Monday, July 8, 2013

Kulit cerah secara semulajadi, apakah rahsianya?

Monday, July 8, 2013,1:44 PM |
ha, tanda soal? Sesiapa nak jawab angkat tangan separuh ye.. huhuhu.. ok kite jawab, 

Okeh, memula kite cerita pasal kulit cerah dulu ye, yang rahsia kene baca sampai abis. :)
Tetibe je kite teringat kat arwah Michael Jakson. Jom layan pic arwah kejap. Thanks kepada en.google untuk pic yang gojes ni. 


Wah, siap letak watermark lagi, bukan apa, supaya senang kite nak letak pic ni sekali jadi edit lorrr kejap.

Sebenarnya kite lebih suka MJ yang berkulit hitam tu, bukan hitam sangat pun, daripada kulit putih tu, emmmmmm no komen. Moga rohnya ditempatkan dikalangan orang-orang yang beriman, alfatihah. 

Untuk yang dilahirkan kulit sawo matang seperti dak hanie ni, bersyukur la sebab kite dijadikan sempurna, Kalau dari lahir kulit sawo matang nak dapat putih melepak kene pakai chemical bagai operation bagai.

Tapi berbeza kalau kulit kite hitam, menjadi kusam atau terbakar akibat cuaca, sinaran matahari dan aktiviti yang dilakukan. Contohnya hanie sendiri, dulu masa zaman sek. menengah suka berkawad, habis surnburn muka, jadi hitam, berbelang, jadi beberapa bulan kemudian kite jadi putih balik (kembali kepada asal) sebab kulit yang hitam tu dah mengelupas. 

Kalau dari segeri luaran untuk menanggalkan sel-sel mati kite pakai scrub la, krim pemutih la tapi yang boleh cepat sangat jadi putih sebab ia ada bahan kimia di dalamnya, bila selalu guna, maka kulit akan menjadi nipis. Hati-hati tu. Pemakanan seharian pun memainkan peranan dalam pembetukkan sel kulit. Kalau selalu makan sayur, buah & makanan yang  berkhasiat, maka akan terselahlah kecantikan pada kulit, tak da la kering & kusam. 

Tapi dalam kehidupan masa kini yang sering terkejar-kejar, asyik tapau dari kedai je, dapatkah kulit kite semua zat yang diperlukan tu. Insyaallah dapat tapi mungkin tidak mencukupi. Jadi terbongkarlah rahsia kulit cerah secara semulajadi, disinilah peranan supplement dalam kehidupan seharian kite. Nama pun supplement @ makanan tambahan, jadi ia menambah apa yang kurang. 

Supplement dan penjagaan luaran kulit shaklee adalah dari bahan atau sumber semulajadi, tidak perlu risau mengenai bahan kimia berbahaya ataupun bahan sintetik. 

Artikel di laman web shaklee yang menyatakan tentang pendirian shaklee mengenai penjaminan keselamatan tanpa syarat mengenai produknya yang berasaskan sumber semulajadi dan jaminan terhadap kesan yang efektif.
Klik Klik Klik : Shaklee sentiasa selamat

Sudahlah hanie dengan celotehnya. Jom baca testimoni daripada En. Rosli Mohd Daud dan komen-komen yang membina daripada pengguna lain dari laman sesawang facebook khas untuk pengguna shaklee sahaja. 


Hari ini saya nak share testimoni anak dara sendiri...Hasil consume selama 2 bulan Set Supplement Kecantikan Kulit Shaklee..
Kulit Muka nampak lebih cerah dan berseri..
Proses pembentukan sel2 kulit berlaku dari dalaman dan bukannya dengan penampalan krim atau pun apa2 lotion di kulit muka...
So jom cantikkan kulit anda sempena nak Raya ni dengan menghubungi Distributor terdekat anda 


  • NurFatihah Sulaiman Makin cantik anak dara Tuan! Setuju sbb kalau pakai jg luaran tp dalam kotor, xjadi jugak..
  • Rosli Mohd Daud mekasih..yup betul dengan Shaklee kita diberi pilihan untuk cantik secara sihat...
  • Nur Sumiran alhamdulilah..mesti hepi kan.... tumpang gembira juga 
  • Rosli Mohd Daud Alhamdulillah
  • Mummy Izz Adik ni umur berapa..pakai suplemen yg mane
  • Rosli Mohd Daud Umur dia 14thn...consume esp, vit C dan vit E...
    23 hours ago via mobile · Like · 2

  • Hanie
    019-6609951
    ID 866973
    FB : emy.ilhamie
    Fanpage : rujukvitaminku
    Email : emy_2912@yahoo.com.my
    COD : Melaka
    POS : Seluruh Malaysia/ Brunei/ Singapore / Indonesia