Monday, August 19, 2013

Breast Pump mempengaruhi penghasilan susu ibu

Oleh sebab dak hanie ni akan melahirkan anak keduanya pada Oktober 2013, jadi banyak la entry mengenai susu ibu ni, jangan muak dan jemu membaca ye.

Pada pendapat korang, adakah Breast Pump menjadi salah satu faktor yang akan mempengaruhi penghasilan susu ibu.

Pada pendapat dak hanie (ibu bekerjaya) yang comel yang pernah menyusukan akan sulungnya dulu, jawapanya YA. Kenapa??? kerana apa yang terjadi pada kite (hanyalah pendapat pensendirian)

Puting sakit - Breast pump brand p****** yang dibeli tidak berkualiti menyebabkan setiap kali pump susu, puting akan terasa pedih dan sakit. Memang bercinta la nak pump susu. Pada permulaannya gagahkan jugak la mengepam sebab susu banyak dan ada masa terluang ketika di pejabat, tapi bila pump asyik sakit je kite mula la bermalasan nak pump dan berlanjutanlah susu semakin kering blablabla. Penghasilan susu ibu, lagi kerap kite kosongkan breast kite lagi aktiflah penghasilan susu ibu, Tapi bila kita biar je, maka kilang pun tak aktif dan kurang la susu, makin lama makin tiada. Itulah pengajaran dan pembelajaran melalui pengalaman anak sulung. Jadi anak kedua ni, kite pastikan memcuba breast pump dan kemudian baru beli, jangan main hentam beli je. huhuhu, kene stanby duit la sebab harga setanding kualiti. hehehe.

Sekiranya kawan-kawan ada pendapat yang berbeza, jom komen-komen dibawah ini, berkongsi pengalaman indah sepanjang penyusuan anak masing-masing.

Ada pertanyaan, boleh je hubungi Call/SMS/WhatApp : 019-6609951/ emy_2912@yahoo.com.my

No comments:

Post a Comment