Monday, February 25, 2013

Vitamin untuk anak lebih pintar dan cerdas

Monday, February 25, 2013,12:36 PM |
Salam, waa.. teruja tak ibu bapa baca tajuk post kite kali ni. Sebenarnya setiap kali orang bertanya pasal vitamin untuk anak mereka, kite sangat teruja sebab ibu bapa tu mesti nak yang terbaik untuk anak mereka. Sapa tak nak anak cerdik pandai, pintar, kretif.. haa macam-macam lagi.. 

Dalam shaklee ada beberapa vitamin yang membantu anak-anak untuk mendapat nutrisi yang secukupnya. Bila nutrisi dalam pemakanan seharianya cukup & lengkap, ia memudahkan sel-sel badan & otak nya berkembang dan membuatkan anak lebih pintar dan cerdas.

Apakah vitamin shaklee yang sesuai untuk kanak-kanak?



Meal Shakes
Dalam kehidupan seharian anak kecil yang sentiasa aktif dan serba pantas, kanak-kanak tidak mempunyai masa yang cukup untuk menikmati makanan yang seimbang. Oleh itu, Meal Shakes menjadi pilihan terbaik bagi ibu bapa beri kepada anak mereka kerana ia merupakan makanan segera yang rendah lemak dan rendah-glisemik.
-> Menyediakan 24 jenis vitamin, mineral dan zat perlu iaitu sebagai nutrien asas yang perlu bagi anak-anak yang sedang membesar dan remaja-remaja perlu terus kuat dan sihat.
-> Sumber terbaik serat pemakanan dan protein
-> Sumber pekat kalsium
-> Index glisemik rendah

Omega Guard
Minyak ikan terbaik di dunia diekstrak dari ikan laut air sejuk di perairan negara Jepun. Ia BUKAN dari hati ikan. Omega Guard merupakan minyak ikan paling tulen didunia yang mengandungi rangkaian spectrum penuh 7 jenis asid lemak Omega 3 semulajadi termasuk EPA, DHA, ALA dan banyak lagi.
-> DHA adalah nutrien utama untuk otak, sistem saraf dan retina. DHA juga boleh membantu meningkatkan keupayaan ingatan dan pembelajaran dan sangat sesuai untuk membuatkan anak lebih pintar dan cerdas dalam sesi pembelajaranya.

Keratan Akhbar KOSMO mengenai minyak ikan. Anakku Muhammad Haq Uqasha ambil vitamin ni sejak umur setahun...Dia seorang yang sangat aktif tau.  Harap dia menjadi anak yang pintar :)

Shaklee-fish-oil-omegaguard-untuk-ibu.html




Chewable Vita-C 100mg
Berfungsi meningkatkan sistem imunisasi badan kanak-kanak.
Menpunyai rasa sitrus yang hebat
Sesuai untuk kanak-kanak atau orang dewasa yang mengalami kesukaran menelan tablet.

Vitalea for Children
Dicipta untuk kanak-kanak dipek dengan 19 vitamin dan mineral penting termasuk kalsium, magnesium dan banyak lagi bagi membantu menyokong tulang yang kuat dan badan yang sihat. Sangat baik untuk tumbesaran kanak-kanak.

Setakat ini sahaja celoteh kite yer, nanti sambung lagi k. 
Berminat
Hanie 019-6609951
FB Fan Page : http://www.facebook.com/rujukvitaminku

Read More...

Friday, February 15, 2013

Facebook fan page

Friday, February 15, 2013,11:39 AM |
Di pagi jumaat yang indah ini, mungkin diluar tajuk sikit la, tetapi masih dalam skop yang telah ditetapkan, cewah cewah..

Harini Hanie nak cerita pasal Facebook fan page Hanie iaitu http://www.facebook.com/rujukvitaminku ataupun lebih glamourr dikenali sebagai @rvk online shop.




Untuk makluman semua pembaca yang dikasihi, Hanie lebih mudah menggunakan Facebook fan page ini berbanding dengan blog. Mungkin sebab handfon Hanie yang tak berapa canggih tu lebih mudah menggunakan Facebook. Pasni kene beli handfon baru, insyaallah dipermudahkan rezeki untuk membelinya, amin.  

Dalam Facebook fan page boleh dikatakan hari-hari Hanie akan update statu, biasanya 3-5 post setiap hari, kalau kebosanan mungkin lebih banyak yang akan terkeluar, apa yang terfikir nak kongsi Hanie cuma taip-taip pastu post, kalau jenjalan diblog ada apa-apa nak kongsi tekan share dah terus ada kat post, kalau ada yang takda butang share copy paste pastu update status, sangat simple dan sangat mudah.

