah dan usus – Ini adalah makanan yang sangat beralkali yang boleh mengembalikan kenormalan badan yang berasid, menghilangkan toksin dari badan, membersihkan hati, kolon, darah dan mencantikkan kulit dan otot.
 
-> Melawan alahan – Memperbaiki keadaan kulit dan hidung sensitif, kurap, bau badan dan ulat air (athlete’s foot) dengan berkesan.
 
-> Baik untuk perubahan patologi di dalam usus dan perut – Memperbaiki masalah saluran penghadaman seperti kembung, hyperacidity, ulcer gastrik, heoatits dan sembelit.
 
 
-> Menyingkirkan lemak dan kolestrol – Kajian klinik terbukti bahawa penggunaan jangka panjang daripada alfafa akan menghapuskan lemak, mengurangkan kolestrol, mencegah penyakit jantung, strok dan darah tinggi. Hanya alfafa sahaja mengandungi saponin, seperti span yang bertindak sebagai serat yang menyerap kolestrol.
 
-> Melawan tumor – Memakan 30-50 tablet untuk megekalkan badan, dengan itu memperbaiki sel-sel kanser dan membuang tumor.
 
-> Melegakan keletihan – Melegakan keletihan dan sebagai rawatan kepada kebanyakan penyakit.
 
- > Mencegah / merawat artitis – Melegakan sakit atritis dan kesakitan
 
Untuk mendapatkan Alfalfa Complex Shaklee atau vitamin yang lain, anda boleh hubungi hanie di 019-6609951 / emy_2912@yahoo.com.my