Thursday, August 16, 2012

sElaMaT HaRi RaYa

Thursday, August 16, 2012,11:58 AM |

Assalammualaikum..
kehangatan raya dah semakin terasa, jalan lengang masa nak pergi ke pejabat. Di pejabat pun tingal berapa kerat je yang ada, yang lain telahpun bercuti. kite cuti mula dari esok.  

Dikesempatan ini HANIE SERTA KELUARGA menghulur sepuluh jari memohon kemaafan kepada pembaca semua dan juga rakan-rakan sekiranya terdapat salah dan silap kami, harap dapat dimaafkan la ya, jangan la simpan dalam hati. 

Segala penulisan kite di dalam blog ini sekadar ingin berkongsi ilmu dengan yang lain. kite minta halalkan la segala maklumat yang dicopy daripada blog-blog lain. Kadang-kadang lupa nak letak link, maaf yer.

Akhir kata, teruskan membaca blog kite, insyaallah kite akan kongsi ilmu ini secara berterusan. harap-harap suka la er..Kalau ada yang tidak berkenan bagitau la ye, boleh lah kite perbaiki apa yang patut. 

Sekian, wasalam.



sms     : 013-3929451
email   : emy_2912@yahoo.com.my
FB      : emy ilhamie
Page FB : rujukvitaminku

Dapatkan vitamin anda dan keluarga anda disini. 
Read More...

THE TRUTH : Vitamin Semulajadi Vs Vitamin Sintetik

,9:09 AM |


kamu KELIRU, TAK BERAPA PAHAM,
emm...  OK let me tell you the truth. kenapa kite memilih shaklee. Segala persoalan kamu akan terjawab disini, jadi jangan ragu-ragu lagi, pilihan di tangan kamu.

Disini ada beberapa perbezaan antara 2 jenis vitamin antaranya adalah:

1) Penghasilan

Vitamin natural dihasilkan dari ekstrak bahan2 semulajadi dengan mengambil intipati yang diperlukan dan menyingkirkan fiber. Contohnya pembuatan vitamin C natural diperolehi dari mengambil pati asid askorbik dalam buah limau dan menyingkirkan serat2nya.

Vitamin sintetik dihasilkan dari manipulasi bahan kimia yang mempunyai ciri2 seakan-akan bahan yang terdapat dalam vitamin. COntohnya asid askorbik (vitamin C) mempunyai formula empirik C6H8O6, jadi gabungan dari molekul2 karbon, hidrogen dan oksigen ini boleh dihasilkan dari apa2 bahan bagi menghasilkan asid askorbik.

2)Keserasian dengan badan
Vitamin natural dihasilkan dari bahan2 makanan kita, jadi ia bertindak dengan lebih baik dan semulajadi dengan tubuh. Ia tidak mendatangkan kesan sampingan, dan memberi kesan yang lebih baik.
Vitamin sintetik walaupun formulanya sama, ia tetap tidak sama dengan vitamin natural, apa lagi dengan makanan asli. Ini kerana penghasilannya pun bukan dari sumber makanan. Jangan terkejut kalau saya katakan tar yang digunakan untuk menurap jalan raya adalah salah satu bahan untuk menghasilkan vitamin B complex pada vitamin sintetik.
Vitamin sintetik memberi kesan, sama ada jangka pendek atau jangka panjang.

3)Harga
Vitamin natural tentunya lebih mahal kerana penghasilannya dari bahan2 semulajadi memerlukan kos bahan yang lebih tinggi.
Vitamin sintetik biasanya lebih murah dan adakalanya diberi percuma saja.

4)Kesan kepada tubuh badan
Vitamin natural mengambil intipati dari bahan2 semulajadi, jadi ia tidak meninggalkan bahan2 yang perlu, walaupun bukan bahan utama dalam vitamin tersebut. Contohnya kalsium memerlukan magnesium vitamin D untuk menjadikan penyerapannya lebih optimum. Kalsium yang tidak diserap dengan sempurna akan disimpan dlam ginjal dan boleh menyebabkan batu karang atau batu buah pinggang.
Vitamin sintetik, oleh kerana pembuatannya adalah untuk menghasilkan sejenis bahan tertentu, makan kebanyakan vitamin sintetik datang dalam bentuk ‘solo’, misalnya kalsium tanpa magnesium dan vitamin D, jadi kita kena amik magnesium dan vitamin D dari sumber lain. Begitu juga dengan vitamin2 lain, yang memerlukan ‘kawan’ untuk bertindakbalas dengan sempurna, tapi tidak ada dalam vitamin sintetik.

