Tuesday, August 11, 2015

#Cabaran31hari, Hari Terakhir Bepuasa 6 Di Aidilfitri

Tuesday, August 11, 2015,5:50 AM |
Assalammualaikum dan selamat pagi

Alhamdulillah harini hari yang ke 6 saya berpuasa di hari raya aidilfitri tahun 2015 ini.  Tak sangka saya akan berpuasa 6 pada tahun ni. Tiba-tiba bila dalam radio bercerita pasal fadhilat berpuasa 6 tu terus saya terdetik dan bermonolog sebegini 'eh, aku nak puasa 6 lah, selain dapat fadhilat berpuasa sepertimana berpuasa setahun dapat jugak aku ganti puasa'. Alhamdulillah syukur sangat, semoga harini berjalan dengan lancar. 

Sebenarnya puasa enam hari ini mempunyai beberapa hikmah yang tertentu dari sudut kesihatan manusia itu sendiri. Puasa selama sebulan penuh di bulan Ramadhan antaranya menyebabkan sistem percernaan di dalam badan berehat seketika di waktu siang selama sebulan. Kedatangan bulan Syawal pula menyebabkan seolah-olah ia mengalami kejutan dengan diberikan tugas mencerna pelbagai makanan pada hari raya dan hari-hari selepasnya. Oleh kerana itulah, puasa enam ini memberikan ruang kembali kepada sistem pencernaan badan untuk berehat dan bertugas secara beransur-ansur untuk kebaikan jasmani manusia itu sendiri. -Abu Anas Madani-
Harini saya sahur makan nasi berlaukkan sambal sotong, baki lauk waktu berbuka semalam dan semestinya kawan baik saya yang memberi tenaga kepada saya sepanjang hari berpuasa iaitu minuman fav ESP. Harini saya buat ESP plain sahaja.


Sambal sotong dan ayam kunyit oleh Hanie

Akhir kata, saya ingin kongsikan video yang best ni. Jom tengok


Rahsia Menyusu Puasa Di Bulan Ramadhan from iReach HD on Vimeo.

Sekiranya anda ada sebarang pertanyaan atau ingin membuat pembelian boleh hubungi saya, Hanie di nombor 019-6609951 atau email saya di emy_2912@yahoo.com.my ataupun yang ingin menmbeli secara online boleh klik Link di bawah ini ye.


Order Online Vitamin Shaklee


Tutorial Cara Order Vitamin Shaklee Online