Tuesday, December 31, 2013

Menyusu badan walau dimana sahaja, Penang

Tuesday, December 31, 2013,8:16 AM |
Entry kali ini ditulis untuk mengabadikan cerita dan pengalaman saya berjalan-jalan di penang tempoh hari, 3 hari kami di Penang dan ini pengalaman yang pertama saya menyusu badan walau dimana sahaja. Anak sulung saya menyusu badan sepenuhnya selama 20 hari sahaja tapi alhamdulillah baby kedua saya kini hampir 3 bulan dan saya masih menyusu badan sepenuhnya. Bersyukur sangat dan saya harap penyusuan susu ibu ini akan berterusan sehingga 2 tahun.


Treatment for osteoarthritis

Dua pengajaran bermakna yang saya dapat sebagai ibu yang menyusu badan semasa percutian di Penang haritu adalah :

1. Memakai baju ibu menyusu.
Sekiranya kita berjalan-jalan ke tempat yang susah untuk mencari tempat privacy dan memaksa kita menyusukan badan walau dimana sahaja, sangat-sangat digalakkan memakai baju ibu menyusu. Ketika saya di Penang haritu, kami menaiki Bukit Bendera (Penang Hill), sebelum dan selepas naik ke Penang Hill memang susah nak cari tempat untuk menyusu kan baby jadi saya menyusu sambil berdiri dalam train, menyusu sambil tunggu turn nak naik train, jadi bila kita pakai baju ibu menyusu tak perlu la selak baju dari bawah. Memang agak mencabar apabila terpaksa menyusukan bayi dalam train sebab terlampau ramai manusia dalam satu train, dah macam ikan sardin pun ada gak. Bayangkan tangan saya sebelah pegang bayi dan sebelah tangan pegang tiang. Pengalaman pertama yang cukup indah bagi saya, alhamdulillah allah bagi saya merasa keadaan ini supaya pada masa akan datang mudah la saya untuk menyusukan baby saya. Untuk pengetahuan semua, saya agak malu untuk menyusukan anak dikhayalak ramai. tapi sekarang ok je, tapi kalau ada tempat privacy lagi ok. :)

2. Kain atau tuala.
Kain atau tuala digunakan untuk menutup dada yang mungkin akan sedikit terdedah dan syukur sekiranya anda bertudung, anda boleh je tutup baby yang sedang menyusu dengan tudung tu tapi kalau pakai yang patern 3 layer tu kadang-kadang pendek, tak jugak membantu. Jadi marilah kita ikut syariat islam yang menyarankan kita bertudung menutupi dada. Indah nya islam itu kan. Kene batang hidung sendiri, sampai suami tegur masa dalam train, tutup sikit tu.. huhuhu sabar je la.


Seronok sangat naik kete ni, pemandu nya sangat ramah, tak berhenti bercerita mengenai sejarah di Penang Hill ni, dia juga bagitau kami pasal ada Pesta Pulau Pinang yang sedang berlangsung, pasal tempat makan menarik dan macam-macam lagi. Satu kereta ni boleh naik dalam 5 orang.

Sedikit perkongsian mengenai harga untuk naik train di Penang Hill, adult RM8.00/seorang (kene tunjuk ic ye, kalau tak harganya dua puluh lebih dan kanak-kanak rm4.00). Ada juga pakej rm17.00 untuk 2 dewasa 1 kanan-kanak dan pakej-pakej lain saya dah terlupa pula. Untuk kete yang saya naik tu ( gambar diatas) harganya rm30.00 dan anda akan dibawa pusing-pusing kat atas tu sejauh 2.5km (5 km la pegi balik) Disitu juga tu ada monkey cup harga masuk rm10.00/seorang)

Ingin berkongsi cerita menyusu badan anda boleh komen dientry ini atau boleh juga email di emy_29122yahoo.com.my / SMS/WhatApp 019-6609951, saya akan siarkan di blog saya ini. Sekiranya anda ada sebarang pertanyaan, inginkan set ibu menyusu shaklee, boleh juga hubungi saya.

