Monday, August 5, 2013

Omega Guard Shaklee : A Must Have Vitamin Sepanjang Musim Raya

Monday, August 5, 2013,12:54 PM |
sElAmAt hArI rAyA : Bulan ramadhan bakal meninggalkan kita tak lama lagi, rasa sedih pun ada, semoga kite bertemu lagi di bulan ramadhan next year... Dalam rasa sedih tu semua persiapan raya dah siap.. amboi, sedih2 pun ligat jugak bershopping yer.. hahahaha.. Sekarang mood raya memang sedang menanti dihujung je ni, kueh-kueh, biskut kegemaran memang dah di aim kan dah, umah makcik mana yang ade rendang kerang yang sedap dan kari kambing yang sedap, adussss... memang akan dilawati rumah-rumah tersebut. Menjadi trend rakyat malaysia makananya penuh dengan lemak-lemak ni, ko cakap la apa pun, bedal tetap bedal, cuma ade yang beringat, makan agak2 kenyang je,  ada yang kebabom je, langau je, ye la.. bukan selalu jumpa makanan sedap-sedap ni kan. Oh hanie cukup-cukup la into pasal raya ni.

Ok berbalik kepada tajuk harini Omega Guard Shaklee, A Must Vitamin Sepanjang Musim Raya. Biasalah makanan lemak-lemak & berkolestrol tinggi, gula tinggi, berminyak, yang kite makan tu semua akan melekat kat badan, kalori makanan semua pada level yang teratas, boleh mendatangkan 1001 penyakit,

Lihat Fakta ini, adakah anda tergolong dalam jumlah 16.8 juta manusia ini. Oh tidak.



Jadi apakah persediaan anda untuk itu, reda je lemak-lemak berkumpul dalam badan, biarkan kolestrol meningkat dalam badan, bila kolestrol tinggi salur-salur darah tersumbat, darah menjadi pekat, dapat risiko penyakit jantung, Obesiti ATAU buat excersice untuk bakar lemak atau memilih makanan tambahan untuk tolong bakar lemak di badan anda ATAU kedu-duanya sekali. 

Begini caranya : 

Dengan pengambilan Omega Guard (mengandungi Omega 3) ini adalah salah satu cara yang dapat membantu anda sihat ketika musim perayaan, Omega Guard tolong anda bakar lemak dan kolestrol didalam badan anda. 


"...[C]ountries that consume omega-3 regularly such as (Japan and Norway) have higher life expectancy rates compared to parts of the world that have adopted the Western diet. Furthermore, the rate of obesity is significantly lower among those whose diets are rich in omega-3 fatty acids," says Omega3.org.
Sumber : Naturalnews


Unsaturated fatty acids omega-3 contained in fish are a popular pharmaceutical supplement in Malaysia and worldwide. Omega-3 assists in lowering blood pressure, reduces the risk of blood clots and helps to lower cholesterol levels in the body.
Sumber : Kevin zahri.com



Selain itu, sedikit TIPS untuk kurus, marilah kita berjalan kaki semasa beraya dirumah saudara-mara yang berdekatan dengan rumah, berjalan kaki tu kan satu jenis excersice dan pilihlah minuman yang tidak bergas dan kurang gula. Bagi wanita bolehlah memakai Korset supaya kita makan dalam kuantiti yang berpada-pada.  
Testimoni ini juga membuktikan OMEGA GUARD mampu membantu dalam proses menurunkan berat badan dan kekal langsing yek...
Julia Ilyani sy amik omega, alfalfa, vita-lea n herbalax so far mmg nmpak turun berat bdn dlm sebulan sy dh turun 3kg itu pun x exercise cuma jaga mkn aje sy ttp mkn nasi cuma dlm kuantiti yg sikit yg plg best perut rasa kempis aje. 
Sekiranya berminat untuk mendapatkan Omega Guard ataupun vitamin yang membantu anda kekal langsing bolehlah call/mesej/WhatApps hanie 019-6609951/ emy_2912@yahoo.com.my/ emy.ilhamie / @rvk online shop