Nak tau apa yang Hanie kongsi dalam Facebook fan page Hanie, antaranya adalah :-
1. Banyak gambar testimoni pengguna SHAKLEE
2. Info produk SHAKLEE
3. Poster cantik yang direka oleh Hanie mengenai produk SHAKLEE (perasan)
4. Sedikit ilmu mengenai penyusuan, parenting, & kehidupan harian Hanie.

Sekiranya ada diantara pembaca blog Hanie yang ada Facebook, Hanie harapa sangat boleh like fan page Hanie http://www.facebook.com/rujukvitaminku ataupun jom add frendz Facebook personal Hanie http://www.facebook.com/emy.ilhamie

Nak tengok tak apa yang ada dalam Hanie punya Facebook fan page, haaa.. gambar exclusive untuk semua..



Tengok tu Hanie punya LIKER ada 657, Alhamdulillah meningkat dari hari ke hari dan semoga lebih ramai lagi.


 Haa tu poster testimoni pengguna yang Hanie buat sendiri, comel tak :)


Testimoni bergambar pun ada.


Ini Note yang ada dalam Facebook fan page Hanie


 Ini gambar-gambar yang ada dalam album Facebook fan page Hanie.

Maaflah tak sempat Hanie nak crop. Oklah setakat ini saja yer perkonsgsian Hanie untuk hari ni. Harap tak membosankan hahahaha.. Hanie suka berkongsi ilmu yang hanie ada sekiranya dapat membantu atau memberi manfaat kepada orang lain. Harap kita hidup dalam keadaan sihat sejahtera dan diredai allah. amin. bye bye wasalam.

Read More...

Wednesday, February 13, 2013

Gabungan mantap KOMBO sempena Promosi Omega Guard.

Wednesday, February 13, 2013,1:41 PM |
Ok sempena promosi Omega Guard bulan Feb 2013 yang sedang berlangsung ni, kite nak mencadangkan beberapa gabungan mantap meletop kombo beberapa produk vitamin lain bersama Omega  Guard.
Antaranya :

1. Omega Guard bersama IBU HAMIL
2. Omega Guard bersama DIET
3. Omega Guard bersama KANAK-KANAK
4. Omega Guard bersama PELAJAR
5. Omega Guard bersama PENJAGAAN SENDI
6. Omega Guard bersama LELAKI/WANITA
7. Omega Guard bersama PESAKIT GOUT
8. Omega Guard bersama PESAKIT JANTUNG


Inilah diantaranya tapi banyak lagi, Kite terangkan secara ringkas ye 

1. Omega Guard bersama IBU HAMIL - Membantu perkembangan dan pembentukan otak bayi dan mengurangkan risiko melahirkan bayi pra-matang.
(Omega + Bcomplex, Vitalea ( Asid folic) + Ostematrik (Kalsium)

2. Omega Guard bersama DIET - Omega 3 membantu meningkatkan metabolisme badan dan seterusnya membantu membakar lemak dengan kadar yang lebih cepat.
(Omega + Cinch + Herblax)

3. Omega Guard bersama KANAK-KANAK - Lebih cepat pandai membaca & mengeja/
(Omega + Mealshake + Chew Vit C)

4. Omega Guard bersama PELAJAR - DHA mampu membuatkan pelajar lebih fokus dalam pelajaran.
(Omega + Bcomplex)

5. Omega Guard bersama PENJAGAAN SENDI - Mengurangkan sakit sendi
(Omega + Ostematrik + Advance Joint Health Tablet)

6. Omega Guard bersama LELAKI/WANITA - Kajian telah menunjukkan bahawa omega 3 boleh mencegah kanser paru-paru, payudara, prostat dan kolon.
(Omega + Vitamin E + Vitamin C)

7. Omega Guard bersama PESAKIT GOUT - mengelakkan inflamation atau rasa kepanasan pada sendi-sendi pesakit.
(Omega + Perfomance Drink + Alfalfa)

8. Omega Guard bersama PESAKIT JANTUNG -  klinikal menunjukkan bahawa EPA dan DHA (asid eicosapentaenoic dan asid docosahexaenoic, 2 omega-3 asid lemak yang ditemui dalam minyak ikan) membantu mengurangkan faktor risiko untuk penyakit jantung, termasuk kolesterol tinggi dan tekanan darah tinggi. 
(Omega + Vivix)

Like Like
Testimoni : Omega Guard & Gout


Sumber :
http://www.parenting.com
http://www.livestrong.com
Omega 3 and Joint Health
http://www.umm.edu

Hubungi :
Hanie 019-6609951
emy_2912@yahoo.com.my
http://www.facebook.com/rujukvitaminku
http://www.facebook.com/emy.ilhamie


Read More...