Read More...

Tuesday, December 24, 2013

Kulit gatal, kurap oh tidak

Tuesday, December 24, 2013,9:47 AM |
Bila bercakap pasal gatal, teringat dulu kecik-kecik saya ada terkena kayap, mak datok nenek, bertahun aku meraung bila letak ubat 3 senapang, memang pedih gila la, elegik gila kaki aku, tak leh kene air sabun yang tajam(sabun basuh serbuk), tak leh kene air kotor-kotor sikit memang kompem melarat kayap aku tu. 

Okeh la, kang abis pekong saya terluah di dalam blog ni, hahahah, bila terbaca dalam saya punya group pengguna vitamin  shaklee (SGL) teringat-ingat pulak penyakit itu. Pengguna ni kene kulit gatal, kurap, rasanya darah kotor tu dan setelah mengamalkan alfalfa dan gla.. alhamdulillah dah ok dah.
Macam mana alfalfa dan GLA boleh membantu:
Antara fungsi alfalfa adalah untuk DETOX.. badan kita bertoksin sebab tu terjelas la pada kulit kita, ada yang berjerawat batu dimuka dibelakang badan dan lain-lain. Selain itu, alfalfa juga berfungsi sebagai serat. kLIK ini alfalfa untuk kebaikan alfalfa.  Gla pula untuk melancarkan peredaran darah dan banyak lagi.

Jom ikuti TESTIMONI PENGGUNA SHAKLEE 
Cahaya Hatiku (SGL)
ALFALFA COMPLEX& GLA COMPLEX
x silap...awl2 bulan 10 aritu beli,..guna sbb kulit gatal2...dan melcet sbb asik tgaru2..eh kt kaki de kurap..mak ckp,, darah ko kotor tu..,aduh..tergaru2..dah mcm haper ntah...kikikiki..asik la up status tnye ubat cuci drah cmne...
Dan sye pun cuba la 2 produk ni dh niat drah x kotor ..kurap hilang n x gatal2 lg da,..tu je niat nye...

Tp nk tahu pe kesan dr amalan sye ni???
-jerawat susah nak kuar...
-badan makin bertenaga
-eh da sebulan x jump kuarga..smlm jump dieorg ckp da nmpk kurus cikit????kiki bangga jap
-bile peyed..darah x berketul mcm dulu...cair n lancar je..xde lg senggugut yg terlampau tu(sye ada endrometriosis)
-kurap makin kering(boleh tengok kurap kat kaki saya tu)
-kegatalan yg terlampau lgsung xde da
-dan pmbuangan najis pun lancar je..(sya ada buasir da hampir 3 taun kesan opration yg mula2 dulu)
-Dan kesan yg paling best....berbaloi2 sye beli dgn harga tu sbb smpai skrang masih ada lg walaupun sye makan tetap ikut sukatan...acaner tuh????

Ni saya sndri yg cuba..sbb x tahan tagru2 mlecet n pedih..sya x beli byk2...cuma gla complex & alfalfa je....see!!! niat yg 1..tp kesan yg mnyeluruh..
Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan vitamin-vitamin shaklee, boleh hubungi hanie di 019-6609951 / emy_2912@yahoo.com.my / FB Fanpage : rujukvitaminku
COD di kawasan Bandar Melaka / Pos ke seluruh Malaysia

Read More...

Tuesday, December 17, 2013

Anemia / tiada darah

Tuesday, December 17, 2013,11:38 PM |

 Amenia yang membawa maksud 'tiada darah' atau hemoglobin. Ini mengurangkan keupayaan darah untuk memindahkan oksigen dan mengakibatkan hipoksia. Oleh sebab semua sel manusia bergantung kepada oksigen untuk hidup, anemia yang berbeza-beza menimbulkan pelbagai masalah. 

Hemoglobin (protein yang membawa oksigen di dalam sel darah merah) harus hadir untuk memastikan pengoksigenan yang mencukupi bagi semua tisu dan organ badan.

