Tuesday, March 19, 2013

Kisah ibu mengandung, minum susu & kalsium

Tuesday, March 19, 2013,1:17 PM |
Masa kite mengandung anak pertama, bermulalah episod minum susu yang sebelum ini jarang-jarang dilakukan, almaklumlah kite memang tak minum susu, kalau milo letak susu F&N tu minum la. 

Ni kes paksa diri, kene minum juga, bukan untuk tekak sendiri tapi untuk baby kite sanggup la. Apa yang kite faham kalsium ni sangat penting untuk pembentukan baby dalam perutku ini dan juga untuk ibu supaya tak sakit pinggang, tak kejang otot, ikut pengalaman memang betul, perut dah besar pun pinggang kurang sakit, cuma kaki je, ye la selipar size 4 je kan, kecik jadi sebab tu kaki yang sakit, tu pun kalau berdiri terlalu lama atau berjalan jauh atau berjalan laju-laju. 

Kite minum susu seawal 5 minggu sebaik je tau diri ni mengandung. Mula-mula minum susu Enmam putih tu, sangat lemak berkrim, dah abis 2 kotak bertukar pulak susu enmam coklat, abis sekotak tukar la sebab dah tak lalu nak minum, kite minum susu anlen pulak, abis 2 peket, tukar pulak, susu dutchlady pastu tukar lagi, memang banyak la kite tukar untuk mendapat keserasian tapi semuanya mengembangkan tekak tapi minum jugak, akhirnya minum susu yang kotak letak dalam peti sejuk, haaa..baru sedap tapi harga melanton pulak, jadi lepas tu kembali ke susu tepung, murah sikit. Jimat. 

PENEMUAN TERBAIK HANIE : 
Mengandung kali kedua ni, yang bestnya kite ada penemuan yang baru, tak perlu memaksa diri untuk minum susu, telan je. Taraaaaa



ha, inilah pilihan kite, 4 biji pil ostematrix membantu kite mendapat kalsium yang mencukupi. Ianya sama dengan segelas susu high kalsium. Mudah kan. Saranan kite kepada ibu mengandung, dapatkan la kalsium yang mencukupi untuk kesejahteraan ibu & baby, jangan tunggu dah sakit sana sini baru nak menjajau cari yer. Bak kata pepatah SESUATU PERKARA ITU MUDAH TAPI JANGAN AMBIL MUDAH . paham tak pepatah tu, kalau tak faham buat-buat la faham ye sebab hanie tak bukak kelas bm nak ajau kan. hehehehe..

Jom baca artikel
Ostematrix hebat bukan sekadar kalsium 

oklah nanti sambung lagi kisah kite dan baby ye, teruja sebenarnya nak kongsi pasal diri sendiri. harap tak jemu membaca. No rujukan 019-6609951.