Thursday, April 4, 2013

Sejarah Nutriferon oleh Dr. Yasuhiko Kojima

Thursday, April 4, 2013,1:37 PM |
Okeh, jom kite jejaki sejarah bagaimana terciptanya Nutriferon ni ye. 

Nutriferon ini merupakan penemuan terhebat dalam bidang Immunologi.

Ianya ditemui oleh seorang Doktor pakar imun dari jepun iaitu Dr. Yasuhiko Kojima dari University Tokyo, Jepun pada tahun 1954. Mak ai berkurun dah tu. Memang lagend la kan. 

Selepas membuat kajian selama 40 tahun dan semakan semula beribu-ribu jenis sebatian dan lebih 200 jenis herba yang berlainan, Dr. Kojima telah berjaya membangunkan satu-satunya interferon semulajadi di dunia ini (Nutriferon). 

Dr. Kojima dari hasil kerja nya telah berjaya menetapkan bahawa ekstrak dari 4 tumbuhan iaitu biji labu, bunga Safflower, Honeysuckle Jepun dan biji Plantago mempunyai daya kebolehan mendorong pengeluaran semulajadi interferon tubuh. Formulanya yang digunakan adalah semulajadi, selamat, tulen dan berkesan. Penemuan dan rekaannya telah diiktiraf sebagai penemuan terhebat dalam bidang immunologi. 

Nutriferon adalah satu formula Eksklusif dan di paten oleh Shaklee dan tidak dijual dikedai-kedai biasa. Ianya hanya boleh didapati melalui Shaklee. 

HANYA BOLEH DIDAPATI MELALUI SHAKLEE. Maksudnya, syarikat lain tidak boleh mengeluarkan produk ini / bahan ini sebab ianya telah dipatenkan hanya hak milik shaklee sahaja. Peh betapa Eksklusinya Nutriferon ni tau. 

Di dalam bidang perubatan, suntikan interferon banyak digunakan untuk merawat penyakit hepatitis, kanser, hidrophobia(penyakit anjing gila), herpes dan HIV dll.gambar kredit : buatbatu.blogspot.com

4 Ekstrak tumbuhan

1. Biji labu
-Merangsang pengeluaran interperon semulajadi di dalam tubuh.
- Menentang radikal bebas dan faktor penyebab kanser.

2. Biji Plantago asiatica 
- Mengandungi polisakarida yang mengaktifkan sel-sel imun.

3. Honeysuckle Jepun
- Menentang pencerobohan virus dan kuman.

4. Bunga Safflower
- Menghasil dan memperkuatkan keupayaan makrofaj memusnahkan virus dan kuman.

Siapakah yang perlukan nutfiferon & apakah manfaatnya & bagaimanakah cara pengambilannya, ikuti kupasannya pada entry seterusnya. Nantikan ye.

Jika berminat, Nutriferon berharga RM181.25 SM RM 191.25 SS (1 kotak 30 paket)

hanie 019-6609951, 
emy_2912@yahoo.com.my, 
https://www.facebook.com/rujukvitaminku
https://www.facebook.com/emy.ilhamie