Tiga kelas anemia yang utama :
1- kehilangan darah akut (mendadak) yang berketerlaluan (genting seperti dalam kes pendarahan akibat kecelakaan, atau kronik (melalui kehilangan darah isi padu rendah dalam jangka masa lama)
2- pemusnahan sel darah yang berterlaluan (hemolisis)
3- pengeluaran/penghasilan sel darah merah yang kurang (hematopoiesis yang tidak berkesan).
 
Bagi wanita-wanita yang datang haid, kekurangan ferum dalam diet merupakan satu sebab yang umum untuk kekurangan pengeluaran sel darah merah dan anemia merupakan gangguan darah yang paling biasa.

Anemia sukar dikesan bagi kebanyakan orang, dan simptomnya kabur. Biasanya, perasaan lemah atau keletihan dilaporkan. Sesak nafas dilaporkan dalam kes teruk. Anemia amat teruk memerlukan tindakbalas pengimbal di mana output jantung meningkat dengan jelas, membawa kepada degupan laju dan berpeluh. Kegagalan jantung boleh terjadi jika orang yang sudah berumur mengalaminya.Kulit dan selaput mukosa yang pucat sahaja menjadi tanda utama bagi anemia di tahap berbahaya. Dengan itu bukanlah merupakan tanda yang pasti.

Kekurangan zat besi akibat kekurangan makanan amat jarang bagi dewasa tidak berhaid (lelaki dan wanita putus haid). Anemia kekurangan zat besi ringan hingga serdahana dirawat dengan tambahan zat besi menggunakan ferous sulfat atau ferrous gluconate.Vitamin C mungkin membantu keupayaan tubuh bagi menyerap zat besi.Vitamin tambahan diberikan secara oral (asid folik) atau suntikan (vitamin B-12) akan menggantikan kekurangan khusus.Bagi penyakit anemia kronik, anemia dikaitkan dengan kemoterapi. Bagi kes anemia teruk, atau dengan kehilangan darah berterusan, pemindahan darah mungkin diperlukan.

Sumber : www.wikipedia.com

Berminat untuk mendapatkan vitamin shaklee secara Cash on delevery atau pos terus dihadapan rumah anda, boleh hubungi hanie untuk mendapatkannya. COD di Bandar Melaka ye. 019-6609951 / emy_2912@yahoo.com.my

Vitalea Iron Formula - RM88.75
Sustained Release Vita-C - RM92.50
B Complex - RM53.75


Read More...

Saturday, December 7, 2013

Testimoni ESP Shaklee : Dari Bujang Hingga Bersalin

Saturday, December 7, 2013,4:04 AM |
ESP shaklee memang dah glamours dah kan, ramai yang dah jatuh cinta terhadap minuman soya shaklee termasuk la empunya blog ni. Huahuahua. Saya tak jatuh cinta terhadap rasa ESP tu tapi saya jatuh cinta dengan kesannya ke atas kulit saya dan penyelamat saya sebagai alas perut dikala sibuk atau malas nak keluar makan.Alah bisa tegal biasa, mula-mula tak suka dengan rasanya lama-lama okey jew, malah kalau buat milo tak letak ESP macam tak berapa umppp je, sebab dah terbiasa kan.



Antara kelebihan ESP

· # Menjadikan kulit muka cantik, halus,gebu dan berseri,
· # Bantu hilangkan parut jerawat di muka,
· # Memberi tenaga berpanjangan menjadikan badan semakin sihat dan kurang letih,
· # Menganjalkan kulit dan menganjalkan kembali payudara yang kendur,
· # Cepat kenyang dan membantu dalam pegurusan berat badan.
· # ESP juga Menyokong kesihatan imunisasi badan,


 
Ayu Idayu (Shaklee GBS) 
TESTIMONI SENDIRI
------------------------------------------

Testimoni sendiri pengambilan ESP bermula dr sblm kahwin hingga mempunyai cahaya mata..

SEBELUM KAHWIN- Niat nk cantik dan nk kurus. Alhamdulillah tercapai hajat tu sblm naik pelamin.