5)Kesan jangka panjang
Vitamin natural tidak mendatangkan kesan sampingan kerana penghasilan dari bahan2 seperti yang dinyatakan di atas (bahan semulajadi).
Vitamin sintetik mempunyai banyak kesan jangka panjang, salah satunya akibat ketidakstabilan bahan2 yang terkandung dalam vitamin sintetik itu sendiri, dan manipulasi kimia yang dilakukan dalam proses penghasilannya.
Pendek kata, perbandingan antara vitamin natural dengan vitamin sintetik adalah umpama bunga hidup dengan bunga plastik. Bunga plastik itu memang lebih mudah, murah, dan tahan lama. Tapi keunggulan bunga hidup tidak dapat ditandingi, walau macamana ‘nampak asli’ bunga plastik tersebut.
Perbandingan yang lain ialah objek sebenar dengan imej dalam cermin. Walaupun kelihatan sama, tp imej dalam cermin tetap bukan objek sebenar.



with love, hanie
* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease
Read More...

Tuesday, August 14, 2012

Tampil lebih langsing dengan shaklee : SEE THE DIFFERENCE

Tuesday, August 14, 2012,2:12 PM |
"kurus adalah suatu kepuasan"
waa, statment sapa tu, hanie ke.. hahahaha..
ada sesetengah daripada kite ni sangat obses dengan kurus. macam kite ke "no komen."
tapi ada yang tak kisah langsung, biar la kurus ke temok ke asal ada orang yang sayang kan..
apa pun tanggapan anda tentang berat badan tetapi nak diingatkan tak semestinya orang kurus tak banyak lemak, tiada kolestrol. Tu salah sama sekali. 

okey la, di sini kite nak memperkenalkan set diet shaklee atau yg lebih glamourss dipanggil shape-up program.


Shape-Up Program adalah untuk mereka yang mahu menguruskan badan, dan membuang lemak yang berlebihan dalam badan. Kebaikan program ini ialah ia menjadikan badan lebih ramping dan langsing, lebih bertenaga, lebih berkeyakinan dan meningkatkan kesihatan secara menyeluruh.







Produk untuk Shape Up Program terdiri daripada:


HERB-LAXMembersihkan Usus
Detox adalah proses membersihkan usus dimana segala toksin, lemak dan lendir yang melekat di dinding usus dikeluarkan melalui pembuangan air besar. Selepas dinding usus kita bersih. baru badan kita dapat menyerap nutrien pada tahap optimum.

Apa yang sesuai untuk detox adalah herb-lax
Bagi mereka yang tidak mengalami masalah sembelit atau yang menyusukan anak boleh menggantikan herb-lax dengan alfalfa.

LECITHIN : Memecahkan Lemak 
  1. Lecitin memecah serta mencairkan lemak terutama kolestrol. 
  2. Lecitin dinamakan "pengemulsi semulajadi" kerana ia mempunyai kesan melekat pada lemak 
  3. Ia menurunkan total serum cholesterol dan meningkatkan kolesterol baik (HDL)
  4. Membantu kawal paras triglycerides
  5. Membantu memecahkan lemak badan dan mengurangkan lemak yang tersendat di pembuluhan-pembuluhan darah. 
  6. Menghalang obesity. pengambilan dalam kuantiti yang disarankan mempercepatkan pembakaran lemak untuk kesan pelansingan.
  7. Mencantikkan otot dan kulit

