Tuesday, January 14, 2014

Keistimewaan Alfalfa Complex Shaklee

Tuesday, January 14, 2014,10:30 AM |
Alfalfa Complex merupakan Formula Shaklee Signature yang pada asalnya dibangunkan oleh Dr Shaklee dalam tahun 1950an.
Diperbuat daripada tanaman Alfalfa (Medicago sativa) secara organik di California yang bebas dari pestisid, herbasid dan menggunakan bahan kompos/baja bebas kimia. 

Rawatan resdung dengan vitamin shaklee
Alfalfa juga dikenali sebagai “Raja Segala Tumbuhan” Medicago Sativa memiliki gred yang paling tinggi di kalangan tumbuhan alfalfa. Tumbuhan ini mengambil masa sekurangnya 2 tahun untuk membesar dan akarnya boleh mencapai sehingga 20 kaki ke dalam tanah untuk menyerap pelbagai nutrisi.
Daun alfalfa dari Shaklee hanya dituai apabila ia telah mencapai tahap kematangan mutlak. Daun alfalfa yang telah matang kaya dengan klorofil. Daun-daun ini dikeringkan dengan udara secara semulajadi bagi mengekalkan nutrisi yang terkandung di dalamnya.

Manakala bahagian lain yang tidak penting dilupuskan. Kemudian, daun-daun yang telah dikeringkan akan dibiarkan menjadi serbuk sebelum dikompres menjadi tablet. Kesuluruhan proses ini dijalankan di bawah pengawasan dan kawalan Shaklee yang sangat ketat dan teliti.

Nampak tak betapa natural nya vitamin shaklee ini diproses. Sebab itu, khasiatnya terpelihara dan kesannya memang sangat umppp... hihihi 


Saya adalah penggamal tegar alfalfa complex ni. Dulu saya mencubanya untuk masalah keputihan, alhamdulilllah memang berkesan selepas hanya 2 minggu sahaja keputihan tiada lagi dan saya mendapat extra faedah dari penggambilan alfalfa iaitu tiada lagi bau badan dan saya 'SAY NO TO DEODORANT'. Kini selepas bersalin alfalfa saya ambil sebagai milk booster, alhamdulillah tiada lagi istilah kurang susu badan dan semestinya tiada keputihan dan bau badan juga. Saya memang jatuh cinta dengan alfalfa ni.

Satu lagi keistimewaan alfalfa shaklee ni adalah harganya iaitu RM53.75(SM) RM56.25(SS) untuk 330 biji. Subhanaallah murahkan. Sekiranya berminat segera Call/SMS/WhatsApp Hanie : 019-6609951 / email : emy_2912@yahoo.com.my