Tuesday, August 14, 2012

Tampil lebih langsing dengan shaklee : SEE THE DIFFERENCE

Tuesday, August 14, 2012,2:12 PM |
"kurus adalah suatu kepuasan"
waa, statment sapa tu, hanie ke.. hahahaha..
ada sesetengah daripada kite ni sangat obses dengan kurus. macam kite ke "no komen."
tapi ada yang tak kisah langsung, biar la kurus ke temok ke asal ada orang yang sayang kan..
apa pun tanggapan anda tentang berat badan tetapi nak diingatkan tak semestinya orang kurus tak banyak lemak, tiada kolestrol. Tu salah sama sekali. 

okey la, di sini kite nak memperkenalkan set diet shaklee atau yg lebih glamourss dipanggil shape-up program.


Shape-Up Program adalah untuk mereka yang mahu menguruskan badan, dan membuang lemak yang berlebihan dalam badan. Kebaikan program ini ialah ia menjadikan badan lebih ramping dan langsing, lebih bertenaga, lebih berkeyakinan dan meningkatkan kesihatan secara menyeluruh.







Produk untuk Shape Up Program terdiri daripada:


HERB-LAXMembersihkan Usus
Detox adalah proses membersihkan usus dimana segala toksin, lemak dan lendir yang melekat di dinding usus dikeluarkan melalui pembuangan air besar. Selepas dinding usus kita bersih. baru badan kita dapat menyerap nutrien pada tahap optimum.

Apa yang sesuai untuk detox adalah herb-lax
Bagi mereka yang tidak mengalami masalah sembelit atau yang menyusukan anak boleh menggantikan herb-lax dengan alfalfa.

LECITHIN : Memecahkan Lemak 
  1. Lecitin memecah serta mencairkan lemak terutama kolestrol. 
  2. Lecitin dinamakan "pengemulsi semulajadi" kerana ia mempunyai kesan melekat pada lemak 
  3. Ia menurunkan total serum cholesterol dan meningkatkan kolesterol baik (HDL)
  4. Membantu kawal paras triglycerides
  5. Membantu memecahkan lemak badan dan mengurangkan lemak yang tersendat di pembuluhan-pembuluhan darah. 
  6. Menghalang obesity. pengambilan dalam kuantiti yang disarankan mempercepatkan pembakaran lemak untuk kesan pelansingan.
  7. Mencantikkan otot dan kulit

CINCH SHAKE MIX : Membina Otot dgn PROTEIN

  1. Protein sangat perlu untuk membantu meningkatkan metabolisme tubuh, meningkatkan perkembangan otot, menjaga nafsu makan dan menjaga otot bebas lemak. 
  2. Kajian menunjukkan protein dapat membakar kalori sampai sebanyak 35%.
  3. Kenapa perlu mengambil protein? Apabila lemak diuraikan drpd badan, otot diperlukan utk menggantikan ruangan yg kosong itu bagi mengelakkan kulit kelihatan tidak bermaya, lembik dan kusam.
  4. Rumusan proprietary kami diperkaya dengan Leucine™ iaitu asid amino yang memberi signal kepada badan untuk memelihara otot semasa pengurangan berat badan. 
  5. Setiap kali anda menikmati Cinch™ Shake, anda akan memperolehi 24 gram protein dan ini adalah penting. Mengapa? Ini kerana protein digunakan untuk membina otot yang boleh meningkatkan metabolisma anda dan membakar kalori. 
  6. Dapat menahan kelaparan sehingga 4 jam bergantung kepada individu
  7. Memberikan khasiat seperti satu hidangan tetapi dengan rasa santapan manis
  8.  Mempunyai kandungan serat yang tinggi iaitu 6 gram dalam setiap sajian
  9.  Nilai glisemia yang rendah untuk mengekalkan paras gula dalam darah yang normal dan mengekalkan tenaga
  10. Memberi 35% atau lebih Nilai Harian (Daily Value) bagi 21 vitamin dan mineral yang penting
  11. Tiada perisa, pewarna atau pemanis buatan
  12. Dan yg penting ialah Soya bukan GMO. 

CINCH ENERGY TEA MIX : Memberi tenaga
  1. Penggalak tenaga semulajadi
  2. Ditambah dengan taurina-meningkatkan tenaga dan ketahanan badan
  3. Pilihan alternatif menggantikan minuman kopi,soda atau manisan untuk mengekalkan kecergasan tubuh.
  4. Tanpa gluten, tiada perisa tiruan,pewarna dan bahan pemanis.
  5. Campuran teh di dalam shaklee cinch
  • Matcha green tea powder-menyimpan semua nutrien yang terdapat dalam daun teh termasuk serat, mineral dan antioksidan.
  • Red tea extract - salah satu antioksidan yang dijumpai dalam teh merah iaitu polifenol (pejuang kanser yang kuat)
  • White tea extract - teh hijau bayi dengan kandungan antioksidan yang lebih tinggi berbanding teh hijau.
  • Rooibos Red Tea Extract - Kaya dengan sebatian polifenol.


Sekiranya berminat atau memerlukan pandangan boleh sms hanie di no 013-3929451. jangan malu jangan segan tentang berat badan anda, JOM SERTAI SHAPE-UP PROGRAM bersama hanie. kite boleh membantu anda untuk mendapat berat badan yang ideal, bmi yang stabil, tips diet, jadual waktu makan vitamin dan sebagainya. kite lak yang teruja.. daa..

with love,
hanie.