Friday, January 31, 2014

Sijil Halal Shaklee 2014

Friday, January 31, 2014,10:00 AM |
Alhamdulillah, sijil halal untuk vitamin shaklee untuk tahun 2014 telahpun keluar. 



Jakim hanya keluarkan sijil halal untuk produk yang dihasilkan di Malaysia. Bagi produk dari negara luar, Jakim mengiktiraf beberapa badan halal yang boleh ke lokasi penghasilan produk bagi memeriksa status halal. Contoh Jakim mengiktiraf ISA untuk jaminan halal produk yang dihasilkan di US.

Untuk sebarang pertanyaan ataupun tempahan vitamin, anda boleh segera hubungi Hanie ditalian :
019-6609951
emy_2912@yahoo.com.my
COD vitamin Shaklee di Bandar Melaka
Read More...

Testimoni penguna yang berpuas hati setelah ambil vivix shaklee

,8:00 AM |
Revolusi Terbaru dari Shaklee
Vivix™ Minuman campuran botani merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol. 

Vivix ™ mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi.  

Bakal dipatenkan tidak lama lagi.  Bahan-bahan utamanya telah diuji secara klinikal dan ianya eksklusif untuk Shaklee.




Testimoni pengguna yang berpuashati apabila mengambil vivix


Vivix 150ml - RM475.00 (SM) RM499.00 (SS)

Berminat untuk mendapatkan vivix ataupun vitamin shaklee yang lain, boleh hubungi hanie segera di 019-6609951 / emy_2912@yahoo.com.my

Vitamin e dan ekstrak biji anggur
Read More...

Penyakit TIBI / Batuk Kering, bagaimana vitamin shaklee boleh membantu?

,12:58 AM |
Penyakit batuk kering ataupun Tuberkolosis merupakan satu penyakit yang amat bahaya.Ia jaga dikenali sebagai TIBI. Penyakit ini jangkitan bakterium Mycobacterium tuberculosis. Bakteria in biasanya menyerang paru-paru. Selain itu, ia juga dapat menyerang sistem-sistem badan lain. Sistem-sistem ini seperti  menyerang sistem saraf tujung, sistem peredaran, sistem limfatik, tulang, sendi dan lain-lain.

Tanda-tanda menghidapi penyakit tibi :
- Batuk berdarah atau berkahak. 
- Sakit di bahagian dada. 
- Lemah dan keletihan. 
- Susut berat badan. 

- Berpeluh waktu malam
- Kehilangan selera. 
- Menggigil. 
- Demam. 


Golongan yang berkemungkinan menghidap penyakit tibi :
- Mereka yang mendampingi pesakit batuk kering.
- Rakyat asing daripada negara yang mempunyai kadar jangkitan batuk kering yang tinggi.
- Sesetengah bangsa dan etnik minoriti.
- Mereka yang kekurangan zat dan vitamin.
- Pemabuk dan penagih dadah yang dijangkiti HIV.
- Penduduk miskin yang tinggal di desa mahupun di bandar-bandar
- Pembawa HIV
- Mereka yang menghidap penyakit kronik seperti diabetes, tekanan darah tinggi, buah pinggang
- Pesakit yang mengambil ubat steroid dalam jangka waktu yang lama
- Warga tua.
- perokok

Bagaimana penyakit tibi boleh berjangkit :
- melalui titisan cecair mulut dan hidung yang mengandungi kuman Tibi apabila pesakit Tibi paru-paru batuk, bercakap atau bersin.
- Sesiapa yang menyedut udara yang mengandungi cecair ini akan menghadapi risiko dijangkiti kuman Tibi
- Penyakit Tibi diluar paru-paru (EPTB) tidak akan menjangkiti orang-orang disekelilingnya.


pic credit : www.dreamstime.com

Cara-cara mengelak penyakit tibi :
- Bayi-bayi yang baru lahir mestilah diberikan suntikan imunisasi BCG
- Dapatkan suntikan dos kedua sekiranya tiada bekas parut dan pada umur 12 tahun
- BCG diberikan percuma di semua hospital serta klinik kesihatan kerajaan untuk mereka yang berumur 20 tahun ke bawah
- Sekiranya batuk berterusan lebih daripada dua minggu, segeralah berjumpa doktor untuk menguji kahak anda
- Ahli keluarga atau sesiapa sahaja yang tinggal sebumbung dengan pesakit tibi dalam tempoh yang lama hendaklah tampil menjalani pemeriksaan.

