Monday, July 1, 2013

Testimoni Cara banyakkan susu ibu

Monday, July 1, 2013,1:19 PM |
Cara yang betul dan mudah untuk mendapatkan susu yang banyak. 

Zainatun Nisa

As salam..first time saya nak sharing.Alhamdulillah 6 Mei 2013 yang lepas genap setahun saya fully breastfeed Ahmad Muqarrabin. Pengalaman saya menyusukan anak kedua ni tak sama dengan anak pertama sebab saya diuji dengan susu kering semasa dalam pantang. Abin memang asyik meragam je sebab tak puas menyusu. Masatu dah nak masuk 3 minggu berpantang tapi susu makin sikit kalau pam atau mermet nak dapat 1oz pun susah sampai mak suruh campur susu formula. 


Tapi saya belum patah semangat dan cuba set penyusuan SHAKLEE. Apa yang saya ambil adalah Vitalea,Vitamin c,B Complex,Alfafa dan ESP. Saya ikut tips dealer yang saya beli time tu minum air at least 3 liter dan direct feed atau pam sejam sekali.

Alhamdulillah dalam dua hari dah nampak kesan. Susu dari 1oz bertambah sampai saya boleh dapat 7oz satu sesi.Sangat syukur.. Dan memang betul ESP ni bagi baby cepat kenyang sebab cawan pertama ESP yg saya minum dan menyusu sejam lepastu, Abin dah tak meragam dan tidur lena. Sampai sekarang saya masih makan vitamin2 ni. Bagi saya Set Penyusuan SHAKLEE memang satu perlaburan yang berbaloi lah..Alhamdulillah..semua ni dengan izin Allah.

~Enjoy MY breastfeeding journey~


Begitulah kisah Zainatun Nisa. Jadi para ibu jangan lah berputus asa untu memberikan susu ibu kepada bayi anda. Mahal ke set nak banyakkan susu ibu ni, jangan risau, semuanya mengikut bajet anda dan keperluan badan anda. Pssttt... tak sampai seratus kot. Apa pun juz call/sms Hanie 019-6609951 atau email emy_2912@yahoo.com.my.