Wednesday, October 9, 2013

Gemukkan badan dengan vitamin shaklee

Wednesday, October 9, 2013,1:46 PM |
Tajuk kali ini di inspirasikan oleh seorang sahabat kite iaitu Puan Aliza Kamis yang sedang mencari vitamin untuk gemukkan badan beliau,  kalau ikut BMI pun dikira kurang berat badan, jadi untuk gemukkan badannya beliau dah cuba macam-macam produk, tapi tak berjaya untuk gemuk. Jom selidik latar belakang beliau.

Seorang Nurse yang berkerja shif (malam or siang)
Mempunyai 2 orang anak
Metabolisme agak tinggi ( sebab rajin membuang - 1 hari sekali)
Selera makan macam biasa, time makan beliau makan.

Jadi kite mencadangkan beliau mengambil 3 jenis produk shaklee iaitu Mealshake, Vita-lea dan B complex. Rangkaian 2 jenis multivitamin diberikan kepada beliau bagi membolehkan beliau mendapat nutrisi yang secukupnya kerana jadual kerja yang padat dan waktu kerja yang mengikut shif tak tentu menyebabkan beliau selalunya membeli je makanan di kantin & beli je apa yang agak-agak tekak nak makan. Selain itu, dibekalkan juga vitamin b complex bagi mengurangkan tekanan, depress ( meningkatkan kesihatan mental & emosi).


Mealshake
> Nutrisi lengkap - Menyediakan 24 jenis vitamin,mineral dan zat perlu. Kekurangan pengambilan zat boleh menyukarkan kadar serapan vitamin dan mineral oleh tubuh kita. Ia turut mengandungi lesitin soya yang bekerjasama dengan vitamin larut lemak.
> Membekal nutrisi kepada sel tubuh - Kaya dengan protien (tidak mengandungi laktosa), membantu pembinaa sel2 kulit, kuku, rambut, organ, darah, imun dan lain2.
> Membantu tumbesaran - Mengandungi asid folik, biotin, kaya dengan kalsium dan magnesium yang diperlukan untuk membina tulang dan sel2 untuk proses membesar.
>Rasanya sangat sedap seperti askrim vanilla tau.

Vitalea
> Multivitamin dan mineral lengkap - Membekal 23 jenis vitamin penting bersama iron yang sangat penting dalam pembentukan sel darah merah. Banyak membantu mencantikkan kulit wajah, kuku yang licin, rambut yang kuat dari segi akarnya, membantu mencegah penyakit tiriod, suppliment penting untuk diet atau slim yang mana kita kurang makan namun pengambilan vitalea ini banyak memberi badan rasa bertenaga, tidak lesu dan menjadikan kulit yang sentiasa tegang, mengelak pitam dan pening.
> Melindungi organ - Melindungi fungsi buah pinggang, jantung dan hati.
> Pelengkap nutrisi - Kekurangan pelbagai vitamin dan mineral penting akibat amalan diet yang tidak seimbang, terutamanya mereka yang mengamalkan sayuran (vegetarian) dan anemia.
> Metabolisma-sangat membantu dalam stimulasi metabolisma dan melambatkan proses penuaan.

B-complex
> mengandungi vitamin B yang lengkap, ada 8 vitamin B yg diperlukan oleh tubuh kite:
B1, B2,B3,B5, B6,B7 (Biotin), B9 (Folic Acid), B12
> mempunyai 100% Biotin (Vitamin B7).
> Mengawalatur kadar metabolisme dalam badan.
> mengawal tekanan perasaan dan meningkatkan sistem pertahanan badan.
> Selain itu, apabila letih, mood nak makan pun kadang-kadang boleh hilang. Jadi dengan pengambilan b complex ini dapat mengurangkan rasa letih dan memberi tenaga kerana dalam b complex shaklee ada vitamin b6 yang menukar gula menjadi tenaga.


Selain itu, kite akan membekalkan kepada beliau jadual makan dan jadual pengambilan vitamin semuanya khas untuk mereka yang menjadi customer @rvk online shop,. Ok la, sebarang pertanyaan lanjut boleh ajukan disini :

hanie
ID 866973
019-6609951
emy_2912@yahoo.com.my