Thursday, May 30, 2013

Al- kisah jatuh cinta dengan shaklee

Thursday, May 30, 2013,12:59 PM |
harini kite nak kongsi cerita bagaimana kawan-kawan dan kite berkenalan dan telah jatuh cinta dengan produk shaklee ni. 

Cerita Hanie yang telah jatuh cinta dengan set kecantikan shaklee. Jom baca :)

Perncarian bermula apabila sy tension dgn kulit muke yg mengelupas (al maklum la byk buat keje luar & panas) Bila pakai bedak mesti bercapuk2.. waktu tu mmg ada ambil vit c yg beli dr farmasi.. dh beberapa bulan mkn still mcm tu jugak.. pencarian berakhir apabila bertemu dgn pgedar shaklee Lydzar Rusman di internet. Dah cerita masalah & akhirnya cadangan mengambil set kecantikan kulit menjadi plihan. Setelah ambil vitamin selama 2 minggu.. sy prsn kulit muka dah tak mengelupas lg.. sejak tu sy jatuh cinta dengan shaklee hingga ke hari ini.. luv 4 ever shaklee...

Kebanyakan mereka bermula dengan set tertentu. Baru cuba makan dalam beberapa hari/minggu, mereka mendapat kesan yang sangat positif. Contohnya Puan Nur Hazwani Nadiah dan Puan Noriah jatuh cinta melalui Set Berpantang, melalui Set Kecantikan Kulit, Puan Junaida Jalaluddin melalui Mealshake dan sebagainya lagi.

Jom ikuti kisah jatuh cinta mereka dengan shaklee lebih detail lagi. 

Puan Nur Hazwani Nadiah

ptg2 ni teringat ms zaman mule2 kenal shaklee, mase tu sy kene operation coz bengkak susu, doc bg sy ubat stop susu then memang xlehla nk bf, rase cm sdey sgt2 coz ms tu irfan br 2bln, sy tak patah smgt,sy cl doc pakar puan kt hukm,cl sane sini pakar laktasi,
semata2 nk tye bley ke sy bf lg n cmne nk wt relaktasi, alhamdulilah..ade juga insan2 yg sgt membntu dan mencdgkan produk ini kpd sy..
dgn kuasa Allah luka sy cepat sembuh dan tak sampai sebulan pun,sy dah bley bf irfan.. pape pun smgt kene kuat! 

Puan Elisa Lu 

Bagaimana saya kenal Shaklee?

Sebenarnya dah lama, almost 3 years, tapi memang tak terbuka hati pun nak beli. Tapi gerak hati ni, google dan macam maklumat saya dapat..Rata2 beri feed back yang baik & keberkesanan tentang produk Shaklee. Ohhh yang paling best, Shaklee adalah sangat semulajadi!!

Puan Siti, kazen saya yang first kenalkan ESP, selain set kecantikkan Shaklee yang saya tau melalui internet. ESP salah satu produk yang saya jatuh cinta, bahkan ramai lagi. Khasiatnya 1001 macam yang memang bagus untuk kuku, kulit, rambut juga organ badan yang lain. Malah sesiapa saja sesuai amalkan ESP - tak kira apa jua tujuannya, hamil, untuk hamil, berpantang & menyusu, untuk kecantikkan & kecerdasan..Ahhh banyak sangat khasiatnya.

Kerana saya telah cuba & alami kesan yang super hebat, saya jadi ahli Shaklee, Alhamdullilah ia lebih hebat dari saya berbisnes pakaian wanita & bayi. Percayalah, memang superb hebat!! Dengan modal RM65 boleh bikin duit RM6**,***.00.

Ahaaa, jangan tak caya!!

Puan Asmahizan Sahizah

Saya kenal Shaklee ni laaamaaa dulu dah.. dari zaman sekolah. Start hidup di Universiti saya dah mula mencari makanan tambahan..macam-macam saya cuba, tapi tak pandanglah Shaklee ni sebab rasa mahal..

Tapi kalau dicongak-congak, dibahagikan dengan berapa bulan sebotol vitamin boleh bertahan..Shaklee tak mahal langsunglah..lebih-lebih lagi jika jadi ahli. Saya mula rapat, berkenalan (ewah..) dengan Shaklee melalui kak Noriah Rusman. Saya bermula dengan set optimum ketika mengandungkan anak ke3..dan mula jatuh cinta ketika pengambilan set berpantang.

Dan ketika banyak masa free dalam temph berpantanglah saya mula berminat untuk cuba berbisnes. Lebih-lebih lagi bila mendapat tahu ramai dalam group super upline saya dah beroleh 5 angka bonus dan bergelar WAHM. Alhamdulillah saya dah dapat bonus 3 angka dengan 'sedikit' usaha. InsyaAllah jika saya lipat gandakan usaha saya secara berterusan dan up kan amalan rohani semestinya..saya boleh dapat 4 angka sedikit masa lagi.