CINCH SHAKE MIX : Membina Otot dgn PROTEIN

  1. Protein sangat perlu untuk membantu meningkatkan metabolisme tubuh, meningkatkan perkembangan otot, menjaga nafsu makan dan menjaga otot bebas lemak. 
  2. Kajian menunjukkan protein dapat membakar kalori sampai sebanyak 35%.
  3. Kenapa perlu mengambil protein? Apabila lemak diuraikan drpd badan, otot diperlukan utk menggantikan ruangan yg kosong itu bagi mengelakkan kulit kelihatan tidak bermaya, lembik dan kusam.
  4. Rumusan proprietary kami diperkaya dengan Leucine™ iaitu asid amino yang memberi signal kepada badan untuk memelihara otot semasa pengurangan berat badan. 
  5. Setiap kali anda menikmati Cinch™ Shake, anda akan memperolehi 24 gram protein dan ini adalah penting. Mengapa? Ini kerana protein digunakan untuk membina otot yang boleh meningkatkan metabolisma anda dan membakar kalori. 
  6. Dapat menahan kelaparan sehingga 4 jam bergantung kepada individu
  7. Memberikan khasiat seperti satu hidangan tetapi dengan rasa santapan manis
  8.  Mempunyai kandungan serat yang tinggi iaitu 6 gram dalam setiap sajian
  9.  Nilai glisemia yang rendah untuk mengekalkan paras gula dalam darah yang normal dan mengekalkan tenaga
  10. Memberi 35% atau lebih Nilai Harian (Daily Value) bagi 21 vitamin dan mineral yang penting
  11. Tiada perisa, pewarna atau pemanis buatan
  12. Dan yg penting ialah Soya bukan GMO. 

CINCH ENERGY TEA MIX : Memberi tenaga
  1. Penggalak tenaga semulajadi
  2. Ditambah dengan taurina-meningkatkan tenaga dan ketahanan badan
  3. Pilihan alternatif menggantikan minuman kopi,soda atau manisan untuk mengekalkan kecergasan tubuh.
  4. Tanpa gluten, tiada perisa tiruan,pewarna dan bahan pemanis.
  5. Campuran teh di dalam shaklee cinch
  • Matcha green tea powder-menyimpan semua nutrien yang terdapat dalam daun teh termasuk serat, mineral dan antioksidan.
  • Red tea extract - salah satu antioksidan yang dijumpai dalam teh merah iaitu polifenol (pejuang kanser yang kuat)
  • White tea extract - teh hijau bayi dengan kandungan antioksidan yang lebih tinggi berbanding teh hijau.
  • Rooibos Red Tea Extract - Kaya dengan sebatian polifenol.


Sekiranya berminat atau memerlukan pandangan boleh sms hanie di no 013-3929451. jangan malu jangan segan tentang berat badan anda, JOM SERTAI SHAPE-UP PROGRAM bersama hanie. kite boleh membantu anda untuk mendapat berat badan yang ideal, bmi yang stabil, tips diet, jadual waktu makan vitamin dan sebagainya. kite lak yang teruja.. daa..

with love,
hanie.
Read More...

Friday, August 10, 2012

Kolagen Terbaik dari SHAKLEE

Friday, August 10, 2012,10:56 AM |
Shaklee Collagen Powder   yang diperkenalkan bulan jun lalu mendapat sambutan yang hangat macam goreng pisang panas.. sebab harga promosikan.. jadi ramailah cik kiah yang telah mencuba dan alhamdulillah hasilnya sangat memberangsangkan.. Teruja la plak.. Jadi, harini kite nak share satu perkongsian menarik...

Jom baca:
(perkongsian artikel daripada blog ummi irfan, ibu qiqi & dll)

Puan Wan Fatihanum :

Salam sahabat2 semua,
Arini nak share satu berita gembira. Sebelum ni saya tak penah share testimoni sendiri kat sini. Sebab hepi sangat so lbh baik share sini kan.
Memandangkan kolagen ...
adalah produk baru, so saya dgn bangganya rasa nak cuba. Saya amik collagen satu sachet setiap malam sebelum tidoLepas seminggu amik, AMAZING sangat sebab tanpa saya sedar telapak tangan saya yang dulunya kering, bila sentuh sendiri pun bleh rasa kering walau pakai losyen.

Semalam baru perasan bila usap2 tangan, eh pelik nape rasa lembab lak ni? Moist je rasanya walau pagi tu lupa nak pakai losyen. Haa baru teringat pasal kolagen. Memang mabelesla, sapa yg nak cuba mmg tak rugi. Hasben pun akui bila pegang tanganku auwww hahahhaa..
---------------------------------------------------

Best kan... alhamdulillah... kalau niat kite nak cantik untuk suami, insyaallah allah akan memberkatinya, teruja sungguh kan, Jom baca hasil seterusnya...





Tengok gambar kat atas tu..si tuan punya badan yang mengalami kulit di sikunya dah dapat kulit yang licin selepas 7 hari makan sepeket Collagen Powder setiap hari..bestkan!?



Terbukti dapat memperbaiki testur kulit wajah dan menghilangkan kedutan selepas menggunakan selama 8 minggu.