Tip umum menghadapi penyakit tibi :
- Sekiranya anda pesakit tibi yang sedang menjalani rawatan, anda hendaklah mendapatkan rawatan berterusan serta mematuhinya dengan sempurna sehinggalah semuanya selesai
- Rehat secukupnya
- Makan makanan seimbang
- Pastikan badan anda selalu kuat dan sihat supaya dapat menentang kuman-kuman tibi pada sepanjang masa.
- Jangan biarkan diri dikuasai oleh rokok kerana ia hanya memburukkan keadaan
- Banyakkan bersenam
- Buka pintu dan tingkap pada waktu siang untuk peredaran udara yang sempurna bagi mencegah kuman tibi merebak.
- Biarkan cahaya matahari memasuki rumah anda dengan banyaknya kerana ia berupaya membunuh kuman tibi yang terapung-apung di udara dan berselindung di sudut-sudut rumah.
- Elakkan daripada tinggal bersesak-sesak di dalam rumah yang sempit.
Sumber: www.maptb.org.mywww.ritz.my
                   

HARGA RETAIL VITAMIN SHAKLEE


Antara vitamin shaklee yang dicadangkan agar dapat membantu pesakit yang mempunyai penyakit batuk kering/tibi ini adalah :-

- Vivix -> Melindungi dan memperbaiki sel DNA.
- Nutriferon -> Meningkatkan sistem imunisasi badan
- Sustained Release Vit C Plus -> Mengukuhkan sistem imun 
- Garlic -> sebagai antibiotik semulajadi

- CarotoMax -> Penting untuk pemulihan tisu paru-paru
- Omega Guard -> Memperbaiki tisu paru-paru
- Vitamin E -> Melindungi tisu paru-paru dan membekalkan oksigen kepada sel
- Zinc complex -> Menggalakkan fungsi imun dan fungsi pemulihan

Berminat untuk mendapatkan vitamin untuk penyakit batuk kering/tibi, segera hubungi hanie di 019-6609951 / emy_29122yahoo.com.my

Read More...

Thursday, January 30, 2014

Set Resdung Shaklee

Thursday, January 30, 2014,12:19 PM |
RESDUNG atau sinusitis adalah satu masalah lazim di seluruh dunia. Jika kita membuat ujian untuk penyakit resdung pada 10 orang, ujian tersebut mendapati lapan daripadanya mengalami masalah sinusitis ringan yang tidak memerlukan rawatan.

Di Malaysia, dianggarkan 60 hingga 65 peratus penduduk mengalami masalah resdung. Bagaimanapun, daripada jumlah ini kurang 50 peratus mendapatkan rawatan dan ramai tidak mahu berjumpa doktor kerana menganggap gejala resdung yang dialami hanya selesema atau alahan biasa.

Menurut perubatan moden, resdung adalah radangan yang berada di lapisan membran meliputi dinding ruang sinus. Punca keradangan sinus disebabkan jangkitan kuman atau virus, alergi atau masalah sistem imun badan seseorang.

Pesakit resdung menjadi lebih sensitif kepada bahan menyebabkan alahan seperti habuk, bulu binatang, perubahan cuaca terutama cuaca sejuk, pencemaran alam sekitar dan jangkitan bakteria atau virus. Penghidap resdung biasanya sering mengalami gejala selesema seperti hidung tersumbat, rasa sakit pada pipi, sekitar mata dan kepala. Ini banyak berlaku terutama pada waktu pagi.
Artikel Penuh: www.utusan.com.my

Untuk mengatasi masalah resdung ini, anda boleh mengambil set resdung shaklee yang mengandungi b complex, vitamin c dan juga alfalfa. Selain itu, dicadangkan juga untuk mengambil Nutriferon Shaklee untuk meningkatkan sistem imunisasi badan (imun booster).



Set Resdung Shaklee
B complex RM53.75 (120 Biji)
Vitamin C RM92.50 (180 Biji)
Alfalfa Complex RM53.75 (330 Biji)

Berminat untuk mendapatkan Set Resdung Shaklee atau set vitamin yang lain, boleh segera hubungi saya di 019-6609951 / emy_2912@yahoo.com.my
Read More...

CarotoMax sumber korotena lengkap yang baik untuk mata dan kulit.

,11:47 AM |

Beta-karotena merupakan karatonoid semulajadi yang diperolehi dalam pigmen oren-merah sayuran dan buah-buahan. Pada tahun 1932, selain beta-karotena, saintis turut menemui alfa-karotena, gamma-karotena, dan beta-cryptoxanthin dalam caratenoid semulajadi pada buah-buahan dan sayuran. Unsur-unsur karatenoid ini apabila dimakan akan ditukarkan kepada vitamin A oleh tubuh yang dapat memelihara penglihatan yang baik, paru-paru, kulit dan tulang yang sihat, mempertingkatkan sistem imun dan juga penting dalam pembentukan protein.

Sumber



Kelebihan CarotoMax - sumber karotena yang lengkap.
Mengandungi fitokimia semulajadi yang penting untuk mata sihat, kulit dan membran mukosa.

1. Alpha karotena 
Untuk penglihatan malam, mata sihat, menghalang degenerasi penglihatan. 

2. Beta karotena  
Memperbaiki kulit dan mempercepatkan pemulihan luka.  Mempertingkatkan sistem imun, megurangkan risiko kanser usus, payudara prostat.    
           
3. Licopena          
Bersifat anti-oksidan, menghalang penuaan organ. Untuk serviks yang sihat, kitaran jantung dan sistem imun. Mengurangkan penyakit kelenjar prostat.

4. Astaxanthin       
Pigmen didalam alga & fitoplankton memberi warna pink ikan salmon. Walaubagaimanapun, shaklee menuai karotenoid astaxanthin dari mikroalgaa laut, sumber yang proten dan tulen. Melindungi kerosakan oksidasi kolestrol LDL.
            