SELEPAS KAHWIN- Niat nk dapat anak awal memandangkan perhubungan jarak jauh yg menyukarkan utk bertemu. Alhamdulillah xsampai setahun dh hamil dgn izinNya.

SEMASA HAMIL- Sebagai supplement utk kuatkan rahim memandangkan bekerja di kawasan pedalaman yg memerlukan daya tahan yg kuat. Alhamdulillah dpt bertahan selama 8bln turun naik perahu, kapal terbang ulang alik ke semenanjung.

SELEPAS BERSALIN- Masih mengamalkannya utk kelihatan cantik dan dalam proses kuruskan badan. Pernah ditegur muka kelihatan berseri dan licin berbeza dr sebelumnya. Alhamdulillah. Anak yg lahir pn kelihatan putih, gebu dan mukanya takde ruam walaupun sedikit, licin dan bersih. Alhamdulillah dgn izinNya anak tak pernah sakit smpi skrg.
Sekiranya anda berminat untuk mencuba ESP ini atau untuk mendapatkan maklumat lanjut mengenai ESP ataupun vitamin shaklee yang lain, boleh hubungi hanie di 019-6609951 / emy_2912@yahoo.com.my / FB Fanpage : rujukvitaminku
Read More...

Thursday, December 5, 2013

Cerita susu ibu : menyusukan baby

Thursday, December 5, 2013,2:06 PM |

Sejak jadi ibu yang sedang menyusu ni kan, rasa seronok pulak nak berkongsi dengan kengkawan mengenai perjalanan penyusuan saya ni. Persoalannya adakah saya mengambil pil tambah susu ibu??? patut la susu saya pekat dan banyak, siap boleh buat stok susu ibu hampir separuh freezer walaupun minggu depan baru anak saya masuk usia 2 bulan.

Haaa.. konsep nya begitu atau dalam pemikiran kita sudah begitu, makan pil tambah susu ibu baru susu ibu banyak. Silap Silap.

Pendedahan (cewah cewah)
Sebenarnya macam ni, bila waktu malam anak saya kurang minum susu tapi susu saya banyak sampai rasa breast tu penuh, kalau tidur mengiring silap-silap boleh basah baju, mula-mula rasa macam tak perlu nak pam sebab awal sangat, saya masuk kerja lambat lagi tapi bila 2,3 hari pikir, sayang je beli pam dah mahal dah,  apa salah saya korbankan waktu tidur saya untuk pam susu. Jadi bermulalah aktiviti pam susu, anak saya ada jadual yang agak tetap untuk bangun menyusu. Pukul 12 pukul 3 pukul 6.. dan untuk pengetahuan semua anak saya akan hisap sebelah je pastu die tidur, kejut punya kejut untuk bagi lagi sebelah memang liat nak bangun, geletek la kaki kacau dagu la memang baby saya tak nak bangun kecuali bila menyusu lepas tu dia buang air besar, ha baru dia nak hisap lagi sebelah.

Oleh sebab saya dah tau jadual dan rentak dia menyusu, maka bila dia dah buat bunyi-bunyi untuk mengejutkan saya bangun, saya ke dapur untuk standby peralatan untuk mengepam, sebelum angkat baby saya akan on terlebih dahulu pam tersebut dan letak siap-siap. Selesai tu, saya akan angkat baby dan bagi dia hisap sebelah sampai saya terasa breast keras saya akan tukar baby ke sebelah, dan sebelah yang ditinggalkan itu saya letak pam, maka ia menjimatkan masa saya. Sebelah baby menyusu sebelah saya pam. Yang bestnya pam saya tu tak perlu dipegang, hanya selit pada baju dalam.

Kenapa saya bagi dulu baby saya hisap sebelah kemudian baru tukar?
Sebab ni experiment yang saya buat, apabila saya terus letak direct kat pam, pengaliran susu keluar agak lambat sebab puting tu keras, tapi bila dah dihisap oleh baby, puting kita jadi lembut, maka pengaliran susu keluar menjadi lancar kadang sampai memancut-mancut. Jadi sejak hari experiment saya tu hingga kini saya menggunakan teknik tu, memang sangat ooosem la hasilnya. kalau mula-mula dulu dapat satu auns lebih je sekarang boleh dapat hampir 3 auns untuk sebelah breast. Alhamdulillah.

