Friday, May 10, 2013

Keistimewaan set bersalin shaklee

Friday, May 10, 2013,3:15 PM |
Ibu hamil angkat tangan, hehehehe, semestinya yang menanti kelahiran yang sulung tiada pengalaman, keliru, tercari-cari, tergoogle-google set bersalin mana yang harus dipilih, kite pun dulu merasainya, setiap hari buka internet google & baca mana set bersalin mana yang sesuai, yang paling best, memang pening la.. 

Antara set bersalin yang popular yang popular ketika itu antaranya Set Bersalin Nona Rogay (NR), Set Bersalin Sendayu Tinggi, Set Bersalin Mustika Ratu, Set Bersalin Salindah, Set Bersalin Tanamera, Set Bersalin Amway, Set Bersalin Leesa, Set Bersalin Ibu Halimah dan macam-macam lagi tapi tak tahu lah kenapa saya tak jumpa Set Bersalin Shaklee ketika itu.

Pencarian set bersalin saya terhenti apabila mak suruh beli yang tradisional punya buatan sendiri dari kak ipar punya emak, alahaiii.. ingat nak makan jamu yang dalam kapsul tu je, ni kene telan yang jenis lembik ala-ala majun tu, memang lemah semangat nak menelan, asyik nak terkeluar balik je tapi memang ada yang sampai termuntah la, akhirnya jamu tu tak dapat dihabiskan dan mak yang makan sendiri, hahahahah..

Okeh, panjang betul cerita dah hanie ni, kalau nak story mory memang bagi kat kite hahaha. Berbalik kepada tajuk harini, Keistimewaan Set Bersalin Shaklee. Kenapa kite (hanie) rasa shaklee begitu istimewa dihati kite sebab setiap kandungan di dalam vitamin itu kite tahu asal usulnya, kandungannya, manfaatnya, tahap kualitinya, semuanya terbukti, ujian klinikal, sijil halal, dan macam-macam lagi, pendedahan itu kite dapat bila jadi pengguna & ahli yang setia dalam Shaklee. Bila dapat tahu semua ini, memang kite tak akan berpaling kepada yang lain.


Jom apa yang ada seterusnya :
Apa keistimewaan set bersalin Shaklee?

1. Zink - membantu mempercepatkan proses penyembuhan luka dalaman serta luaran dan membantu mengurangkan rambut gugur yang lazimnya dialami oleh ibu dalam pantang.

2. Alfalfa - memulihkan sel-sel badan, memberikan seri pada wajah si ibu yang pucat dan kurang berseri semasa dalam pantang. Kandungan Vitamin C memainkan peranan penting dalam penghasilan kolagen yang dikenali boleh menganjalkan kulit.

3. B Complex - membantu menghindarkan stress pada ibu dalam pantang dan juga memberi tenaga kepada ibu sekaligus mengurangkan masalah keletihan/ kelesuan menjaga bayi.

4. Vitalea - multivitamin & mineral bagi memberi tenaga, menambah kecergasan tubuh serta sebagai pelengkap nutrisi bagi memastikan sel-sel dapat hidup sihat.


Selain daripada 4 jenis vitamin ini, ada beberapa vitamin yang boleh ditambah seperti ESP baik untuk mereka yang bersalin secara pembedahan. Papermint ginger plus bagi membuang angin (biasanya ada orang suka beli ubat pukul angin boleh gantikan dengan yang ini).  Cinch Mix Tea bagi memberi tenaga (gantikan tonik2) dan lain-lain lagi.


Berminat, boleh mesej hanie 019-6609951 atau email emy_2912@yahoo.com.my
Sebarang perundingan boleh dibuat sebelum dan selepas pembelian & ianya FREE.