5.  Lutein
Menyekat katarak, AMD (age related macular disease / penyakit makular berkaitan umur), glaukoma.
             
6. Zeaxanthin 
Melindungi mata, menuras cahaya gelombang biru pendek berbahaya. Mengurangkan risiko kanser payudara ovari, endometrial dan serviks.

Sekiranya berminat untuk mendapatkan CarotoMax Shaklee atau vitamin shaklee yang lain, segera hubungi saya di :-
019-6609951
emy_2912@yahoo.com.my

Read More...

Wednesday, January 29, 2014

Testimoni ESP & Vitamin E Shaklee

Wednesday, January 29, 2014,12:02 PM |
Kulit cantik idaman setiap wanita. Untuk penjagaan luaran kita boleh amalkan pencuci muka, toner, krim, skrub dan macam-macam lagi. Kalau dari segi dalaman kita boleh ambil vitamin. Banyak vitamin yang boleh kita amalkan mengikut keperluan masing-masing. 

Testimoni kali ni saya bawakan pengguna yang mengamalkan ESP Shaklee dan Vitamin E Shaklee. Kenapa beliau dicadangkan mengambil pakej kombo seperti ini. 

ESP SHAKLEE
Protein adalah makanan terpenting untuk badan kita. Tubuh badan kita diperbuat dari protein seperti tulang, kulit, rambut, otot-otot, organ-organ, plasma dan juga diperbuat oleh protein seperti antibody, enzim, hormone. ESP merupakan Sumber “Protein Lengkap” dengan 9 amino asid penting yang tidak boleh dihasilkan oleh badan dan sukar diperolehi dari diet seharian. Produk yang berkualiti akan mendapat hasil yang terbaik. Daripada testimoni nadiah ini ESP menjadikan kulit muka cantik, halus, gebu, berseri dan membantu hilangkan parut jerawat di muka. Selain itu, beliau cepat kenyang dan membantu dalam pegurusan berat badan.

Vitamin E 
Menggalakkan kulit dan rambut menjadi sihat, dan membantu mencegah anemia dan "retrolental fibroplasia", sejenis gejala mata yang boleh menjangkiti bayi pramatang.


Nurul Nadiah Mohd GhazaliSHAKLEE GBS

Assalamualaikum dan Selamat Pagi Semua
Ehh......dia nie lagi??Hari nie saya nak share tentang kecantikan kulit muka pula. Sebelum nie kulit saya memang giler-giler berjerawat,berparut dan berminyak. Anda nampak berbezaannya?? Shaklee.



ESP SHAKLEE RM150.00 (SM) RM155.00 (SS)
VITAMIN E SHAKLEE RM149.00 (SM) RM154.00 (SS)

Berminat untuk mendapatkan vitamin shaklee, segera hubungi hanie di 019-6609951 / emy_2912@yahoo.com.my

Read More...

Breastpump Knapsack/Backpack untuk ibu menyusu

,3:46 AM |
Semestinya banyak barang yang perlu dibawa oleh ibu menyusu badan yang bekerjaya apabila datang ke pejabat. Saya pernah tulis satu entry dimana saya bergondoh gandah membawa barang ke opis, dengan beg tangan, cooler bag & pam yang besar gedabak. Klik sini Cerita susu ibu, bagaimana tanggapan orang? 
Kini saya dah temui jalan penyelesaiannya dengan membeli  Autumnz - Breastpump Knapsack/Backpack(M).. taraaaa.. tengok semuanya akan saya sumbat dalam satu beg.

Gambar dibawah... daripada 3 kepada 1.

Autumnz - Breastpump Knapsack/Backpack ni berfungsi untuk menyimpan pam dibahagian bawah dan bahagian atas, kita boleh letak cooler beg.  Autumnz - Breastpump Knapsack/Backpack(M) merupakan beg sandang macam beg budak sekolah tu, yang membezakannya adalah dekat bawah tu ada tempat simpam pam yang bersaiz agak besar seperti sepctra saya tu dan dibelakang  Autumnz - Breastpump Knapsack/Backpack tu ada lubang untuk keluarkan soket... berbaloi beli, harganya pun ok jew.

Autumnz - Breastpump Knapsack/Backpack(M) ini saya beli dengan harga rm75.00 sahaja.

Semoga perkongsian saya ini membantu ibu-ibu baru yang sedang mempertimbangkan keperluan untuk mengepam susu di pejabat nanti. Waallahualam.

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan set ibu menyusu shaklee, segera hubungi hanie di 019-6609951 / emy_2912@yahoo.com.my

Read More...

Monday, January 27, 2014

Keistimewaan penapis air shaklee

Monday, January 27, 2014,11:21 PM |
Yeehhh.. jag penapis air shaklee saya punya dah sampai.. Terlampau teruja sampai tak sempat-sempat nak tunggu balik rumah nak buka.. 

Saya belum pasang lagi, belum sempat ye, nanti kalau dah pasang saya muaturun demo cara pemasangan jag penapis air shaklee yang semestinya sangat mudah. 