Read More...

Wednesday, December 4, 2013

Sumber makanan yang kaya dengan Omega-3

Wednesday, December 4, 2013,6:22 AM |
Manusia tidak boleh menghasilkan asid lemak Omega 3 tetapi amat memerlukan nya, banyak kajian yang telah dilakukan dan kita dapat melihat kepentingan asid lemak Omega-3 ni dalam kehidupan seharian kita. 

Berikut adalah sumber-sumber makanan yang kaya dengan Omega 3:-

Ikan: Top Sumber Omega-3 Asid Lemak

Makanan laut adalah sumber besar untuk DHA dan EPA Omega-3, kedua-dua penting untuk hati yang sihat dan otak. Mencari makanan laut yang kaya dengan omega-3 :

     halibut
     Herring
     ikan kembung
     tiram
     salmon
     sardin
     trout



Diperkuat Tenusu, jus
 Makanan berfungsi ditakrifkan sebagai mana-mana makanan yang memberi kelebihan kesihatan melebihi pemakanan asas. Hari ini, pasar raya penuh dengan makanan dipertingkatkan dengan Omega -3, dari jus diperkaya dengan telur yang dihasilkan oleh ayam diberi makan omega -3 dalam gandum mereka . Anda mungkin akan mencari makanan berikut yang diperkaya dengan omega -3 asid lemak :

    
telur
    
marjerin
    
susu
    
jus
    
susu soya
    
yogurt



Omega Guard Shaklee PilihanTerbaik  


Bijirin dan Kacang Dengan Omega-3

Roti dan pasta adalah sebahagian daripada makanan yang biasa diperkaya dengan omega-3. Anda juga akan menemui omega-3 dalam makanan seluruh seperti benih dan kacang.

     roti
     bijirin
     Oat rangup
     flaxseed
     tepung
     pasta
     mentega kacang
     oatmeal
     biji labu
     Pizza, dibungkus
     tortillas tepung
     Kenari



Pengeluar Segar Dengan ALA Omega-3

Sayur-sayuran, yang berdaun terutama hijau, kaya dengan ALA, satu bentuk omega-3 asid lemak. Walaupun ALA tidak begitu kuat seperti yang lain asid lemak omega-3, DHA dan EPA, sayur-sayuran ini menawarkan pelbagai manfaat, dari serat untuk antioksidan, sebagai tambahan kepada omega-3.

      tauge
      Kale
      Mint
      pasli
      bayam
      selada air


Rujukan : webmd.com




Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan vitamin shaklee, anda boleh menghubungi saya di emy_2912@yahoo.com.my / 019-6609951 / Fb Fanpage : Rujukvitaminku
Read More...

Tuesday, December 3, 2013

Omega Guard (Minyak ikan Shaklee)

Tuesday, December 3, 2013,12:16 AM |

Penghujung tahun ni shaklee mempromosikan Omega Guard pula.


Omega guard ini adalah merupakan asid lemak yang tidak boleh dihasilkan oleh badan manusia tetapi kita memerlukannya. Oleh itu, kita perlu mengambilnya dari makanan. 



Beli 6 botol PERCUMA 1 botol extra!!
Keahlian Shaklee PERCUMA!!

Cash Rebate RM32 pada bulan Jan 2014!!
Berpeluang untuk jana pendapatan 4-5 angka dengan Shaklee.

Harga biasa 1= RM136.00(sm) RM140.00(ss)
Harga Promosi dan harga luar biasa boleh hubungi saya.

