Thursday, November 21, 2013

Vitamin shaklee bantu elak diabetes

Bagaimana vitamin shaklee boleh membantu anda mencegah daripada diabetes.

Setiap gambar ada cerita.

 Ini adalah antara vitamin shaklee yang membantu anda mencegah diabetes iaitu Vivix, ESP, Vita-lea, Vita C plus, GLA Complex, Alfalfa Complex & Zinc Complex.


Jadi kita mulakan dengan VIVIX.


Kedua adalah ESP (Soy protein Isolate Powder)
Keistimewaan Shaklee adalah Soya Non-GMO, 9 asid amino perlu & Rendah Glycemic Index.Yang ketiga adalah GLA Complex yang mengandungi asid lemak Omega-6 yang berfungi sebagai agen anti-keradangan dan bantu mengurangkan kesakitan saraf yang dialami oleh pesakit diabetes.

Vitamin shaklee yang keempat adalah Sustained Release Vitamin C Plus.

Keistimewaan vitamin c shaklee ni adalah :
--> dihasilkan dari sumber asli vitamin c iaitu ektrak kanji jagung yang mempunyai molekul yang sama dengan buah sitrus.
--> Sistem penyerapan berterusan iaitu melepaskan vitamin c secara perlahan ke dalam badan selama 5 jam (satu jam : 1 1/2 buah oren)
--> Ditambah dengan 120mg bioflavonoids sitrus komplex. Bioflavonoid dapat meningkatkan penyerapan vitamin c dan dapat meningkatkan keberkesanan fungsi vitamin c.


dan vitamin shaklee yang seterusnya yang dapat membantu anda


Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan vitamin-vitamin shaklee boleh hubungi saya di emy_2912@yahoo.com.my / 019-6609951 / FB Fanpage : rujukvitaminku.

Kurangkan manis dalam makanan tambahkan manis pada senyuman. Amalkan pemakanan seimbang lebihkan makan sayur dan buah-buahan dan jangan lupakan senaman.Wasalam.

No comments:

Post a Comment