♥ Meningkatkan kelembapan kulit ~ 90%
♥ Mengurangkan kekasaran & kekeringan ~ 75%
♥ Meningkatkan dalam penampilan keseluruhan ~ 71%
♥ Meningkatkan kelembutan & kelicinan ~ 69%
♥ Meningkatkan pemakaian kekal mekap ~ 60%
♥ Meningkatkan keanjalan, ketegangan & elastisiti ~ 55%
♥ Meningkatkan ketebalan rambut ~ 54%
♥ Meningkatkan keserian, tona & warna kulit ~ 50%
♥ Mengurangkan garis-garis halus & kedut-kedutan


Teruja, berminat... jom dapatkan nya dengan kite.. 

sEkotak 15 peket dengan harga RM289 (Pos RM10)


hanie nak diskaun? boleh jer, sms kite 013-3929451
kekangan kewangan tapi nak cuba jugak, ada juga caranya, hubungi saya, ada promosi raya, nak tau leh jugak hubungi kite.. 


013-3929451
emy_2912@yahoo.com.my
fb : emy ilhamie
page : rujukvitaminku
Read More...

Thursday, August 9, 2012

Apakah keistimewaan Collagen Powder Shaklee ni?

Thursday, August 9, 2012,2:21 PM |

Terdapat pelbagai jenama Kolagen dipasaran, tetapi apa yang membezakan SHAKLEE COLLAGEN POWDER ni?

>> Mengandungi 4,000mg proprietari RSS (Red Snapper Scale) Collagen, kolagen yang berkualiti tinggi dan tulen yang diekstrak daripada sisik ikan merah. 

>>Kolagen bermolekul sangat ringan Shaklee, kira-kira 1,000 Dalton, dapat diserap dengan mudah oleh badan dan dapat membantu kepada peningkatan sintesis kolagen pada lapisan dermis dengan berkesan.

>> Shaklee RSS Collagen terbukti dapat memperbaiki tekstur kulit wajah dan menghilangkan kedutan. Selepas menggunakannya selama 8 minggu keputusan menunjukkan kulit lebih baik secara menyeluruh.

>> Tujuh bahan utamanya  digabungkan untuk meningkatkan keberkesanan kolagen RSS dan menyokong kecantikan anda dari dalam ke luaran.
  1. Ekstrak biji benih Camellia japonica, 
  2. Ekstrak Pfaffia,
  3. kolagen ikan, 
  4. ekstrak kerang-kerangan, 
  5. Lactobacillus acidophilus, 
  6. vitamin C dan vitamin B

>> Shaklee Collagen Powder mudah larut dengan minuman.

INFO TAMBAHAN: Masalah osteoporosis dan kekejangan kaki adalah berpunca darpadai kehilangan kolagen yang membentuk 80% daripada jumlah kepadatan tulang sedangkan kehilangan kalsium, magnesium dan fosforus hanya 20%. Jadi kita perlukan kolagen untuk tulang yang sihat.

HANIE - 013-3929451
emy_2912@yahoo.com.my
Read More...

Ziana Zain suntik Kolagen

,1:44 PM |
Jadi satu isu hangat apabila ziana zain mengaku dia suntik kolagen kat muka, patut la cun melecun walaupun di umur 45 tahun.. ada yang kata o.k ada yang kata k.o... terpulang kepada niat masing-masing, bagi kite menjaga kecantikan serta berhias cantik untuk suami adalah dibenarkan.
haaa cantik tak,
cun kan.. meletop-letop...
ziana ni memang sedia cantik, suntik pulak kolagen, bertambah-tambah la cantik.. 

Apa itu kolagen? 
(Dipetik daripada akhbar harian metro)

kolagen adalah sejenis protein yang penting untuk memelihara keremajaan dan keanjalan kulit. Kira-kira 25 hingga 35 peratus daripada jumlah keseluruhan protein di dalam badan terdiri daripada kolagen dan 80 peratus struktur kulit terbentuk darinya.

“Bahan ini berfungsi untuk mempertingkatkan penghasilan sel baru, membantu memelihara keremajaan kulit, melembutkan dan membuat kulit lebih bercahaya serta efektif menghilangkan kedutan dan mencegah proses penuaan,” katanya.

Namun, apabila usia semakin meningkat, bermula seawal 25 tahun proses
pengurangan kolagen oleh sel fibroblast akan berlaku seterusnya menyebabkan kulit menampakkan garis penuaan, berjeragat, kusam dan kurang bermaya. 



