Wednesday, May 7, 2014

Parut campak dah hilang dengan pengambilan vitamin shaklee

Wednesday, May 7, 2014,8:22 AM |
Apa itu demam campak?

Demam campak (Rubella) adalah jangkitan akut pada kanak-kanak disebabkan oleh virus measles. Pesakit demam campak biasanya mengalami gejala jangkitan respiratori dan disertai ruam pada kulit.

Penyakit ini sangat mudah menular kepada orang lain melalui udara dengan titisan (‘droplet”) cecair daripada mulut dan hidung semasa bercakap, batuk atau bersin. Walau bagaimanapun kebanyakan kanak-kanak di Malaysia telah kebal (immun) pada penyakit demam campak ini sejak adanya program campak kebangsaan. Akan tetapi, kebelakangan ini terdapat pertambahan dalam kes-kes campak di bandar utama dengan kemasukan orang asing. Oleh itu, jika seorang kanak-kanak tidak lagi mendapat vaksin dan terdedah kepada individu yang menghidap penyakit ini, maka kemungkinan besar kanak-kanak ini akan dijangkiti virus ini. Info selanjutnya di www.myhealth.gov.my

Berikut adalah testimoni daripada seorang ibu dimana anaknya terkena campak.



Naimah Azizan 
Assalamualaikum..dah lama duk tgk testimoni org..kali ni nak share testimoni princess Naimah lak..hehehe..
 
Alhamdulillah Parut campak adik Iman di muka dah tak nampak dah...kat badan masih ada lagi tapi makin pudar..---> ibunya lebih menjaga parut di muka ank puterinya..hehehe.. ibu oh ibu..selain parut anak sudah hilang.. yang paling best sekali kesihatan adik iman memang berbeza dari abg adam..dari lahir hingga sekarang hanya sekali sahaja demam panas tu pun sekejap je xsampai 3 hari.. Alhamdulillah Allah memberikan kesihatan yang baik melalui pengambilan supplemen dari Shaklee.. Insyaallah produk Shaklee juga akan membantu mempertingkatkan kesihatan anak dan keluarga anda... cubalah harini.. Shaklee 100% semulajadi, Selamat dan berkesan..

Alhamdulillah, berkat Pn. Naimah ini memberi secara berterusan kepada anaknya vitamin Omega Guard, mealshake untuk dimakan dan krim Herbal Blend untuk disapu, parut pun dah hilang, antibodi badan anaknya pun lebih baik.
 
Saya dulu kene campak ada lagi kesan kat betis ni, sebesar syiling 5 sen. Nasib kat kaki kan.. hihihihi.. 

Mealshake - RM113.75
Omega Guard - RM136.00
Krim Herbal Blend - RM27.00

Sekian sahaja, sekiranya anda berminat untuk mendapatkan vitamin untuk anak anda, jangan malu jangan segan untuk menghubungi saya di 019-6609951 atau email saya di emy_2912@yahoo.com.my

Saya adalah pengedar sah shaklee ID 866973 dan berada di Melaka.