Wednesday, June 4, 2014

Udang penyebab gout

Wednesday, June 4, 2014,10:46 PM |
Mulai harini blog rujukvitaminku ni akan ditulis dengan lebih santai. Waaa.. masa mula-mula dulu pasal shaklee je kan. Naik muak-muak agaknya orang baca tapi ada ke orang yang baca. Lepas tu saya mula menulis mengenai shaklee dan kehidupan saya dan anak-anak, kehamilan, perjalanan penyusuan susu ibu, perkembangan baby baru saya. Dan harini saya nak cerita pasal udang.

Kenapa udang? Sebab dah seminggu saya duduk di Kg. Sungai Layau, Kota Tinggi ni, asyik lah makan udang je. Sedap memang sedap, Mak kite yang masak memang bertambah sedap lah. Laju je makan. Dah seminggu melantak udang kenapa lah baru harini baru nak gerun dengan penyakit yang mengintai. Entah la. Mungkin sebab malam ni malam terakhir kami bermalam disini kot. Bye bye Sg. Layau.

Gout oh gout. Seram tak dengan gout. Saya agak seram sebab my mom pernah kene. Kesian... Bila makan secara berlebihan makanan laut ni maka gout semakin dekat dengan anda. Alhamdulillah saya memang makan alfalfa setiap hari untuk milk booster susu ibu dan merawat keputihan. Maka kelebihan disitu sebab alfalfa membantu menyerap asid uric berlebihan dalam badan yang merupakan penyebab gout.


Oleh itu, malam ni sebelum tidur, kita telan 3 biji alfalfa shaklee bersama 500ml air. Semoga dengan pengambilan vitamin alfalfa ini menjauhkan diri saya dengan gout dan seharusnya saya akan mengurangkan diri saya ambil makan laut ini.. okeh la.. saje je nak berceloteh malam ini sambil tengok kilauan emas.

Banyak lagi manfaat alfalfa ni.. kalau nak tahu lebih lanjut boleh hubungi saya k. Insyaallah kita boleh borak lagi mengenail alfalfa dan gout ni. Saya adalah pengedar sah shaklee yang berada di Melaka.

Hanie
019-6609951
emy_2912@yahoo.com.my