Monday, May 27, 2013

Testing update blog menggunakan android

Monday, May 27, 2013,12:22 PM |
Alhamdulillah kite dah boleh semakin dekat dengan dunia blogger ni sebab boleh update blog kesayangan kite ni menggunakan telepon je.. huhhhu alangkah gembiranya adanya teknologi macam ni.. pasni insyallah boleh update blog hari2 kot.. insyaallah..

Harini nak cerita pasal ibu menyusu kalori pemakanan bertambah tapi ibu kekal kurus.. apa cerita tu dik non..

Apabila proses penysuan, badan memerlukan tenaga yang lebih bagi menghasilkan susu yang banyak untuk bayi. Untuk ibu yang kerap menyusu bayi, keperluan kalori bertambah 450 kalori sehari. Jadi adalah tidak wajar untuk ibu menghadkan pengambilan makanan bagi menurunkan berat badan kerana ia akan menjejaskan penghasilan susu.

Kajian menunjukkan ibu yang menyusu tanpa ada pengurangan kepada pengambilan makanan seharian membantu dalam penurunan lemak badan. Namun diet yang seimbang dan sihat ketika menyusu bayi adalah penting dalam memastikan berat badan sedia ada tidak bertambah terlalu drastik dan dalam masa yang sama bayi mendapat zat yang cukup walaupin melalui susu ibu sahaja.

Prosea penurunan berat badan memerlukan tindakan secara menyeluruh melalui diet dan senaman dan bukan dari penyusuan bayi semata-mata.

Selain daripada penbahan kalori (ingat hanya tambah 450 je..), keperluan untuk minum banyak air iaitu sekurang kuranvnya 3 litr sehari amat penting bagi memastikan badan kite tidak kekeringan. Jadi apabila kite minum air yang banyak, ia akan membantu menguruskan berat badan. Macam mana pulak tu.. nanti hanie update lg.. dapatkan supplement ibu hamil dan menyusu di 0196699951.