Tuesday, April 24, 2012

TESTIMONI PESAKIT GOUT

Tuesday, April 24, 2012,4:18 PM |


Testimonial pesakit gout ni dari mama si Aula. Selain gout, mamanya ada masalah kesihatan lain juga iaitu darah tinggi, kencing manis, asma dan yang paling serius gout kerana ia menyakitkan.

Selepas lama dalam kesakitan, mama Aula telah mencuba Shaklee sebagai altenatif semulajadi berbanding drugs ubat penahan sakit dari klinik.
Selalunya gout ni kena pada sendi-sendi terutamanya kakilah. Jadi selalunya kaki diorang bengkak (swollen), merah and panas..

Condition gout mama mmg terukk.......Everytym tersalah makan or terlalu lame berdiri.. her kaki will bengkak merah and she cant even make a step sebab rase macam ade jarum cucuk2 kaki die... It is so painful that sometyms she just cant stand it and cry... 

So everytime die kena gout die baring je la kat atas katil and abah will give her pain killers to ease the pain and she get an injection from the clinic. And the Doctors said injection is not good for her body because of the side effects..( I tak sure about it nanti i post semula k!)..

Anak mane yang tak sedih kan?!!!! So looking at the positive effects on me after taking SHAKLEEsuppliments.. So I try the pack suggested for GOUT by SHAKLEE;

My mum starts consuming it.. And the very next day NO JOKE... die cakap sengal2 dah kurang tapi sakit2 masih ada..

Alhamdulilah with GOD's will...AFTER 1 WEEK... she is getting better, kaki mmg still bengkak tapi she dah boleh jalan without complaining sakit.... sape2 yang pernah jumpa my mum dulu jalan hinjut2 and very2 slow..

AFTER 2 weeks... ramai la puji dia " Puan Saidah sekarang nampak sihat la muka pun tambah berseri". Apa lagi berbunga2 la hati my mum tuh!! 

Sedih jugak i dengar sebab selama nie saya tahu my mum sakit tapi tak buat ape2.. Sekarang saya bersyukur saya belikan SHAKLEE pack for her.. Dulu kalo she tengok TV, die takleh bersimpuh or seangkatan dengannye and the good news.. "SHE CAN BEND HER KNEES only after TWO WEEKS!!!" 

Sumer nie dengan KEBESARANYA dan usaha untuk try other alternatives SHAKLEE. It might be small to some but to her sangat bermakna means she can be more active to be with her cucu...
Tapi kalo korang nak tahu hah ade BONUS TAMBAHAN dalam mengambil suplemen di atas... Mulanya I tak perasan then selepas seminggu mama cakap tak cungap2 she can talk calmly and herBREATH dah tak berbau....

YEap dats right dulu mama ade masalah mulut berbau because of the medication she's taking due to her asthma... hah panjang la cerita die nie hehe:) PAsal mulut berbau nie nanti I post special entri k!!

SO Itula testimoni mama saya... selepas mengambil nya almost 2 bulan dah ALHAMDULILAH perubahan positif pada mama.

Sebab nilah Aula suka sangat SHAKLEE suplemen, it provides alternative for healing besides prescription drugs. Aula bersyukur sangat...
Jadi, inilah yang saya nak syorkan kepada pesakit gout, supplement semulajadi dari Shaklee selain dari menjaga diet harian.