Thursday, November 21, 2013

Vitamin shaklee bantu elak diabetes

Thursday, November 21, 2013,3:33 PM |
Bagaimana vitamin shaklee boleh membantu anda mencegah daripada diabetes.

Setiap gambar ada cerita.

 Ini adalah antara vitamin shaklee yang membantu anda mencegah diabetes iaitu Vivix, ESP, Vita-lea, Vita C plus, GLA Complex, Alfalfa Complex & Zinc Complex.


Jadi kita mulakan dengan VIVIX.


Kedua adalah ESP (Soy protein Isolate Powder)
Keistimewaan Shaklee adalah Soya Non-GMO, 9 asid amino perlu & Rendah Glycemic Index.Yang ketiga adalah GLA Complex yang mengandungi asid lemak Omega-6 yang berfungi sebagai agen anti-keradangan dan bantu mengurangkan kesakitan saraf yang dialami oleh pesakit diabetes.

Vitamin shaklee yang keempat adalah Sustained Release Vitamin C Plus.

Keistimewaan vitamin c shaklee ni adalah :
--> dihasilkan dari sumber asli vitamin c iaitu ektrak kanji jagung yang mempunyai molekul yang sama dengan buah sitrus.
--> Sistem penyerapan berterusan iaitu melepaskan vitamin c secara perlahan ke dalam badan selama 5 jam (satu jam : 1 1/2 buah oren)
--> Ditambah dengan 120mg bioflavonoids sitrus komplex. Bioflavonoid dapat meningkatkan penyerapan vitamin c dan dapat meningkatkan keberkesanan fungsi vitamin c.


dan vitamin shaklee yang seterusnya yang dapat membantu anda


Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan vitamin-vitamin shaklee boleh hubungi saya di emy_2912@yahoo.com.my / 019-6609951 / FB Fanpage : rujukvitaminku.

Kurangkan manis dalam makanan tambahkan manis pada senyuman. Amalkan pemakanan seimbang lebihkan makan sayur dan buah-buahan dan jangan lupakan senaman.Wasalam.