KEISTIMEWAAN PENAPIS AIR SHAKLEE


SELAMAT: “Menyingkirkan kandungan plumbum” dan banyak bendasing lain
Get Clean® Water ini berupaya mengurangkan pelbagai jenis bahan cemar berbahaya yang mungkin terkandung di dalam air. Ia juga diiktiraf oleh Persatuan Kualiti Air (Water Quality Association [WQA]) yang ianya dapat mengurangkan plumbum dan banyak bendasing lain.

PILIHAN BIJAK: Menjimatkan Kos
Rakyat Malaysia banyak membazirkan wang dengan meminum air botol. Dengan hanya berapa sen seliter sahaja, Get Clean® Water dapat memberikan air yang bersih dan rasanya yang enak dengan meter bijak yang menandakan bilakah masanya untuk anda menukar penuras tersebut tanpa perlu mengagaknya.




HANDAL: Lebih banyak air bersih pada setiap masa
Get Clean® Water menghasilkan 303 liter (80 gelen) daripada setiap turasan yang mana dua kali ganda lebih banyak berbanding jenama lain dan mengurangkan bahan cemar yang mungkin wujud dalam air dan berbahaya kepada kesihatan anda.

MESRA ALAM: Memelihara alam sekitar
Get Clean® Water ini menggunakan sistem Penuras Jag air dengan blok-karbon isian semula yang pertama, di mana ianya dapat mengurangkan timbunan sisa. Dan lagi, setiap penuras diperbuat daripada arang tempurung kelapa yang tahan lasak dan baik terhadap alam sekitar.

Keistimewaan yang lain adalah yang hanie rasakan adalah harganya yang murah jika nak dibandingkan dengan penapis air jenama lain dan penapis air ni mudah alih, maksudnya senang nak dibawa kemana sahaja.

Nantikan update dari hanie mengenai jag penapis air shaklee ini ye.

Anda nak letak satu kat rumah, Boleh-boleh,, jom segera hubungi hanie di 019-6609951 / emy_2912@yahoo.com.my
Harga retail rm460.00 (sm) rm483.00 (ss). Best price, diskaun?? Segera hubungi saya k.
Read More...

Vita-lea, multivitamin terbaik shaklee

,11:06 AM |
Vita-lea merupakan MULTI-VITAMIN & MULTI-MINERAL Shaklee. Vita-lea merupakan multivitamin terpantas larut dalam air. 

Siapa yang perlukan Vita-lea?
✔ Remaja yang sedang membesar
✔ Wanita Hamil, yang menyusukan anak dan dalam pantang
✔ Wanita hamil atau mereka yang bermasalah Hb rendah
✔ Individu yang ingin meningkatkan sistem imun
✔ Individu yang tidak lengkap diet hariannya
✔ Lelaki dan wanita tidak kira peringkat umur
✔ Individu dewasa yang mementingkan kesihatan dan kecergasan tubuh jangka panjang


Apa yang ada vitamin yang ada dalam vita-lea ni ye, jom, rajin-rajinkan diri baca info ini ye.

Fakta nutrisi dalam vita-lea

Vita A : Kesihatan mata, kulit, anti-oksida, melawan kanser, cegah rabun malam, bantu tumbesuran, kuatkan kerangka tulang, gusi, gig, sistem respiratori, sistem imun dan rambut yang sihat.

Vita D : Perkasa kepadatan tulang, mencegah penyakit tulang lembut, osteoporosis, dan psoriasis

Vita E : Anti-oksida, kepejalan kulit, kulit berseri, melancar sirkulasi darah, mencegah darah beku, sakit jantung, katarak, atritis, baik untuk sistem produktif lelaki, mengurangkan kesan perut

Vita C : Anti-oksida melawan kanser, meransang formasi kolagen, menigkatkan daya tahanan penyakit, percepat sembuh luka, mencegah selsema, gusi berdarah, darah beku , hidung berdarah

Asid Folik : Kesihatan fetus, meransang pengeluaran susu badan, kesihatan sel darah merah, kurangkan risiko sakit jantung dan kanser serviks, anemia, osteoporosis, tekanan, ulser mulut, kesihatan kulit.

Vita B1 : Menukarkan makanan kepada tenaga, perkasa memori, kecerdasan mental, membina dan meransang peredaran darah, bantu tumbsesaran, masalah keresahan, mabuk laut/darat, mengurangkan petanda herpes zoster.

Vita B2 : Tukarkan makanan kepada tenaga, anemia, keletihan mata, katarak, jangkitan lidah dan mulut dan kekejangan

Vita B3 : Tukar makanan kepada tenaga, menghasilkan hormon, meransang peredaran darah, lower blood ripid, merawat kepeningan, cirit-birit, migrain, ulser, nafas berbau, baik untuk perut dan usus

Vita B6 : Metabolisma protin, baiki otot, senggugut, penenang, renaga, elakkan muntah-muntah, bibir kering, glossitis, dermatitis, kekejangan, kebas, anemia.

