Saturday, March 9, 2013

OSTEMATRIX hebat, bukan sekadar kalsium

Saturday, March 9, 2013,6:08 AM |
 Promosi yang sedang berlangsung pada bulan Mac 2013 ini adalah Shaklee OSTEMATRIX... ini bukan macam kalsium biasa-biasa je malah ia lebih hebat dari tu.

OSTEMATRIX membekalkan lebih daripada kalsium


 - 1,000 mg kalsium -> Dariada bahan semulajadi dan mudah diserap
 - 400 mg magnesium -> untuk meningkatkan penyerapan kalsium ke dalam tulang dan menguatkannya
 - 400 IU of vitamin D -> untuk meransang penyerapan kalsium
 - Boron -> Bantu dalam metabolisma tulang
- Mangan, tembaga dan zink -> Mengaktifkan enzim yang membantu dalam pembinaan kepadatan tulang.

Complete semua bahan dalam satu pil, kalau ambil kalsium semata-mata pun kurang efesyen jugak, Bahan-bahan sampingan tu buat kalsium lebih cepat menyerap. Hebatkan.


Nantikan update seterusnya ye, kita akan kupas lagi mengenai OSTEMATRIX yang hebat ini. 


Akhir kata, jom tengok penemuan kite ni,

 Hasil penemuan penyelidikan bersama Universiti Putra Malaysia (UPM) dan Universiti Otago, New Zealand menunjukkan kebanyakan wanita di Malaysia mendapat kurang daripada 50 peratus jumlah kalsium yang disarankan untuk kesihatan tulang. Pengambilan kalsium yang rendah merupakan antara faktor risiko utama yang menyumbang kepada berlakunya penyakit osteoporosis yang bermaksud ‘tulang poros’.

http://pmr.penerangan.gov.my/index.php/component/content/article/230-info-ringkas/1346-keperluan-kalsium-wanita.html

  Apa pun, sebarang pertanyaan atau mahukan cadangan vitamin terbaik untuk diri anda, kite sedia membantu. SMS ditalian 019-6609951 atau di emy_2912@yahoo.com.my
jumpa lagi, wasalam.