KESAN KEHILANGAN KOLAGEN :
(Dipetik daripada artikel MOMMY LYDZAR)

Dan apabila kita tahu bahawa hampir keseluruhan tubuh kita terdiri daripada kolagen, maka jika kita kekurangan kolagen, perkara-perkara begini bakal terjadi :

-Garisan kesan ketawa, kedutan, lingkaran hitam bawah mata, EYE BAG, penglihatan kabur.
-Garis halus kelihatan pada leher
-Gusi tidak sihat
-Payudara dan punggung kendur
-Kehilangan kalsium, sakit belakang, sakit sendi
-Kulit kering, kulit hilang keanjalan, kelihatan lebih tua
-Liang roma jadi lebih besar, pigmentasi, jeragat, kulit kekuningan
-Rambut jadi kering dan bercabang dihujung


Jika anda mendapati, anda ada simptom dalam list ini, mungkin anda boleh consider untuk mengambil suplemen kolagen juga.

Tentunya kita tak mahu dibelenggu masalah kesihatan seperti ini dikala orang lain kelihatan sangat gembira menikmati hidup mereka, kan?


gambar kredit kpd blog myinspiration

hanie - 013-3929451
email : emy_2912@yahoo.com.my

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.
Sila dapatkan nasihat dari Doktor atau pakar berkaitan penyakit-penyakit yang dihidapi.




Read More...

Monday, August 6, 2012

Mighty Triple Gem

Monday, August 6, 2012,9:20 AM |
Alhamdulillah dah masuk hari yang ke-17 kite berpuasa.. ada yang ponteng puasa tak.. Dah setengah bulan kite berpuasa pastinya ada terdengar kawan-kawan yang tak dapat berpuasa dengan macam-macam sebab antaranya paling femes 
 "aku gastrik la hanie" ..uit dan dan gastrik betul ke tak budak ni..wallahualam itu antara dia dengan tuhan, ada jugak ibu mengandung
 "aku tak larat la, baby aku ni tendang tendang perut aku sebab lapar" 
 ada juga yang nampak keletihan, melepek jer nak buat kerja pun tak larat. 
 ibu yang menyusu rasa haus sangat lepas menyusukan anak, susu cair bila pam dan macam-macam lagi... ni semua dugaan bulan ramadan yang sepatutnya menjadikan kite lebih kuat.. kat Afrika tu rasanya tiap-tiap hari berpuasa, tak cukup makan..lagi kesian..
 BF mom yang risau production susu merudum ketika berpuasa, jangan risau. Mari kita bersedia untuk membuat stok secukupnya bagi simanja bermula hari ni.

Yang risau tak larat nk puasa, Triple Gem akan memberikan anda tenaga supaya anda bertahan sampai kepetang. Dan yang gastrik jangan susah hati, ambil Triple Gem sekarang supaya perut anda lebih sihat dan mendapat protection dari asid gastrik.
Jom baca info tentang suplemen Triple Gem ni.
Mighty Triple Gems : gabungan tiga jenis suplemen dari Shaklee iaitu ESP, Mealshake dan Performance Drink.

Energising Soy Protein (ESP) :
- Ia adalah protein lengkap yang mengandungi 9 asid amino yang sangat tinggi nilainya   dalam pembentukan sel.

- Protein adalah amat penting dalam pembinaan tubuh badan kita, terutama kepada janin dan bayi yang sedang membesar,
- Membekalkan tenaga,
- Memberikan rasa kenyang
- Diperlukan untuk kuku, rambut dan kulit yang sihat
- Membantu sistem pertahanan tubuh untuk melawan penyakit
- Membanyakkan susu badan (milkbooster)
- Membantu mengekalkan kepejalan otot
- Glisemik rendah yang dapat membantu mengekalkan gula dalam darah yang normal
- mengekalkan tahap kolestrol normal dan menggalakkan kesihatan jantung dan prostat



