Thursday, August 27, 2015

#Cabaran31hari, Betulkah makan vitamin comfirm tak kena sakit jantung?

Thursday, August 27, 2015,5:53 PM |
Saya ada satu post yang saya nak kongsi kepada pembaca semua. Post ini saya ambil daripada Master Zainul & Lyna Noh iaitu penaung iReach. Bahasanya mudah nak faham.

************************************************************************

Vitamin penting untuk :
(1) melengkapkan kekurangan zat makanan drpd Sarapan, Lunch & Dinner yg kita telan setiap hari.

Cth, Kalau badan kita perlukan 300g protein setiap hari supaya sel2 mati dalam badan sentiasa diganti dengan sel2 baru yg sihat. Tapi Sarapan + Lunch + Dinner cuma bagi kita 200g protein je max. Hanya jika konsisten minum ESP setiap hari baru la cukup keperluan 300g protein setiap hari tu.
Ini yg dimaksudkan "vitamin melengkapkan kekurangan zat pemakanan kita".

(2) membantu mengurangkan risiko penyakit2 berbahaya mcm sakit jantung etc.
Bukan maksudnya kalau makan vitamin kompem tak kena sakit jantung atau tak mati2. Tapi kalau tak makan vitamin kita mungkin akan diserang sakit jantung pada umur 30 tahun. Lepas vitamin risiko jadi lebih rendah; mungkin dah 90 tahun baru nak kena pun. So, kita ada 60 tahun nak bertaubat sungguh2 mintak ampun dosa, beramal untuk pahala & tengok orang2 yg kita sayang membesar sama2 dengan kita.

Sebab tu penting untuk kita berusaha kurangkan risiko berpenyakit. Selain nak elak bil perubatan yg makin mahal sekarang ni, banyak lagi dosa yg kita belum mintak ampun dengan Allah/Tuhan & manusia tau.

Sebab tu lah kita banyak dengar cerita akhir2 ni produk Shaklee banyak membantu org yg menghidap macam2 penyakit & kanser kembali pulih. Siap dah umur 100 tahun pun masih steady.


Alhamdulillah dgn Allah/Tuhan, vitamin Shaklee yg kita jual ni dah banyak membantu manusia untuk jadi lebih sihat. Mari kita sebarkan kebaikan produk kita ni ke lebih banyak orang! Yeah!

Master Lyna Noh (Isteri Master Zainul)


Berkali2 Roger pesan,

"buat shaklee betul2, TOLONG ORANG SUPAYA LEBIH SIHAT"

Terbukti, ada master dr USA ni, umur dah 81 tahun tp tgk gambar dia ni (yg rambut kuning tu ler... yg tutup muka tu Ninja Pah (Master Iffah Anuar). Umur 81 tp masih sihat, galak lg berjoget (yelah takkan nak berzanji pulak, tapi kome toksahlah buat..).

Betulkan niat.... Jgn buat Shaklee sebab duit...
Kalo sebab duit, senang je nak tinggal. Kalaulah Shaklee dh takde, sy mgkn buat biz lain, bkn produk kesihatan local, maaflah cakap ya... Saya pernah buat mcm2 bisnes & dgn kebenaran yg saya tahu & alami dgn produk kesihatan lain, sy tak sanggup... Walaunpun untung 20 juta sebulan.

Seronok tengok org sihat. Suka bila pesakit kanser mulai sembuh. Suka bila mak2 kita dh tak sakit lutut nk sujud rukuk dlm solat. Seronok bila anak2 sihat dan ceria.

******************************************************************************

Hanie
019-6609951
ID 866973
emy_2912@yahoo.com.my