Thursday, April 16, 2015

Kelebihan membeli vitamin shaklee dengan saya

Thursday, April 16, 2015,11:17 PM |
Alhamdulillah selesai memberi jadual makan vitamin pada seorang customer. Saya memang risau vitamin tak sampai-sampai pada customer sedangkan saya janji barang akan sampai dalam masa 2 hingga 4 hari bekerja. Harini adalah hari ke 4, jadi bila customer kata barang belum sampai macam cacing kepanasan lah saya. Apa lagi, buka laman web Gdex, semak barang dah tiba mana, call Gdex mereka kata dah sampai tapi customer kata belum sampai.  Ya Allah hanya tuhan yang tahu betapa risaunya saya. Tapi tu la, Allah menduga saya rupanya, memang vitamin dah sampai pada customer, ada pada kawan dia. Alhamdulillah.

Selain jadual vitamin, saya juga berikan cara yang betul untuk pakai krim Herbal Blend shaklee. Mesti ada cara yang terbaik kan, buka main sapu je.. Nak tahu tak, sejak kebelakangan ini, krim Herbal Blend ni mendapat sambutan hangat la. Yang belum cuba, boleh dapat satu dari saya. Bukan free tapi tak da GST. Hahahaha... lawak je.


Saya amat tekankan pengambilan air. Air mestilah tidak kurang dari 3 liter sehari. Respon biasa, 'ala, saya tak tahu la sehari saya minum berapa'. Itu biasa ye kengkawan.. saya dulu pun macam tu juga.  So saya kata 'Sila Sukat' hahahaha. Memang la kene sukat, kene tau arini minum berapa banyak air. Air tu sangat penting untuk sistem dalam badan, penting sangat. Dan tersenyum saya apabila customer kata kalau tak cukup air tak berkesan ke? Hehehe bukan tak berkesan tapi kita nak optimumkan penyerapan vitamin dalam badan, nak bagi mudah buah pinggang kita bekerja, kalau darah pekat, buah pinggang pun kene kerja kuat tau, ni barang nak pakai lama. Kang kene guna mesin nantikan susah. Choiiiii..

Panjang pula cerita. Setakat ini saja lah. Jumpa di entry yabg seterusnya. Saya adalah pengedar sah shaklee yang berada di Melaka. Pos keseluruh Malaysia.

HANIE
019-6609951
ID 866973
emy_2912@yahoo.com.my