Tuesday, May 21, 2013

Relaktasi susu ibu dengan Set Triple M (3M)

Relaktasi adalah proses penyusuan semula setelah bayi berhenti menyusu dari payudara buat beberapa tempoh tertentu dan ia menyebabkan susu badan si ibu kurang atau tiada langsung. 

Relaktasi ada proses untuk meng'ada'kan semula susu ibu melalui beberapa proses, yang penting si ibu bersungguh-sungguh, rajin melalukan apa yang mesti dilakukan, kuat semangat, yakin akan berjaya dan sentiasa berdoa. Boleh gunakan juga untuk ibu yang nak banyakan susu ibu akibat susu merudum.Antara yang perlu dilakukan untuk relaktasi, bersama Set Triple M secara khususnya;

Stimulation (rangsangan):
-Stimulate payudara melalui sesi pumping, buat jadual dan ikut jadual strictly;
Pam selama 20minit (double pumping/single pumping for each breast) setiap 2-3jam. Lebih kurang 8 kali sehari.
-Jika bersama bayi, boleh lakukan tandem pumping (sebelah menyusu, sebelah lagi pump) gunakan jadual yang sama.


Artikel Power Pumping Di sini


-minum segelas dua air setiap kali selepas sesi pumping


-Berfikiran positif, kurangkan stress, berdoa dan amalkan zikir Ya Matin semasa mengepam untuk relaktasi.

Apa yang paling penting disini adalah RANGSANGAN/STIMULATION.
Suplemen TRIPLE M membantu dari segi kesihatan dan kecergasan tubuh ibu untuk bangun dan stay up waktu malam untuk mengepam. Sambil tu Afalfa dan ESP bertindak sebagai milk booster yang boleh membantu membanyakkan dan mempercepatkan penghasilan susu ibu.

Relaktasi mengambil masa. Jangan expect buat power pumping 3 hari dah expect susu penuh satu botol. Istiqamah itu penting. Kesannya mungkin dapat dilihat dalam masa 2-4 minggu atau lebih lagi.

Set Tripel M (RM498.50) mengandungi :

vitalea, vitamin c, b complex, Alfalfa
(makan untuk 4 bulan)
Ostematrix dan ESP
(makan untuk sebulan)

Harga istimewa boleh hubungi hanie 019-6609951 / emy_2912@yahoo.com.my dan kami juga menyediakan tips ataupun petua-petua banyakan susu ibu serta jadual sekiranya anda mahu. Konsultasi percuma sebelum & selepas pembelian. Sebarang kos mengepos ke seluruh malaysia adalah percuma. Sekiranya ada masalah bajet atau ingin mencuba boleh je kite bincang, jom kite chit chat.. :) 


1 comment: