Thursday, July 18, 2013

Vitamin ibu hamil

Tahukah anda wanita hamil memerlukan lebih vitamin?
Kerana bayi dalam kandungan akan mengambil vitamin dari badan anda untuk pembentukan dan perkembangan semasa dalam rahim. Oleh itu wanita hamil perlu mengambil vitamin bagi mengelakkan risiko seperti kecacatan, kelahiran pramatang dan kekurangan berat ketika bayi dilahirkan. Selain itu, pengambilan vitamin dapat membantu memberi kekuatan dan membantu wanita hamil mendapat kesihatan yang baik sepanjang kehamilan. 

Antara vitamin yang diperlukan adalah :-

Zat Besi - Sangat penting untuk pembentukan sel darah merah yang berfungsi membawa oksigen ke seluruh tubu. Ia mengurangkan risiko kelahiran bati pramatang.
Kalsium - Penting untuk pembentukan tulang dan gigi.
Asid folik - Penting bagi perkembangan fizikal dan saraf bayi dalam rahim di awal kehamilan.
Omega 3 - Diperlukan untuk perkembangan otak, membentuk sistem saraf dan menjamin penglihatan yang baik (Pengambilan tri 2 & 3)

Tambahan : Pengambilan soya dapat memberikan anak kulit cerah gebu, betul ke??? Soya merupakan sumber terbaik untuk folat, zat besi, kalsium, zink dan mineral. Pengambilan soya secara berlebihan akan membawa mudarat, oleh itu, ambillah mengikut saranan yang diberikan. Kulit anak sensitif oleh kerana pengambila air soya yang banyak ketika hamil?? ye ke.. Jom baca artikel ini : Jenis-jenis protein soya.

Harga untuk set hamil shaklee = RM527.00

Vitalea = RM88.75 (120 biji)
B complex = RM 53.75 (120 biji)
Ostematrix (Kalsium) = RM61.00 (120 biji)
Vitamin C Chewable 100mg = RM37.50 ( 90 biji)
Omega guard (Minyak Ikan) = RM136.00 (90 biji)
Energizing Soy Protein (ESP) = RM150.00 (1 botol)

Nak diskaun ke???? aisyyyy.. boleh saja, Isy.. banyaknya, sy lagi 1 bulan nak bersalin, opss.. boleh dibincangkan, boleh juga kalau nak set bajet, meh la hubungi :-

Hanie
ID 866973
019-6609951
emy_2912@yahoo.com.my
Fanpage : @rvk online shop

No comments:

Post a Comment