Monday, February 25, 2013

Vitamin untuk anak lebih pintar dan cerdas

Salam, waa.. teruja tak ibu bapa baca tajuk post kite kali ni. Sebenarnya setiap kali orang bertanya pasal vitamin untuk anak mereka, kite sangat teruja sebab ibu bapa tu mesti nak yang terbaik untuk anak mereka. Sapa tak nak anak cerdik pandai, pintar, kretif.. haa macam-macam lagi.. 

Dalam shaklee ada beberapa vitamin yang membantu anak-anak untuk mendapat nutrisi yang secukupnya. Bila nutrisi dalam pemakanan seharianya cukup & lengkap, ia memudahkan sel-sel badan & otak nya berkembang dan membuatkan anak lebih pintar dan cerdas.

Apakah vitamin shaklee yang sesuai untuk kanak-kanak?Meal Shakes
Dalam kehidupan seharian anak kecil yang sentiasa aktif dan serba pantas, kanak-kanak tidak mempunyai masa yang cukup untuk menikmati makanan yang seimbang. Oleh itu, Meal Shakes menjadi pilihan terbaik bagi ibu bapa beri kepada anak mereka kerana ia merupakan makanan segera yang rendah lemak dan rendah-glisemik.
-> Menyediakan 24 jenis vitamin, mineral dan zat perlu iaitu sebagai nutrien asas yang perlu bagi anak-anak yang sedang membesar dan remaja-remaja perlu terus kuat dan sihat.
-> Sumber terbaik serat pemakanan dan protein
-> Sumber pekat kalsium
-> Index glisemik rendah

Omega Guard
Minyak ikan terbaik di dunia diekstrak dari ikan laut air sejuk di perairan negara Jepun. Ia BUKAN dari hati ikan. Omega Guard merupakan minyak ikan paling tulen didunia yang mengandungi rangkaian spectrum penuh 7 jenis asid lemak Omega 3 semulajadi termasuk EPA, DHA, ALA dan banyak lagi.
-> DHA adalah nutrien utama untuk otak, sistem saraf dan retina. DHA juga boleh membantu meningkatkan keupayaan ingatan dan pembelajaran dan sangat sesuai untuk membuatkan anak lebih pintar dan cerdas dalam sesi pembelajaranya.

Keratan Akhbar KOSMO mengenai minyak ikan. Anakku Muhammad Haq Uqasha ambil vitamin ni sejak umur setahun...Dia seorang yang sangat aktif tau.  Harap dia menjadi anak yang pintar :)

Shaklee-fish-oil-omegaguard-untuk-ibu.html
Chewable Vita-C 100mg
Berfungsi meningkatkan sistem imunisasi badan kanak-kanak.
Menpunyai rasa sitrus yang hebat
Sesuai untuk kanak-kanak atau orang dewasa yang mengalami kesukaran menelan tablet.

Vitalea for Children
Dicipta untuk kanak-kanak dipek dengan 19 vitamin dan mineral penting termasuk kalsium, magnesium dan banyak lagi bagi membantu menyokong tulang yang kuat dan badan yang sihat. Sangat baik untuk tumbesaran kanak-kanak.

Setakat ini sahaja celoteh kite yer, nanti sambung lagi k. 
Berminat
Hanie 019-6609951
FB Fan Page : http://www.facebook.com/rujukvitaminku

No comments:

Post a Comment