Vita B12 : Membantu tumbesaran fetus dan kanak-kanak, bantu selera makan, tindak balas saraf, baik untuk kecerdasan otot, kekuatan fizikal, memori, fokus, keupayaan seksual dan mengelakkan anemia, keletihan, keresahan, diabetes, dan keradangan kulit
Biotin : Bantu B-kompleks berfungsi lebih efektif, cegah rabun, rambut beruban dan gugur, diabetes, sakit otot, ekzema dan keradangan kulit

Vita B5 : Meredakan tekanan, kesan penenang, melawan alahan, sembelit, keletihan, atritis, meredakan kesan sampingan akibat antibiotik, mencegah osteoporosis / penyakit tulang lembut

Kalsium : Perkasakan tulang dan gigi, darah beku, kebas, kejang, rasa sakit, insomnia, mengekalkan kadar degupan jantung normal, mencegah osteoporosis / penyakit tulang lembut.


Fosforus : Meningkatkan kepadatan tulang, diabetes, batu karang, mencegah pereputan tulang, membantu tumbesaran, meredakankesakitan akibat artitis, anoreksia

Iodin : Baik untuk tirod, mebantu tumbesaran fetus, tingkatkan kadar IQ kanak-kanak, mebina ligamen/otot dankesinambungan tisu-tisu, kekuatan fizikal, mengawal berat badan

Zat Besi : Membentuk hemoglobin, redakan kesesakan akibat PMS(senggugut), membantu tumbesaran, melawan penyakit, mengelakkan keletihan, anemia
Magnesium : Kesihatan tulang, gigi, merehatkan otot dan sistem saraf, sifat penenang semulajadi, mencegah tekanan, diabetes, sakit jantung, batu karabg, sakit buah pinggang, hati dan masalah penghadaman

Copper : Membantu menukarkan zat besi kepda hemoglobin, kesihatan rambut, edema, penyakit berkaitan tulang, masalah kebengkakan

Zink : Perkasa sistem imun, percepat sembuhan luka, keupayaan seksual lelaki, mencegah masalah prostat, baik untuk deria rasa dan bau, ketajaman minda.

Vita-lea RM88.75 ( 120 biji)

Berminat untuk mendapatkan multivitamin & multimineral shaklee ini, boleh segera hubungi hanie di 019-6609951 / emy_2912@yahoo.com.my

Read More...

Saturday, January 25, 2014

Get Clean Water, Jag Penapis Air Shaklee

Saturday, January 25, 2014,8:00 AM |
Pantas, mudah dan ringkas, itulah yang dapat saya gambarkan mengenai jag penapis air shaklee ni. Belum pernah guna lagi tapi baru je order semalam, aduh sungguh teruja nak menggunakan penapis air yang baru ni, sekarang ni masak air atas dapur gas je, pasni jimat la duit gas, jimat masa, kalau sekarang ni masak air, pastu kene tunggu dia masak sebab nak tutup api takut kering pula air. Nantikan perkongsian mengenai jag penapis air shaklee saya ni di entry yang seterusnya ye. 

Oh ye, jom kita baca mengenai jap penapis air yang sangat la osem ni. Sumber dari shaklee

Get Clean® Water merupakan sistem penurasan air multi-paten baru yang menghasilkan air yang lebih sihat. Berbanding dengan jag air yang lain, Get Clean® Water menggunakan sebatang blok karbon padu untuk membersihkan air anda serta mengurangkan bahan-bahan cemar yang sukar disingkirkan termasuklah kandungan plumbum sehingga 99%.

Get Clean® Water merupakan sistem penuras jag air pertama yang menggunakan blok-karbon yang boleh diisi semula. Jadi, kuranglah botol plastik yang perlu dibuang. Ia juga berupaya menuras 303 liter (80 gelen) air bagi setiap turasan.

Air yang lebih bersih dan sihat ataupun bumi yang lebih bersih dah sihat
Sudah tentu kita boleh menikmati semuanya!




Menandingi Jenama Terkemuka yang Lain!

• Disahkan dapat mengurangkan kandungan plumbum, merkuri, kadmium dan bahan-bahan cemar lain. disamping mengekalkan kandungan mineral air yang sihat!
• Disahkan dapat mengurangkan klorin, jadi ia dapat mengurangkan ancaman kesihatan yang disebabkan oleh bahan sampingan klorin!
• Disahkan dapat menuras 303 liter (80 gelen) air bagi setiap turasan -dua kali ganda lebih daripada jenama terkemuka.
• Sistem Penuras Jag Air berblok- Karbon Isian Semula yang pertama

Pilihan Bijak!


• Hanya beberapa sen bagi seliter air
• Air yang lebih sihat dan rasanya yang enak
• Jag Air bermeter automatik pertama yang menunjukkan jumlah gelen air yang telah dituras- tidak memerlukan kuasa elektrik 
• Ringan dan mudah dibawa
• Menjimatkan kos – tanpa perlu dimasak


Harga untuk Jag Penapis Air Shaklee ini adalah RM460.00 (SM)  RM483.00 ( SS).  

BERMINAT????
Hubungi hanie segera untuk mendapatkannya. 
019-6609951
emy_2912@yahoo.com.my

Read More...