Wang memang nmpk seperti fokus utama, tetapi sebenarnya point utama adalah tentang menjaga dan mengekalkan kesihatan diri. Dengan Shaklee saya lebih sihat tanpa perlu risau tentang kesan jangka panjang dan juga berkongsi dengan ramai orang tentang kebaikan pengambilan produk semulajadi ini.

Puan Noriah Rusman

Perkenalan pertama dengan vitamin Shaklee dulu dengan set berpantang nie le..
Sebab utama, dah malas nak survey since adik saya Lydzar Rusman dah jadi SID, makanya order je kat dia. Proses berpantang 2 kali sebelum tu, guna ubat homopati.
Memang rasa bezanya. Maklum le. Berpantang sendirian. Dengan 2 orang anak yang dah bersekolah dan memang lasak. Anak-anak saya memang aktif buat hal!! Dah namanya budak kan?

Apa yang best?

✔ Luka epi cepat sembuh. Boleh bergerak aktif selepas 2 minggu adalah sangat heaven untuk saya yang kulitnya sangat mudah koyak walaupun doktor tengah jahit!!
✔ Lebih bertenaga. Menguruskan kerja rumah yang kurang dibantu En Suami dek kesibukannya kerja.
✔ Saya menyusukan anak sepenuhnya. Dan terpaksa mula mengepam di hari ke 3 berpantang. Alhamdulillah. Susu ibu melimpah ruah.
✔ Walaupun kurang tidur, tidak ada masalah sakit kepala.
✔ Berat turun!! Nie paling best rasanya..haha!
✔ Dan, saya tak nampak pucat & tidak bermaya sebagaimana ibu berpantang lain.

Puan Suhailah Abdul Hamid

Bagaimana saya boleh JATUH CINTA dengan SHAKLEE?
------------------------------------------------------------------
Segalanya bermula semasa saya hamil anak sulong. Badan rasa penat sangat. Lepas balik dari kerja selesaikan mana2 yg patut (angkat baju di ampaian & masak), lepas solat maghrib dah tertidur, sedangkan banyak lagi urusan kerja rumah tangga yang belum selesai. Bermula dari saat itu saya mencari suplemen yang boleh memberi saya tenaga yang berpanjangan. Akhirnya saya telah menemui SHAKLEE & mencuba Set Optimum Health Set (Vitalea, B Complex, Vitamin C). Alhamdulillah bukan sekadar kekal bertenaga, lebih dari itu yang saya dapat. Now i am a Shaklee Independent Distributor. Kawan2 yang diluar sana kalau nak mencuba Shaklee do PM me k. Sekali cuba pasti jatuh chenta. ≧◠◡◠≦

Puan Junaida Jalaluddin

Hari ni june nak berkongsi bagaimana june blh 'BERKENALAN & JATUH CINTA DENGAN PRODUK SHAKLEE'..

Asalnya june mmg dh lame tau psl brand Shaklee ni..selalu nampak kwn2 promot kt FB/blog/internet..june mmg dh lame mencari produk vitamin utk anak2..terutamanya utk Danish Wafiq..jenuh & ssh sgt nak bg die makan..terlalu memilih!kdg2 die lgsg xmkn seharian..just minum susu jer.jadi kite risau la kann!xlapar ke?xsakit perut ke?tp die releks jer..sbb minum susu bnyk kot..

Mcm2 vitamin june dah try..semua xbrape berkesan..die lebih mkn vitamin dr makan nasik ade la..then seleranya xjugak berubah..haihhh, stress dibuatnyer!!lps tu mmg dh plan nak try la MEAL SHAKES ni..tgk testimoninyer mmg sgt2 menterujakan!!

Kebetulan, my bff Memi Ila MyKhalish adalah Shaklee Distributor..so june order darinya & alhamdulillah, anak2 suka serta dpt lihat kesan yg positif selepas semgu minum Meal Shakes..anak2 semakin berselara makan nasik, kdg2 bertambah2 & xterlalu memilih makanan dah..

Tq MEAL SHAKES, Tq SHAKLEE..saya MESTI PILIH!!

Puan Dayang Ruqayyah Abang Jamari

Kenapa saya JATUH CINTA dengan SHAKLEE?
======================
Produk Shaklee sangat BERKESAN. Sesuai dgn tagline Shaklee `Always Green,Always Safe & Always Works`. Produk pertama Shaklee yg sy guna adalah Set 3M utk membantu sy mengumpul stok susu. Slps 1 mggu dh npk kesannya. Dr 1 oz terus blh dpt 5-8 oz utk skali sesi mengepam. Skrg ni x payah dh risau pasal stok. Peti ais dh penuh. Now i'm a Shaklee Independent Distributor

Begitulah al-kisahnya. Tak kenal maka tak cinta. Bila dah kenal comfirm tak mahu tukar dah. Dan untuk pengetahuan semua, kami semua dah jadi pengedar oleh sebab mendapat kebaikan daripada vitamin shaklee ini dan berharap dapat membantu yang lain memiliki kehidupan yang lebih baik dengan pengambilan vitamin shaklee ini. 

Sekiranya mahu mencuba dan mendapat kelebihan daripada vitamin shaklee ini boleh hubungi hanie di nombor 019-6609951.