Meal Shake :
- Ianya multivitamin a.k.a pemakanan lengkap. Rasanya sangat sedap seperti rasa ice cream vanila tp dlm bentuk serbuk.
- Meal Shakes Shaklee adalah salah satu pilihan pemakanan yang diberi jolokan ‘easy-on-the-go meal’ kerana penyediaannya yang begitu mudah, dan kandungannya yang lengkap membekalkan nutrient keperluan harian.
- Meal Shakes sesuai untuk kanak-kanak yang aktif dan tak boleh duduk diam. Sesuai juga buat mereka yang tidak sempat mengambil sarapan dan hidangan yang seimbang. Juga membekalkan nutrisi kepada mereka yang sukar untuk menelan supplemen dalam bentuk pil terutama warga tua.
- Membekalkan sekurang-kurangnya 35% (atau lebih) Nilai Harian (Daily Value) bagi 19 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh tubuh.
- Sumber yang kaya dengan kalsium, fibre dan protein.
- Pilihan terbaik rendah lemak dan rendah glisemik.
- Rasa French Vanilla yang enak (seperti aiskrim vanila), boleh diminum begitu sahaja atau dicampur dengan susu, atau minuman kegemaran.


**Meal Shakes Shaklee boleh diberikan kepada bayi bermula 1 tahun (jika tidak menyusu ibu) dengan dos 1/2 sudu kecil sahaja. Bagi kanak-kanak di bawah usia 4 tahun, Meal Shakes Shaklee boleh diberi dalam kuantiti yang sedikit untuk membenarkan tubuh mereka membina ketahanannya secara independent.


- Meal Shakes Shaklee juga boleh diambil sekiranya anda mahu menguruskan badan (selain rangkaian produk dalam program Weight Loss Shaklee iaitu Cinch) kerana kandungan protein dan seratnya memberi rasa kenyang untuk tempoh yang lama. Bezanya dengan Cinch, antaranya ialah Cinch mengandungi Leucine untuk menjaga otot semasa program turun berat dijalankan.

Siapa yang sesuai mengambil Meal Shakes Shaklee?
* Kanak-kanak
* Ibu menyusu yang mahu menguruskan badan
* Ibu hamil yang mengalami alahan dan sukar untuk makan hidangan yang lengkap dan seimbang
* Mereka yang mengalami masalah untuk menelan vitamin dalam bentuk pil
* Warga tua
Selain itu, Meal Shakes Shaklee boleh digunakan untuk menggantikan minuman berkafein.

Performance drink
:

- Ia adalah minuman ahli sukan yang mengandungi imbangan elektrolit yang sempurna untuk membantu mencegah dehydration, seperti fungsi minuman isotonik.
- Ia membekalkan 3 jenis karbohidrat bagi tenaga dan stamina.
- Ia bukan milk booster, atau minuman penambah susu, sebaliknya membantu tubuh kita menjaga kestabilan bendalir agar tidak kekeringan.
- Ia mengandungi formula karbohidrat unik Shaklee iaitu opticarb yang membekalkan tenaga serta merta. Opticarb ialah rangkaian karbohidrat yang memberikan kita tenaga berterusan tanpa menganggu kestabilan gula dalam darah.
- Fungsinya tak sama dengan milk booster atau makanan penambah susu lain kerana ia bukan untuk menambah susu sebaliknya menjaga sistem tubuh badan kita dalam sehari berpuasa dan menyusu/mengepam.
- Ia bukan saja untuk ibu menyusu/mengandung semasa berpuasa, tapi sesuai untuk semua, terutama yang kerja di tengah panas. Budak2 demam pun elok amik ni sebab biasa la budak2 bila dah demam tak selera makan minum. Ia bole tolong cegah dehydration tu.
- Penghidratan lebih cepat berbanding air (Oren)
- Bekerja atau bersukan menyebabkan kekurangan nutrisi penting dalam tubuh. Shaklee Performance merupakan pilihan paling ideal yang berupaya menghidrat lebih cepat berbanding air dan mebekalkan tenaga untuk kegiatan harian anda.
- OptiCarb® pilihan eksklusif untuk tenaga yang berpanjangan.
- Terbukti secara klinikal dalam memelihara paras gula dalam darah yang penting bagi tenaga, otot dan paras bendalir yang perlu bagi penghidratan yang wajar.



info kredit :norhanita mohd yusof
* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit. Sila dapatkan nasihat dari Doktor atau pakar berkaitan penyakit-penyakit yang dihidapi.

Saya adalah wakil Shaklee anda untuk penghantaran serata Malaysia. Pilihan COD di kawasan Bandar Melaka dan juga Pekan Alor Gajah.


Email : emy_2912@yahoo.com.my
Phone : 013-3929451
FaceBook : Emy ilhamie
Fan Page : rujukvitaminku
Read More...