Friday, January 24, 2014

Testimoni ESP : Menyusukan anak kembar

Friday, January 24, 2014,8:00 AM |
Saya agak teruja sikit kalau bab-bab menyusukan anak ni, suka baca pengorbanan ibu-ibu lain, bersusah payah berjaga untuk menyusukan anak mereka. Dengan membaca ketabahan hati mereka, ianya memberi semangat pada saya dalam misi menyusukan anak saya sehingga 2 tahun, Insyaallah. 

Testimoni kali ni memang oosem, anna ni menyusukan anak kembar, bestnyeeeeee.. teruja sangat la,

salam..ari ni saya nak share testimoni saya pasal ESP...

Percaya x percaya dah 1 tahun 1 bulan saya fully bf kembar!!!! Syukur sgt2 !!!! Moga impian tuk bf kembar hingga mereka umur 2 tahun tercapai !!!

Alhamdullilah ESP membantu saya selama ini...Stok saya x banyak coz kembar minum yg fresh...so pump hari ni tuk esok...setiap hari saya bg 60oz kat bs..

So kena usaha lebih skit...hehe...Penat x yah criter ler...kena bangun malam2 3 jam sekali nak pump sebab saya ni EP Mother

Tp Alhamdullilah ESP memang bg saya tenaga....saya tetap cergas bertenaga walau pun x cukup tido....esok nyer kena g keje lg....Pas abis kat opis buat lg keje kat umah lak..jaga anak, masak, kemas umah....Cam Super Mama lak !!!! Hehe

Tapi dengan ESP, saya lalui rutin seharian saya dengan lancar !!!!! Insyaallaah



Kaitan ibu menyusu dengan ESP????!!

>> ESP merupakan Sumber “Protein Lengkap” dengan 9 amino asid penting yang tidak boleh dihasilkan oleh badan dan sukar diperolehi dari diet seharian.
>> ESP berasaskan tumbuhan (non-GMO soya) yang semulajadi rendah lemak dan bebas kolesterol.
>> ESP juga telah terbukti secara klinikal dapat mengekalkan tenaga berjam-jam lamanya untuk kehidupan yg aktif. 


Apa yang ibu-ibu makan, khasiatnya akan disalurkan pada anak yang menyusu badan kan, jadi ESP adalah satu minuman yang penuh khasiat, jadi apabila ibu mengambil minuman yang berkhasiat ini tentunya ia akan disalurkan pada anak tersebut. 

Selain itu, ibu menyusu selalu akan rasa lapar,  macam saya sendiri kerap berasa lapar setelah menyusukan anak secara terus atau pam. Bila perut saya lapar boleh je saya buat bodoh tapi kepala pulak pening sebab angin dah sampai kat kepala kot, jadi semua ni akan mengurangkan kuantiti susu saya lebih-lebih lagi ketika berada di pejabat. Oleh itu saya mengamalkan minum ESP sementara nak tunggu waktu makan ataupun ketika waktu sibuk. 

ESP 850g RM150.00 (SM) RM155.00 (SS)
Diskaun???
Boleh terus segera hubungi hanie di 019-6609951 / inbox di rujukvitaminku

Read More...

Testimoni : Alfalfa shaklee atasi masalah keputihan

,4:34 AM |
Masalah keputihan dikalangan wanita seringkali kita dengar kan, ada yang warna jernih, kekuningan, kehijauan dan lebih teruk bila keputihan itu disertai dengan bau, mesti kita sendiri tidak selesa dengan keadaan itu kan, apatah lagi en.suami, tak ke mengugut nanti, ye tak.. hehehehe. 

Adakah keputihan menghalang kehamilan? Kalau google mesti kita dapat jawapannya, dan ye, ia kan menghalang menyukarkan kehamilan apabila keputihan itu terlampau banyak, dan yang lebih teruk ada jenis keputihan yang berupa penyakit akibat jangkitan kuman. 

Saya juga mengalami keputihan yang banyak serta gatal semasa kehamilan, bila diterangkan oleh doktor bahawa ibu hamil memang mudah dijangkiti bakteria yang mengakibat keputihan berlebihan, saya pun ok jelah lepas tu doktor bagi ubat, tetapi selepas kehamilan ianya berterusan. Bingung jugak tetapi akhirnya setelah diperkenalkan dengan Alfalfa shaklee, memang jatuh cinta la. Kalau para wanita kat luar sana tak percaya cuba lah sendiri, alfalfa shaklee memang best. 

Persediaan sebelum melahirkan anak

Saya nak berkongsi testimoni yang mana seorang sahabat ni mempunyai seorang kawan yang sukar untuk mendapat zuriat, apabila diselidik rupa-rupanya kawan tersebut mempunyai masalah keputihan yang banyak. Jom baca selanjutnya :

TESTIMONI
Entan Sari (Shaklee GBS)
Salam semua.. hari ni pertama kali saya nak share testimoni customer saya yang telah menggunakan alfafa complex untuk atasi masalah keputihannya.. Alhamdulillah ada kesan perubahan.. Atas sebab yakin dengan produk Alfafa Shaklee,lepas ni dia plan nak ambil set kesuburan pula sebagai salah satu usahanya untuk mendapatkan cahaya mata kedua. Harap2 usaha kawan saya itu menampakkan hasil Dengan izin dari-Nya. In shaa Allah 


Alfalfa shaklee sebotol 330 biji RM53.75 sahaja.

