Wednesday, April 17, 2013

Manfaat nutriferon sebagai interferon semulajadi


1.    Mengukuhkan sistem imun dalam masa 3 hari.
Nutriferon ini adalah satu-satunya interferon semulajadi dunia. Kajian-kajian telah menunjukkan bahawa interferon mampu merangsang dan mempertingkatkansecara keseluruhan sistem imun tubuhdengan mengerahkansistem pertahanan semulajadi tubuhberfubgsi untuk membunuh : T-cells, B-cells dan makrofag.

2.    Melawan kanser dan tumor
Interferon semulajadi mengandungi polisakarida yang merangsang dan mengaktifkan immunoglobin melawan sel-sel tumor dan kanser. Selain dari itu ianya juga mampu mengurangkan ketidakselesaan pada waktu kemoterapi.

3.    Melindungi daripada influenza
Ia mengimbangi kepada respon alergi persekitarandan pencemaran udara, melindungi dengan berkesan daripada virus, mikrob termasuk selesema, flu, alergi,inflamasi dan influenza.


4.    Meringankan stress dan kelesuan
Meringankan kemudaratan yang disebabkan oleh keresahan, stress, kelesuan dan gaya hidup yang sibuk.

5.    Melambatkan penuaan
Formula unik nutriferon merangsang mengeluarkan makrofag untuk mengurangkan radikal bebas, virus dan kuman. Justeru itu, sel-sel akan menjadi lebih sihat.

6.    Mengurangkan infeksi oleh pesakit-pesakit Hepatitis B & C
Keberkesanan Nutriferon dalam memerangi virus akan mengurangkan infeksi dan meminimumkan ketidakselesaan seperti kembung perut, rasa mual, muntah dan lain-lain kepada pesakit hepatitis b & c.

7.    Menopaus
Hypertensi, tahap kolestrol yang tinggi, kitaran darah dan masalah lain berkaitan menopous akan menjadi lebih baik.

8.    Mempertingkatkan PMS
Terbukti secara klinikal mengurangkan symptom yang terjadi akibat ketidakseimbangan sistem endokrin iaitu kekejangan waktu haid, sakit belakang, skait payudara, masalah jerawat, kegelisahan, insomnia dan mood swing.

Artikel lain mengenai Nutriferon
testimoni-daripada-pengguna-nutriferon.
sejarah-nutriferon-oleh-dr-yasuhiko.html

hanie
019-6609951
emy_2912@yahoo.com.my
FB : emy ilhamie
Page FB : rujukvitaminku

No comments:

Post a Comment