Friday, April 5, 2013

Testimoni daripada pengguna Nutriferon

Friday, April 5, 2013,1:43 PM |
Pada entry sebelum ni kite ada cerita mengenai sejarah nutriferon yang telah ditemui oleh Dr. Yasuhiko Kojima  & juga kandung yang terdapat dalam nutriferon kan,  jadi kali ni kite persembahankan testimoni pengguna yang telah menggunakanya. Banyak sangat feedback baik yang diterima, ini adalah diantaranya :-


Selamat membaca 



pic krdt en.google

Nadiah Suhaidi

Assalamualaikum semua.Sempena promosi Nutriferon bulan April ni, Nad nak share pengalaman Nad :)Pada Januari 2012, Zahin (waktu tu 1y4m) selesema. Masa Zahin selesema, Nad makan Vita C 2 biji sehari. (Nad patahkan sebelum makan. Untuk mempercepatkan penyerapan Vitamin C sebab Vita C Shaklee ni sustained release. Maksudnya ia dilepaskan secara perlahan-lahan ke dalam badan. Tapi in case of demam/selesema/batuk, badan kita perlukan lebih Vitamin C dari biasa dan perlukan ianya cepat. Bila kita patahkan, ia akan terus masuk ke dalam tubuh). Ia akan disalurkan ke dalam susu ibu dan manfaat dapat kat Zahin.
Tapi lepas seminggu, selesema masih tak sembuh. Risau sangat sebab Zahin ni susah nak sakit sebab disusukan sepenuhnya dengan susu ibu. Zahin aktif je masa tu tapi siapa tak risau tengok hingus asyik meleleh je kan. Nad pun try NutriFeron. Selama ni tak pernah try lagi NutriFeron. Hanya tahu yang NutriFeron elok kalau selesema/demam/batuk berpanjangan.
Alhamdulillah dengan izin Allah, hari ketiga Nad makan NutriFeron, selesema Zahin sembuh sepenuhnya. Lega rasanya. Tak payah makan ubat. Nad memang tak berapa gemar nak kasi budak-budak makan ubat. Hehe. Nad sendiri pun dah lama tak makan panadol or any ubat-ubat lepas dapat tahu Panadol masih kekal dalam badan walaupun selepas 5 tahun kita makan.
Alhamdulillah dengan mengamalkan supplement yang berkualiti dengan konsisten, badan pun lebih kuat melawan sebarang penyakit. Tidaklah nak kata tak sakit langsung tapi susah nak dapat sakit. Kalau sakit insyaAllah tak berlarutan.
Wan Muliani
Nutriferon... selama ni yani gunae untuk family je, suami yani dulu tonsil asyik demam ke, kadang balik site pon bole demam.. alhamdulillah sekarang dia dah jarang sangat demam batuk dan selesema, if demam bila ambil nutriferon dia cakap badan dah tak lembik macam makan panadol cuma panas je.

Anida Ae
Salam. Anak cust umur brp ye? Pengalaman saya, bila dah makan omega selesema masih meleleh saya ambil nutriferon. Alhamdulillah selesema anak kering keesokan harinya. tp kes sy ni anak bf. kalau yang dah besar boleh bagi nutriferon ikut dos yang dicadangkan.


Raihan's Vita-Shop
Nak share testimoni diri sendiri n huby consume nutriferon xsempat2....bagus kalau kena cirit birit amik nutriferon..penyelamat cz langsung xde rasa nak buang lagi pastu..huhu.nak dijadikan cerita smlam tiba rasa perut memulas2 n bila buang je cair..tanda2 nak cirit ni cz mmg rasa semacam je..huhu..apa lagi amikla nutriferon...alhamdulillah terus lega xde rasa perut memulas n nak buang..haha..kalau xseksa...samala dgn my lil qaireen ni semalam cirit..mix nutriferon dlm susu die tgk dah ok dah..alhamdulillah...mmg kena standby kt rmh ni sbb bgs utk kuatkan imun badan...

Sekian sahaja, jika berkenan dengan Nutriferon ini, boleh la merisiknya dengan :-

Hanie
019-6609951
emy_2912@yahoo.com.my
https://www.facebook.com/emy.ilhamie
https://www.facebook.com/rujukvitaminku