Sekiranya anda ingin mendapatkan Alfalfa shaklee atau vitamin shaklee yang lain boleh segera hubungi hanie di 019-6609951 / emy_2912@yahoo.com.my. Sebarang konsultasi adalah percuma.

Saya adalah pengedar sah shaklee id 866973, sekiranya anda mahu vitamin shaklee dihantar terus ke tangan anda, saya berada di kawasan Bandar Melaka dan Pekan Alor Gajah. Kos penghantaran ditempat yang dinyatakan adalah PERCUMA :)

Read More...

Wednesday, January 22, 2014

Vita-lea iron formula Shaklee

Wednesday, January 22, 2014,1:55 PM |
Vita-lea shaklee adalah multi-vitamin dan mineral yang pertama dicipta di dunia. Asalnya dikenali sebagai ‘vitalize-mineral’ dan disingkatkan sebutan kepada ‘vita-min’, dan perkataan vitamin yang disebut kini asalnya dari shaklee. 

Peningkatan teknologi telah mengubah bentuknya dari cecair (90 tahun dahulu) kepada bentuk tablet yang dikenali sebagai vita-lea. Setiap tablet mengandungi 30 nutrisi harian lengkap yang diekstrak daripada sayuran dan buah , 12 vitamin dan 7 mineral penting sebagaimana disarankan oleh RDA. Ia diformulasikan secara komprehensif dan sangat seimbang.

Tablet vita-lea ini disaluti dengan serbuk nutrisi – spirulina. Ia dihasilkan dengan kaedah yang terkini dan teknologi eksplosif yang kompleks, disebut sebagai ‘explo-tab’. Ia merupakan tablet multi-vitamin yang paling pantas didunia yang terlarut didalam air dan juga tubuh manusia. Mineral yang terkandung di dalamnya mudah berintergasi dengan protin untuk penyerapan yang pantas oleh usus kecil.

Ujian klinikal telah membuktikan dengan pengambilan vita-lea shaklee selama setahun boleh mengurangkan risiko jatuh sakit sebanyak 65%. Vita-lea shaklee telah dipilih oleh centre for science di amerika syarikat sebagai THE BEST MULTI-VITAMIN di dalam Public Interest pada tahun 2000.


Manfaat Utama :

-> Penambahan tenaga segera : pemberi tenaga, kecergasan tubuh dan kekuatan mental, sekaligus membantu sistem memori dan fokus dalam aspek pembelajaran mahupun kerja seharian.
-> Pelengkap nutrisi : kekurangan pelbagai vitamin dan mineral penting akibat amalan diet yang tidak seimbang, terutamanya mereka yang mengamalkan sayuran (vegetarian) dan anaemia.
-> Keupayaan sistem produktif : penting kepada kanak-kanak dan remaja yang sedang  membesar.
-> Metabolisma : sangat membantu dalam stimulasi metabolisma dan melambatkan proses penuaan.
-> Eleman penting pada sel tubuh : menyediakan asas nutrisi, memastikan sel hidup, pertumbuhan sel baru, membantu proses pembesaran, pertumbuhan rambut, otot, kulit, kuku, dan hormon, serta menjaga kesihatan tirod.
-> Melindungi organ : melindungi fungsi buah pinggang, jantung dan hati.

Sebotol Vita-lea iron formula shaklee mengandungi 120biji yang berharga RM88.75(SM) & RM93.75 (SS). 

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan mutlivitamin shaklee ini boleh segera hubungi hanie (SMS/Whatsapp/Call) 019-6609951 / emy_2912@yahoo.com.my

Apa vitamin yang terkandung dalam Vita-lea ni ye, siapa yang boleh makan.... haaa nak tahu jawapannya , nantikan entry hanie selanjutnya mengenai Vita-lea iron formula (multivitamin shaklee) ni ye. tunggu... :)

Read More...

Tuesday, January 21, 2014

Jerawat kering, parut makin pudar dengan shaklee

Tuesday, January 21, 2014,12:00 PM |
Saya suka testimoni Pn. Ema ni, gambar sebelum dan selepas dia sangat jelas. Alhamdulillah dengan mengamalkan vitamin shaklee selama beberapa bulan kulit beliau semakin pulih. 

Beliau mengamalkan ESP Shaklee, sebagaimana yang kita tahu, banyak fungsi ESP ini antaranya membina sel-sel baru menggantikan tisu-tisu yang rosak,lama @ cedera, sel-sel yang terbina akan lebih sihat maka akan terserlahlah pada kulit kita. Vitamin E pula berfungsi sebagai anti-oksidan bagi melawan radikal bebas dan Alfalfa pula berfungsi membuang toksin dalam badan. 

Jom ikuti testimoni beliau



Pn EmaShaklee Golden Lounge


Gambar No.1
- Awl tahun 2013,punca gara2 salah pakai produk.Dah mcm2 produk saya cuba utk hilangkan jerawat,tapi sayang,jerawat makin menjadi2.

