Friday, July 5, 2013

GLA, Vitamin E & Minyak benih bunga matahari

Friday, July 5, 2013,2:55 PM |
Tajuk apakah entry kali ni, tak faham la.huhuhu, ala bulan ni kan bulan promosi GLA COMPLEX beli 6 percuma 1, ni la antara kandungan yang terdapat dalam GLA COMPLEX tu. 

Minyak bunga matahari ni bukan EPO ke?
EPO pemes kan sebab ia ada jual kat memana je, kat farmasi kat kedai kat shopping, tapi kite kat sini nak bagitau yang kite dah suruh mak kite tukar daripada makan EPO kepada GLA COMPLEX setahun yang lepas..hehehehe... reason why??
Semestinya sebab kite ni tokei shaklee tapi yang paling penting nya adalah dari segi kandungan yang terdapat dalam GLA COMPLEX itu sendiri. 

EPO = Menggunakan Evening Primrose oil
GLA COMPLEX SHAKLEE = Menggunakan Borage oil

Kedua-duanya adalah dari Bunga matahari tapi dari jenis yang berbeza.

Perbezaannya ialah Borage oil mengandungi GLA yang lebih tinggi dari EPO iaitu sebanyak 25% berbanding 10% GLA dalam EPO. Kelikatan GLA yang lebih tinggi terbukti lebih baik untuk membantu dalam beberapa masalah kesihatan seperti PMS, arthritis, malah ekzema.

 
Borage
Evening primrose

FAKTA MENGENAI GLA COMPLEX SHAKLEE

Ia adalah GLA(asid linolenik gama) digunakan oleh ramai wanita untuk memelihara kesihatan sepanjang kitaran haid setiap bulan. 

GLA adalah sejenis asid lemak Omega 6 yang digunakan oleh badan kita untuk membentuk prostaglandin (bahan berkesan berupa hormon yang membantu badan mengawalatur proses badan yang normal).

Minyak benih bunga matahari adalah satu lagi sumber asid lemak Omega-6. Ia mengandungi vitamin E yang membantu melindungi dinding artyeri dan menyokong sistemn imun dengan memelihara integriti sel.

GLA COMPLEX SHAKLEE

  • Menggalakkan kesihatan semasa kitaran haid.
  • Menyokong sistem imun.
  • Minyak Borage yang mengandungi GLA semulajadi yang sangat pekat dalam bentuk yang sangat mudah terserap.
GLA COMPLEX SHAKLEE mengandungi GLA, Vitamin E & Minyak bunga matahari.

Berminat, mari-mari hubungi tuan kedai 019-6609951 pemegang id 866973 di alamat email emy_2912@yahoo.com.my dengan akaun FB Emy ilhamie / Fanpage : Rujukvitaminku