Saturday, January 18, 2014

Carotomax shaklee kurangkan rabun

Emak saya kalau membaca surat kabar ok lagi, tapi bila masukkan benang dalam jarum memang agak susah la, mesti panggil adik untuk masukkan benang tapi semalam emak nak mula menjahit dan dengan cepatnya dia boleh masukkan benang dalam jarum. Emak saya siap cakap dengan adik, sejak mama makan CarotoMax Shaklee ni boleh pula masukkan benang ni.. waaa.. adik pun gelak.. dia kata ma, ni boleh jadi testimoni ni. Huhuhu.. pasni senang la sikit nak menjahit.

Apakah keistimewaan CarotoMax shaklee ni ye?

Pengambilan purata karotenoid lutein, likopena, and beta karotena adalah hanya 8 mg. CarotoMax membekalkan lebih 13 mg (25,1500IU) karotenoid berfaedah ini.

CarotoMax baru ini mengandungi 6 varieti karotena, diekstrak dari rangkaian sayuran dan buahan yang kaya dengan sifat anti-oksidant seperti rumpai laut, tomato, biji anggur, brokoli, marigold, epal, kentang, minyak sawit dll.

Ahli Nutrisi mencadangkan pengambilan 5-9 hidangan sayur dan buahan untuk mengekalkan konsentrasi beta karotena didalam darah, seterusnya memelihara kesihatan penglihatan, kesihatan kulit dan mencegah kanser.

Manfaat Utama :

☆ Lebih sihat dari vitamin A : penemuan terawal vitamin adalah pada tahun 1912 iaitu vitamin A. Didapati juga pengambilan berlebihan vitamin A akan menyebabkan toksisiti. Walaubagaimanapun ahli saintis menemui beta karotena pada tahun 1932 , satu prekursor Vitamin A,  dan beta karotena didapati selamat untuk pengambilan.

☆ Mempertingkatkan penglihatan : ia menghasilkan “ungu visual” yang yang boleh kita mengekalkan penglihatan didalam gelap. Ia mempertingkatkan masalah penglihatan seperti nyctalopia (rabun malam), rabun dekat, presbyopic, astigmatism, xerophthalmia (mata kering), kelesuan mata, glaucoma, katarak, floaters, eye bags dan gegelung hitam dimata.

☆Meredakan penyakit kulit : pengambilan yang banyak akan melegakan masalah kulit seperti psoriasis, senile plaque, kulit kering, kulit gugur, jerawat dan akne. Penggunaan luaran untuk merawat pustule, scabies, akne, ulser kulit.

☆Melindungi epithelial – ia memelihara lapisan luar kornea, rongga oral, usus, perut, paru-paru, bronkus, pundi kencing, ovari semasa disintegrasi tisu, merawat ulser saluran usus.

☆ Melawan kanser dan oksidasi : pengambilan kerap beta karotena mengukuhkan sistem imu, melambatkan penuaan dan menyekat aktiviti bahan kanser dan menghalang pembentukan sel-sel kanser. Ini akan mengurangkan risiko kanser, terutama sekali kanser paru-paru dan payudara. Ia juga mengurangkan radikal bebas dan menyingkirkan sel-sel mati yang teroksida.

☆ Menghalang infeksi : meransang enzim membunuh kuman, menyekat dan mempertingkatkan kondisi penyakit sistem respiratori paru-paru : batuk, hepatitis, asthma, flu dan selsema.

☆ Menggalakkan perkembangan normal dan sihat : meransang perkembangan kanak-kanak/remaja, menguatkan tulang, melindungi rambut, kulit, membran mukosa, gig sihat, gusi dan sistem reproduksi. Juga penghasilan sperma yang sihat.

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan vitamin CarotoMax Shaklee ini, boleh hubungi saya segera ditalian 019-6609951 / emy_2912@yahoo.com.my

Harga CarotoMax Shaklee 30biji RM74.00(SM) RM77.00(SS)

No comments:

Post a Comment