Gambar No.2
Pertengahan tahun 2013,saya cuba produk shaklee.Selepas 2-3 bulan mcm tu la(Tak berapa nak ingat)dgn pengambilan ESP+Alfalfa+Vit E.Jerawat mula kering.

Gambar No.3
- Parut makin pudar.

Gambar No.4
- Anda nilaikan sendiri hehehe....

Note: Gambar takde nak edit2 ye.camera2 360 tu semua takde.Ini gambar real ye .
I LIKE SHAKLEE




Menyusu badan walau dimana sahaja, Penang Hill story

ESP - 850G = RM150.00 (SM), RM156.00 (SS)
ALFALFA - 330Biji = RM53.75 (SM), RM56.25 (SS)
VITAMIN E - 120Biji = RM136.00 (SM), RM 154.00 (SS)

Sekiranya anda ingin mendapatkan vitamin untuk kulit anda atau vitamin lain, atau inginkan konsultasi, anda boleh hubungi hanie di 019-6609951(SMS/WhatsApp) atau inbox hanie di fanpage FB: rujukvitaminku
Anda mempunyai kekangan kewangan? Jangan risau, semuanya boleh dirunding, meh la hubungi sy segera. :)
Read More...

Saturday, January 18, 2014

Carotomax shaklee kurangkan rabun

Saturday, January 18, 2014,9:16 PM |

Emak saya kalau membaca surat kabar ok lagi, tapi bila masukkan benang dalam jarum memang agak susah la, mesti panggil adik untuk masukkan benang tapi semalam emak nak mula menjahit dan dengan cepatnya dia boleh masukkan benang dalam jarum. Emak saya siap cakap dengan adik, sejak mama makan CarotoMax Shaklee ni boleh pula masukkan benang ni.. waaa.. adik pun gelak.. dia kata ma, ni boleh jadi testimoni ni. Huhuhu.. pasni senang la sikit nak menjahit.

Apakah keistimewaan CarotoMax shaklee ni ye?

Pengambilan purata karotenoid lutein, likopena, and beta karotena adalah hanya 8 mg. CarotoMax membekalkan lebih 13 mg (25,1500IU) karotenoid berfaedah ini.

CarotoMax baru ini mengandungi 6 varieti karotena, diekstrak dari rangkaian sayuran dan buahan yang kaya dengan sifat anti-oksidant seperti rumpai laut, tomato, biji anggur, brokoli, marigold, epal, kentang, minyak sawit dll.

Ahli Nutrisi mencadangkan pengambilan 5-9 hidangan sayur dan buahan untuk mengekalkan konsentrasi beta karotena didalam darah, seterusnya memelihara kesihatan penglihatan, kesihatan kulit dan mencegah kanser.

Manfaat Utama :

☆ Lebih sihat dari vitamin A : penemuan terawal vitamin adalah pada tahun 1912 iaitu vitamin A. Didapati juga pengambilan berlebihan vitamin A akan menyebabkan toksisiti. Walaubagaimanapun ahli saintis menemui beta karotena pada tahun 1932 , satu prekursor Vitamin A,  dan beta karotena didapati selamat untuk pengambilan.

☆ Mempertingkatkan penglihatan : ia menghasilkan “ungu visual” yang yang boleh kita mengekalkan penglihatan didalam gelap. Ia mempertingkatkan masalah penglihatan seperti nyctalopia (rabun malam), rabun dekat, presbyopic, astigmatism, xerophthalmia (mata kering), kelesuan mata, glaucoma, katarak, floaters, eye bags dan gegelung hitam dimata.

☆Meredakan penyakit kulit : pengambilan yang banyak akan melegakan masalah kulit seperti psoriasis, senile plaque, kulit kering, kulit gugur, jerawat dan akne. Penggunaan luaran untuk merawat pustule, scabies, akne, ulser kulit.

☆Melindungi epithelial – ia memelihara lapisan luar kornea, rongga oral, usus, perut, paru-paru, bronkus, pundi kencing, ovari semasa disintegrasi tisu, merawat ulser saluran usus.

☆ Melawan kanser dan oksidasi : pengambilan kerap beta karotena mengukuhkan sistem imu, melambatkan penuaan dan menyekat aktiviti bahan kanser dan menghalang pembentukan sel-sel kanser. Ini akan mengurangkan risiko kanser, terutama sekali kanser paru-paru dan payudara. Ia juga mengurangkan radikal bebas dan menyingkirkan sel-sel mati yang teroksida.

☆ Menghalang infeksi : meransang enzim membunuh kuman, menyekat dan mempertingkatkan kondisi penyakit sistem respiratori paru-paru : batuk, hepatitis, asthma, flu dan selsema.

☆ Menggalakkan perkembangan normal dan sihat : meransang perkembangan kanak-kanak/remaja, menguatkan tulang, melindungi rambut, kulit, membran mukosa, gig sihat, gusi dan sistem reproduksi. Juga penghasilan sperma yang sihat.

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan vitamin CarotoMax Shaklee ini, boleh hubungi saya segera ditalian 019-6609951 / emy_2912@yahoo.com.my

Harga CarotoMax Shaklee 30biji RM74.00(SM) RM77.00(SS)

Read More...