C.O.D di MELAKA & kos penghantara PERCUMA untuk ke seluruh Malaysia.
pm sy hanie 019-6609951



Testimoni pengguna

Azuwa Ali 
assalamualaikum, testi sendiri bg mealshake+omega, anak 3 thn, ezcema dh bkurangan biasa xleh bpeluh nnt naik ruam2 merah smpi hitam dkt tengkuk, cuma kesannya lmbt skit slps mcuba 2 hingga 3 bulan, utk bwh 6 thn(kalau xsilap) bg seminggu 2 3 kali shj omega, xperlu bg tiap2 hari, anak saya kunyah mcm tu shj tgk mood, kalau susah perahkn skit dlm susu, bt 2 3 kali smpi abis satu kapsul atau pun setiap hari tp kuantiti sikit2, bau mmg hanyir hehe mgkn kualiti mmg btul2 ikan ni bkn cmpuran....insya Allah semua dgn izin Allah..selamat mcuba...


Tazrina Mashudi
Alhamdulillah anak sy mmg cukup gemar omega....merayu2 minta mkn berkali2...tp sy bg 1 bj je....anak sy mkn mcm mkn gula2 je....

Norliza Ismail 
my mom cuma ade darah tinggi. sebelum ni mkn ubat darah tinggi yg dibekalkn oleh hospital n still mkn mengikut aturan. tp ubt2 yg di ambil sebelum ni xmembantu utk sakit2 lututnye. cuma sejak consume omega ni mak rase lega di bahagian lutut.

Ingin mengetahui lebih lanjut mengenai Minyak ikan Shaklee dan berminat untuk mencubanya. Hubungi shanie di 019-6609951 / emy_2912@yahoo.com.my / FB Fanpage : rujukvitaminku
Read More...

Thursday, November 28, 2013

Resepi minuman kegemaran saya, ESP Shaklee

Thursday, November 28, 2013,12:23 PM |
ESP adalah singkatan kepada Energizing Soy Protein daripada Shaklee.

ESP ini diiktiraf seluruh dunia dengan mempunyai kajian klinikal yang sangat ekstensif dan komprehensif serta memiliki kualiti protein yang tinggi yang pernah dihasilkan.

Itulah introduction mengenai minuman kegemaran saya. Harini saya nak kongsi beberapa resepi yang selalu saya buat. Saya tak minum ESP kosong sebab saya suka campurkan dengan minuman kegemaran saya. Ala.. tak susah sangat malah sangat mudah dan cepat tau. 

ESP campur Nestum 3 in 1
ESP campur Fresh Milk
ESP campur Milo
ESP campur Fresh Milk Strawberry

Peringatan penting :
ESP tidak boleh dibancuh dengan air panas tapi kalau nak minum suam boleh la tapi paling best minum masa sejuk.







Satu hidangan ESP shaklee ini bersamaan dengan 2 kali ganda daging, 4 kali ganda telur, 12 kali ganda susu rendah lemak, tiada kolestrol, tiada asid urik dan sangat mudah diserap oleh tubuh manusia.

Sekiranya berminat untuk mendapatkan ESP ataupun vitamin shaklee yang lain boleh email saya di emy_2912@yahoo.com.my / 019-6609951 / FB Fanpage : rujukvitaminku
Read More...

Wednesday, November 27, 2013

Berurut selepas bersalin

Wednesday, November 27, 2013,10:58 PM |
Harini 27/11/2013 adalah hari ke 45 Muhammad Ilman Ziqri lahir ke dunia ni, nak bagitau saya dah habis pantang, en.suami kata amboi berjalan sakan harini ye.. mana taknya keluar rumah lepas zohor balik rumah pukul 6.30... mula-mula pergi berurut pastu singgah makan di Maidin pastu pergi institud memandu jumpa orang.. sakan tak.. hehehe


Oleh sebab baru berurut tadi saya saya abadikan tajuk berurut selepas bersalin didalam blog kesayangan saya ni.

Orang kata bersalin anak lelaki putus 2 urat, anak perempuan 1 urat, jadi kalau saya anak lelaki kedua-duanya 4 urat la dah putus.. yokyok orrr je, boleh percaya ke. Tapi lepas bersalin semestinya seorang perempuan tu akan rasa penat, sakit-sakit badan, lenguh-lenguh. Dalam masyakat melayu pula boleh dikatakan berurut tu wajib la kene buat selain bertungku. Kebiasaanya berurut selepas bersalin adalah selama 3 hari, ada yang 5 ataupun 7 hari. Tapi lagi lama berurut lagi mahal, bukan macam zaman dulu, murah je.


