Sunday, April 22, 2012

Cara untuk detox toksin dalam badan


Artikel yang menarik daripada Puan Hafsah tentang kaitan antara herb-lax dengan detox serta usus kita.

Jom ketahui lebih lanjut tentang usus kita.. ;)


v     Usus adalah bahagian terakhir dalam rantaian pemprosesan makanan, di mana SEMUA makanan yang kita makan akan diproses untuk mendapatkan nutrisi yang amat diperlukan tubuh badan kita.
v   Kekurangan serat dan air dalam makanan adalah punca utama terjadinya intestinal disorders (gangguan dalam sistem pencernaan - usus).
v        Usus kecil mudah untuk menyerap nutrisi.
v     Tekanan boleh memberi kesan kepada penyerapan nutrisi dan akan menyebabkan iritasi kepada usus kecil.
v        Usus besar boleh menyerap mineral dan air.
v    Apabila membran (lapisan dinding) usus besar tidak sihat, ia tidak boleh berasimilasi (melakukan proses pertukaran zat) dan menyerap mineral dan vitamin yang boleh mengundang pelbagai penyakit (tidak kira berapa banyak makanan tambahan yang kita ambil)
v        Kesihatan tubuh badan kita terpelihara jika sistem usus kita berfungsi dengan baik.


Mengapa detox / mencuci usus penting??

DETOX adalah proses membersihkan usus di mana segala toksin, lemak dan lendir yang melekat di dinding usus dikeluarkan melalui pembuangan air besar. Selepas DINDING USUS KITA BERSIH, barulah badan kita dapat menyerap nutrien pada tahap optimum. Kerana itulah detox sangat penting sebeum mengambil apa-apa vitamin atau supplement supaya tahap penyerapan nutrien pada kadar paling optimum.

 Anda mencari Vitamin untuk DETOX? cubalah Herb Lax..[TESTIMONIAL Puan Hafsah] 
"Detox, Masalah sembelit, Perut Meragam...
Sebenarnya sebelum saya mengenali shaklee saya seorang yang sangat sukar untuk membuang air besar. Adakalanya dua tiga hari baru saya membuang. Kesannya muka saya berjerawat termasuklah jerawat batu yang sangat besar, berkudis, senang demam dan migrain yang teruk. Setelah mengenali Shaklee saya mengambil beberapa supplement untuk membuang toksin iaitu Herb-lax untuk mencuci usus dan menyingkirkan semua toksin. Alhamdulillah memang berkesan".

Kredit : Puan Hafsah


Herb-Lax tidak sesuai untuk ibu hamil yang sembelit.

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease

No comments:

Post a Comment