Wednesday, July 24, 2013

Susu ibu cair ? Jom atasi masalah ini :)

Wednesday, July 24, 2013,11:17 AM |
Anda dalam dilema susu ibu cair, pening memikirkannya, jangan risau, disini ada jawapannya. Jom ikuti testimoni mengenai ibu yang menyusu ini. 

Testimoni saya
------------------

Pertama kali saya jatuh cinta dengan Energing Soy Protein (ESP) ialah waktu saya menyusukan anak kedua saya. Saya beli Set 3M. Dalam set tu ada Vita-Lea, B-Complex, Vitamin C, Alfalfa, Ostematrix dan ESP. Rasa susu soya yang light memang membangkitkan selera minum saya. Agak-agak bosan dengan soya plain, saya akan tambahkan perasa lain yang kena dengan selera saya. Antaranya ribena, milo, horlick atau dicampur dengan air BLISS. Ditambah lagi vitamin lain yang membantu saya untuk mendapatkan nutrisi penting untuk tumbesaran anak melalui susu ibu.


Dipendekkan cerita, anak pertama saya cuma dapat menyusu sampai umur sebulan setengah je. Lepas tu terpaksa bagi susu tepung sebab susu kering. Memang sedih sangat waktu tu sebab sepanjang tumbesaran anak sulung, kerap keluar masuk hospital. Sehingga usia setahun setengah, 3 kali berkampung di hospital sebab kena jangkitan kuman kat paru-paru. sekali masuk wad sampai seminggu. Letih... Memang tersangat letih..Maklum la.. Bukan pergi bercuti...

Saya diperkenalkan dengan Shaklee oleh teman sepejabat iaitu Ain, Nana dan Mas. Mereka ni team breastfeed kt opis. Mereka galakkan rakan2 untuk menyusu badan. masa tu saya baru masuk office selepas ambil cuti bersalin 3 bulan. Masa tu susu badan masih ada cuma tak cukup untuk anak kedua. Mereka cadangkan supaya saya cuba set basic menyusu. Syukur alhamdulillah. Susu pun meriah. Dua bulan cuba set basic menyusu, saya pun upgrade ambil set 3M. Anak suka sangat sebab puas menyusu. Tidur pun makin nyenyak.

Apa yang saya nak tekankan kat sini, perbezaan antara kedua-dua anak saya dengan Shaklee dan tanpa Shaklee ialah:
1) Anak Shaklee saya mempunyai sistem imune yang baik kerana dia jarang jatuh sakit (demam, batuk, kahak)
2) Selera makan dia sangat-sangat baik.
3) Kurang gejala sembelit berbanding anak sulung.
4) Anak kedua saya juga tidak menggunakan nebulizer berbanding anak sulung.
5) Dia lebih ceria dan kurang meragam.

Ya.. Betul kata anda.. Ini semua takdir Allah. Tapi saya percaya... Dengan usaha, Tawakkal, bersangka baik dengan Allah, kita akan beroleh kebaikan daripada apa yang kita usahakan...

Allah akan membantu kita selama mana kita berusaha dan yakin kepada Nya.

Hanie
ID 866973
019-6609951
Fanpage FB : @rvk online shop
emy_2912@yahoo.com.my