Saya telah berurut semasa hari ke 15 berpantang selama 3 hari berturut-turut. Tapi tukang urut tu tak tau sengkak (naikan sistem peranakan) jadi bila habis pantang saya berurut dan sengkak dengan bidan yang lain.

Apa rasa setelah berurut?
1. Badan terasa lega sangat tiada lenguh-lenguh
2. Darah nifas keluar lagi banyak & kadang-kadang berketul-ketul
3. Kepala rasa ringan (urutan di kepala memang marbelosss)
4. Susu banyak (urat susu berjalan lancar)
5. Kurang sikit angin dalam badan, kalau tak asyik kentut2 aje..

Mengikut Datin Sharifah Anisah, pengasas Nona Roguy (sekarang NR) dan penulis buku Ensiklopedia Perbidanan Melayu, urutan selepas bersalin akan:
  • melancarkan perjalanan darah.
  • mengeluarkan darah yang terperangkap dan bertakung.
  • menaikkan semula rahim.
  • membetulkan urat-urat yang tegang, terputus atau yang terkeluar daripada tempatnya.
  • memecahkan lemak.
  • menegang dan membentuk tubuh untuk membantu si ibu kembali ke bentuk badan asal.
  • mempercepatkan proses pemulihan keseluruhan selepas bekerja keras melahirkan anak.
Yang menariknya, urutan traditional selepas bersalin termasuk urutan di bahagian payudara juga, dengan kepercayaan ia akan melancarkan susu ibu. (babycenter)


Sekiranya anda berminat ingin mencuba vitamin shaklee boleh hubungi saya di emy_2912@yahoo.com.my / 019-6609951 / FB Fanpage : rujukvitaminku


Read More...

Monday, November 25, 2013

Testimoni set kecantikan kulit shaklee

Monday, November 25, 2013,10:45 PM |
Banyak dah rasanya yang telah saya kongsikan mengenai set kecantikan kulit shaklee ni, tapi nak share juga lagi testimoni yang diberikan oleh salwani hamid ni. Bukan apa tengok 11 bulan dia konsisten mengambil set kecantikan kulit shaklee ni. kadang-kadang pening jugak bila ada orang tanya, dalam sebulan dua ni kulit boleh ok ke.. mak ai, semua nak cepat je, biasa saya akan cakap, ko pakai, kalau dalam masa 3 bulan tak da kesan langsung habaq mai kat aku.. hahahaha.eh bertukar dialek pulak. bergurau je yer.
Sel-sel kulit akan bertukar sepenuhnya dalam masa 3 bulan. that why i habaq 3 bulan...Saya sendiri jatuh hati menggunakan produk shaklee bermula dengan set kecantikan kulit ni. Kesan boleh dilihat seawal 2 minggu mengikut badan masing-masing.


Setiap testimoni yang dipamerkan dikekalkan penggunaan perkataan ringkas para pengguna ye. Harap maklum.

Salwani Hamid SHAKLEE GBS

Testimoni:- hasil pegambilan secara konsistant..alhamdulillah dpat smula kulit yg d idam2kan..dulu klu mkan seafood jrawat btu kluar mcm mta air..dngan menanahnya..subhanallah..xthan skitnya..sdih sngat...
Skarang tidak lagi!! Hsilnya bkan stakat kulit mka yg licin cerah n gbuss..bdan pun mkin ringan sihat dan bertenaga...tq shaklee krn megemblikan keyakinan hidupku...



ESP = RM150.00 850g
Vitamin C = RM92.50  (180 bBji)
Vitamin E = RM149.00 (120 Biji)

Untuk maklumat lanjut anda boleh menghubungi hanie di talian 019-6609951 / emy_29122yahoo.com.my / Fb Fanpage : rujukvitaminku
Read More...