Tuesday, February 5, 2013

Omega Guard SHAKLEE Pilihan Terbaik Para Ibu

Tuesday, February 5, 2013,5:20 PM |

Oleh sebab bulan ni bulan promosi Omega beli 6 percuma 1, jadi kite nak kongsi beberapa review daripada ibu-ibu yang memilih Omega Guard SHAKLEE sebagai makanan tambahan untuk anak-anak kesayangan mereka. 

Untuk diri Hanie sendiri, kenapa kite memilih Minyak Ikan Shaklee ni sebab
1. Kandungan Omega 3, EPA, DHA tinggi berbanding produk lain.
2. Kite sangat yakin dengan shaklee kerana setiap produknya mempunyai klinikal test.
3. Semestinya HALAL
4. Kesemua produk shaklee adalah dari bahan semulajadi, bkn sintetik ( tu penting )


Jom baca review kenapa Omega Guard SHAKLEE Pilihan Terbaik Para Ibu
Sebelum tu, maaf ye kengkawan, mereka menggunakan ayat yang ringkas.

Zila Yunus
Alhamdulillah sejak mengamalkan produk shaklee kalau saya demam selsema, telan omega guard+ vitaminC...sehari dah baik...saya x perlu ke klinik atau beli ubat kat luar lagi, lagipun x tentu boleh baik sehari...mesti lama sampai melecet hidung lepas tu rasa mengantuk...hu3

Anak perempuan saya pagi2 mmg selalu bersin dan hingus setiap hari...sejak amalkan mkn omega guard+ vitalea children...alhamdulillah dah xde selsema,bersin,atau hingus lagi...syukur alhamdulillah :)


Bonda Sha
Testimoni anakanda:
Masa nak masuk umur 2tahun anakanda demam panas on off smggu,berat jadi 10kg je..semalam g ikut tokyah n makwe g klinik,timbang 14kg..umur smlm 2thn 2bln..dlm masa 2bln naik 4kg..alhamdulillah.anakanda consume mealshakes n omega..bgn pg mkn,mkn,mkn..main,main,main..tidur mlm pun senang je.terima kasih,ALLAH.. ^_^


Mazlifah Mohtar
Buat tatapan cust shaklee dalam SGL..... Berita gembira yang ingin saya kongsikan kepada anda semua......
Perkhabaran gembira diterima dari seorang cust yg mempunyai anak ADHD (hyper aktif) yg telah hampir 2 bulan mengamalkan supplement shaklee utk anaknya.

" ifa, sy x sangka anak saya dapat no 1 dlm kelas. smlm pegi majlis anugerah dia. dia bgtahu saya, dia dapat no 1, sy sgt2 terkejut, mulanya x percaya....betul ke nih. lepas attend majlis tue, baru saya yakin yea....anak sy dpt anugerah kat sekolah. walaupun sebelum nie dia sgt2 hyper n tumpuan belajarnya kurang dalam kelas."
Syukur Alhamdulillah......
nahhhhhh.... berita yg menggembirakan buat saya. hasil yg benar2 merubah tahap kesihatan mental n fizikal anaknya.

apa yg saya telah syorkan pada cust ini,
- GLA khas utk ADHD nya ( dlm masa yg sama ibunya menghentikan seketika pengambilan ubat Rxxxxxn utk lihat samada shaklee benar2 berkesan atau tidak)
- Omega
- Meal Shake

Basic supplement yang diberi telah banyak membantu masalah ADHD anaknya.....
Buat semua keluarga terutama ibu bapa, pastikan anda memberikan yang terbaik kepada anak2 anda bermula dari sekarang untuk masa depannya.
Syukur alhamdulillah......( cust ni non islam tau, tp yakin dgn produk shaklee yg saya suggest utk anaknya setelah melihat hasilnya yang memberangsangkan)


Fieza Hadi
Sebelum ni anak saya hanya makan mealshake setiap hari 1 sudu susu tepung. Omega saya bagi anak saya seminggu 2x je. Baru2 ni anak saya demam xkebah2..masa siang kebah kejap then mlm mmg pns sgt. Saya jelum xjadi ape..Masa demam ni anak saya xmo susu..xpernah dia demam cmni. Biase kalo demam pn mesti mau mkn n susu. 

