Friday, July 19, 2013

Langsing dengan selamat bagi ibu menyusu

Friday, July 19, 2013,10:56 AM |
Sekiranya anda merupakan ibu menyusukan anak secara EKSLUSIF satu sesi penyusuan bayi adalah bersamaan dengan pembakaran 500 kalori sehari...WOW... bonus bagi ibu menyusu, mudahnya untuk langsing, tak perlu berdiet bagai, kalau sehari dapat bakar 500 kalori, seminggu dapat bakar 3500 kalori. 
(3500 kalori bersamaan 0.5kg lemak)..WOW..sebulan boleh turun 2kg...WOW.. Nampak! kan dah langsing dengan selamat. 

Kalau mereka yang tidak menyusukan badan untuk membakar lemak, 500 kalori bersamaan berlari 5km, berbasikal 56 minit, berenang 1 jam.. haaa.. bertungkus lumus nak bakar lemak.

Ini la kelebihan yang Allah bagi. Ye la, ibu dah mengandung penat-penat 9 bulan, perut boyot, kelebihan dikemudian hari nak turunkan berat mudah je. Tapi kenapa ada ibu yang mengeluh berat naik lepas bersalin, itu kesalahan sendiri ye, ibu menyusu selalu rasa lapar dan haus, lapar makan, haus pun makan, air minum sikit je. Untuk mengelakkan itu daripada berlaku, ibu menyusu harus minum 3Liter air sehari.

Untuk membantu ibu menyusu dalam proses langsing ini, ada beberapa produk shaklee yang boleh membantu. Set Penyusuan Shaklee plus dengan Omega/Lecithin. Mana nak pilih samada Omega dengan lecithin???
kite bandingkan mengikut peribahasa ye.
Lecithin ibarat motor EX 5, Omega Guard ibarat naik kereta wira.
Kedua-duanya mempunyai tujuan yang sama tapi cara yang berbeza. 
Lecithin berfungsi untuk mengelmusi lemak secara semulajadi. (Memecah lemak dan mengelakkan lemak melekat pada dinding uterus) manakala Omega Guard berfungsi untuk membakar lemak dan selain itu, ianya kaya dengan EPA dan DHA yang bagus untuk perkembangan otak baby. Jadi tepuk dada tanya lah selera. Sebarang pertanyaan atau jika berminat, boleh hubungi :-
Hanie
ID 866973
019-6609951
emy_2912@yahoo.com.my
Fanpage FB : @rvk online shop
FB : emy.ilhamie