Thursday, March 14, 2013

Testimoni pengguna ostematrix shaklee

Thursday, March 14, 2013,10:50 PM |
Oleh sebab bulan ni adalah promosi terbaik iaitu ostematrix, jadi kat sini kite nak kongsi beberapa testimoni rakan dari group exclusive pengguna shaklee yang menjadi pengguna setia ostematrix shaklee ni. iNi adalah 4 daripadanya, sebenarnya banyak lagi, kalau nak tau, apa lagi, jom jadik pelanggan @rvk online shop, nanti dapat la joint group ni. hehehehe


Jom baca

TESTIMONI : Dilla Jalil
customer ku seorg dentis terkejut sbb dilla masih bf, anak dilla dah ada 16btg gigi w/pun umur baru 1t4b++ dan umur 10bln++ dah boleh berjalan..katanya gigi dan tulangnye kuat..apa yg dilla buat ialah..dilla mmg ambil kalsium setiap hari start dr mengandung hingga kini!ibu mengandung dan menyusu sgt2 perlukan kalsium/ostemarix ye..kalau idak sakit pinggang n lutut wooo!!betul tak??


4 biji pil ostematrix shaklee = 1 gelas susu

TESTIMONI : Suaida Binti Mohamad
sharing : setahun setengah yg lalu...sewaktu di dalam pantang melahirkan afini.. sukarnye nk berpijak di lantai tanpa berstokin kerana sakit tumit kmgkinn lntai yg sejuk.. dan demand yg tinggi krn xboleh baring di atas toto nk kena tilam yg empuk. Namun setelah makan Ostematrix (1st time kenal shaklee) sy xperasan yg sy bjln tnpa stokin dan boleh baring dpn tv hanya beralaskan tikar buluh. sakit ngilu tiada sakit pinggang pun hilang. Terima kasih ya Allah, kerana temukan aku dgn penawar sakitku yg ku makan sehingga sekarang.


TESTIMONI : Fatin Nur Enzatty
Syukur alhamdulillah seronoknye husbnd ckp "syg,abg tgk dh kurus la..peha tgk dh kecik,perut pon abg tgk dh kempis skit"..hehe kali ni dh 5 kali dok puji jer...terharunyeee...nak kate sy diet sgt x jugk...maybe sy rajin bt senaman kat umh..turun 4 kilo..jdila kn..turun secra sihat..klu sy kosisten lgi mesti dpt turun lgi bnyak...hihihi..(skrg ni tgh usaha lgi)..selain dri mslh bert bdn sy juga mengalami gusi berdrah..sy ambil ostematrix dan vita c chewabel..alhamdulillah skrg gusi dh x berdrah lgi..sebb sy kurang kalsium..memandangkan sy bf memg memerlukan kalsium...so skrg ni sy amalkan esp,lecithin,alfafa,ostematrix,vita c chewabel..akhir skali sy amik vita e..semlm bru je mkn..hehe...yg pntg skali ikut jadual mkn supplemen yg disarankn dan minum air 3 liter sehri..klu x ikut mcm mne nt vitamin nk meresap..hihihi....ok e2 je sy nk kongsi...w.salam..:-)


TESTIMONI : Intan Azlin



Sedikit info mengenai wanita & kalsium:
 
Pakar Runding Ortopedik dan Pakar Bedah Trauma, Dr. Chin Chee Howe memaklumkan bahawa sumber yang tinggi kalsium datang dari produk tenusu seperti susu segar, keju dan yogurt. Bagaimanapun, produk tenusu terbabit jarang menjadi antara diet ruji penduduk negara ini.

“Osteoporosis adalah sejenis penyakit yang ‘senyap’ dan serius. Kebanyakan wanita hanya mengetahui mereka menghidapinya selepas mengalami retak atau patah tulang. Kesihatan tulang manusia merosot secara berperingkat dan beransur-ansur dari umur 30-an. Namun, ianya belum terlambat untuk mula menjaga kesihatan tulang anda,” katanya.

Sumber : http://pmr.penerangan.gov.my/index.php/component/content/article/230-info-ringkas/1346-keperluan-kalsium-wanita.html


Sebotol Ostematrix mengandungi 120biji pil untuk kegunaan sebulan. Harga retail ostematrix adalah rm61.00. Berminat boleh hubungi hanie 019-6609951.