Masuk hr ke 5 sy refer pakar blik sbb hr pertama dmm mkn ubt xjalan. mealshake pn xnk minum. hr ke 5 g pakar ambk darah---ank saya ada virus menyerupai H1N1..Doc kate kalu lum lebih 3 hari bole pantau,tp sbb dh lebih 3hr dmm xleh rawat lg dh. Doc suh bykkan rehat n minum air masak je..Kate doc dlm 5hr mungkin baik..mungkin?? kalo x kene dtg n wat check up lagi..saya dh pening dh masa tu taktau nk watpe..dh la sume bnda bg xnak..

Last2 saya try up kan dose omega guard.start hr ke5 lps jmpe pakar,mlm tu sy msk sup n masukkan omega dalam semangkuk sup yang nak bg die makan..harapan sy bia lah walau sket die minum sup tu. dan alhamdulilah dia mkn sup tu dlm 3 sudu besar..kira dh masuk lah omega dalam bdn dia.saya teruskan untuk hr ke6 dan ke7. alhamdulilah..hari ke6 die kebah demam,n hari ke7 paginye dia bgn n main mcm biasa mcm xpnh dmm..n selera dia bertmbh start hari ke7..kalo x sy hanya mampu doa supaya dmm nya xmelarat smpi hari ke10..sgt2 bersyukur..saya teruskan ambil omega pada setiap hari untuk anak saya+mealshake.. 
Alhamdulillah..kalo x ank saya asik kena cucuk dengan ubt bontot sbb minum ubt xkebah2 panas smpi 40C..xsampi ht saya nk tgk ank saya terbaring xbergerak..alhamdulillah..Allah Maha Berkuasa..sape yang xsayang anak kan..
 

Nurul Fatihah
Anak sy dah setahun 4 bulan. masih bf. Sy yg mkn omega supaya susu yg anak sy dapat mengandungi khasiatnya. So kami dua2 dpt khasiat dr omega.


Mazuin Mohd
Mcm anak2 saya umur 5&6 tahun saya reming mkn Omega ni utk jadi cerdik & sihat.saya gigit skit & picit dlm sudu plastik kasi direct.anak yg umur 2thn plak dia kecik lg so senang je suap pkai sudu.Budak2 ni daya pujuk & psikologi kena pandai kite buatkan.insya Allah blh


Selingan : Budak dalam gambar hiasan tu anak kite. Muhammad Haq Uqasha tu adalah salah satu pengemar Omega Guard Shaklee. Dia boleh gigit sampai meletup & sedup dengan berselera. Pantang goncang botol, pasti kelam kabut dia datang.hehehehe

Ok la berminat macam biasa boleh kontek hanie 019-6609951.

Read More...

Monday, February 4, 2013

SHAKLEE FISH OIL (OMEGA GUARD)

Monday, February 4, 2013,4:20 PM |
Salam semua, hanie kembali lagi, secara rasmi nya kite umumkan bahawa senya hari raya, eh PROMOSI FEB 2013 adalah SHAKLEE FISH OIL (OMEGA GUARD), sebenarnya dah tak suprise dah kan, kat facebook dah 3 ari kite umumkan.. hehehe sorry ye, nak update blog ni kene ambil masa sikit (cewah beralasan la pulak)

Daripada shaklee
Promo Feb:

RM0.00 Shaklee: February2013 Product Promotion - OmegaGuard (Buy 6 Free 1). DN654 (WM) / DN672 (EM) / UV210. Place your order now!






PROMOSI FEB 2013 : SHAKLEE FISH OIL (OMEGA GUARD)
*******************************************************
♥ Beli 6 botol PERCUMA 1 botol extra!!
♥ Keahlian Shaklee PERCUMA!!
♥ Jimat RM363!!!
♥ Cash Rebate RM32 pada bulan Mac 2013!!
♥ Berpeluang untuk jana pendapatan 4-5 angka dengan Shaklee.

Harga biasa 1= RM136.00(sm) RM140.00(ss)
Beli 6 + 1 = RM654.00,
WOW jimat berganda-ganda. Apa lagi, jom pakat beli kongsi-kongsi sementara stok masih ada.

C.O.D di MELAKA & kos penghantara PERCUMA untuk ke seluruh Malaysia.
pm sy hanie
019-6609951 (ni no baru ye, aritu nya no dh hilang)



Artikel lain berkaitan SHAKLEE FISH OIL (OMEGA GUARD), jom jenguk sini :
Faedah & kepentingan Omega 3
Minyak ikan untuk kanak-kanak
Read More...