Thursday, January 30, 2014

CarotoMax sumber korotena lengkap yang baik untuk mata dan kulit.

Beta-karotena merupakan karatonoid semulajadi yang diperolehi dalam pigmen oren-merah sayuran dan buah-buahan. Pada tahun 1932, selain beta-karotena, saintis turut menemui alfa-karotena, gamma-karotena, dan beta-cryptoxanthin dalam caratenoid semulajadi pada buah-buahan dan sayuran. Unsur-unsur karatenoid ini apabila dimakan akan ditukarkan kepada vitamin A oleh tubuh yang dapat memelihara penglihatan yang baik, paru-paru, kulit dan tulang yang sihat, mempertingkatkan sistem imun dan juga penting dalam pembentukan protein.

SumberKelebihan CarotoMax - sumber karotena yang lengkap.
Mengandungi fitokimia semulajadi yang penting untuk mata sihat, kulit dan membran mukosa.

1. Alpha karotena 
Untuk penglihatan malam, mata sihat, menghalang degenerasi penglihatan. 

2. Beta karotena  
Memperbaiki kulit dan mempercepatkan pemulihan luka.  Mempertingkatkan sistem imun, megurangkan risiko kanser usus, payudara prostat.    
           
3. Licopena          
Bersifat anti-oksidan, menghalang penuaan organ. Untuk serviks yang sihat, kitaran jantung dan sistem imun. Mengurangkan penyakit kelenjar prostat.

4. Astaxanthin       
Pigmen didalam alga & fitoplankton memberi warna pink ikan salmon. Walaubagaimanapun, shaklee menuai karotenoid astaxanthin dari mikroalgaa laut, sumber yang proten dan tulen. Melindungi kerosakan oksidasi kolestrol LDL.
            
5.  Lutein
Menyekat katarak, AMD (age related macular disease / penyakit makular berkaitan umur), glaukoma.
             
6. Zeaxanthin 
Melindungi mata, menuras cahaya gelombang biru pendek berbahaya. Mengurangkan risiko kanser payudara ovari, endometrial dan serviks.

Sekiranya berminat untuk mendapatkan CarotoMax Shaklee atau vitamin shaklee yang lain, segera hubungi saya di :-
019-6609951
emy_2912@yahoo.com.my

No comments:

Post a Comment