Friday, April 26, 2013

Garlic Shaklee (Bawang putih)

Friday, April 26, 2013,11:41 AM |
Garlic dihasilkan secara eksklusif pada suhu bilik tanpa haba untuk memastikan pengekalan 100 Allisin aktif ( tidak semua tablet garlic yang dijual dipasaran mengandungi Allisin aktif). Dwi teknologi digunakan untuk mengawal bau garlic. Kajian menunjukkan perisa herbanya terhasil dari 2 ekstrak herba ( Rosemary dan spearmint). Setiap 2 tablet membekalkan 1000mg ekstrak garlic tulen yang menyamai 2 ulas garlic segar. 

Manfaat utama adalah sebagai antibiotik yang selamat dan semulajadi. Untuk kegunaan jangka panjang ia dapat mempertingkatkan sistem imun tubuh, menghalang penyakit berjangkit seperti selesema, kulat, kuman & virus.Jom baca komen daripada pengemar supplement garlic shaklee:

Puan Norita Idris ( Shaklee GBS Group)
sharing :
Dalam handbag saya memang saya bawa sebotol Garlic Shaklee bersama2. Selepas makan berat saya amalkan makan 2 biji Garlic. Saya akan pastikan suami saya turut makan selepas makan.

"Allisin adalah sebatian yang berasal daripada bawang putih dan berfungsi untuk banyak tindakan yang berfaedah. Allisin tidak terdapat di dalam bawang putih biasa sebaliknya ia dihasilkan apabila bawang putih tersebut dipotong halus atau dihancurkan. Bawang putih secara tradisinya digunakan untuk melegakan batuk, selsema dan membantu peredaran darah yang baik.

Alisin adalah campuran sulfur yang memberikan kuasa antibiotik pada bawang putih. Ianya berkesan seperti penisilin tetapi tidak memusnahkan bakteria yang baik.

BAWANG PUTIH juga merawat Kandida Albikons, sejenis jangkitan yis yang disebabkan oleh pil perancang, antibiotik, kartisona, kencing manis, kekurangan nutrien, sembelit dan tekanan.

Ianya mengurangkan kadar kolesterol. Pesakit koronari-anteri yang mengambil makanan tambahan bawang putih didapati boleh merendahkan paras lipoprotein yang dikaitkan dengan penyakit jantung, manakala bagi yang tidak mengambil bawang putih tidak menunjukkan pengurangan kadar lipoprotein."


Najihah Sudi
Arituh demam selsema teruk.. Dah janji dgn diri sendiri tanak makan ubat klinik. Jd just kemam vit c chew n telan garlic. Alhamdulillah lepas 2 hari selsema jadi keringggg teruss!! Demam pun kebah.. Mmg terbaik garlic ni!! Suke sangat..

Garlic Shaklee 60 biji RM47.50 SM RM50.00 SS

Hanie
866973
019-6609951
emy_2912@yahoo.com.my
FB : rujukvitaminku