Tuesday, April 10, 2012

Set Kecantikan Kulit ~ Perubahan Ketara Hanya Dalam Masa 2 Minggu!

Tuesday, April 10, 2012,10:59 PM |
Cewahhhh macam iklan la pulak! :)

Bercerita pasal Set Kecantikan Kulit (dlm Euphoria, kami labelkan ia sebagai Set D), saya nak kongsikan pengalaman seorang pengguna yg dapat merasai kesan yg terbaik ni hanya dalam masa 2 minggu! Tak percaya? Jom kita baca pengakuan Nor Maziah yg dikongsikan dlm Group Shaklee GBS kami :)

Kata Maziah:



'slm..sekadar bkongsi.. alhamdulillah, wlopon bru 2 mgu consume set D dan ESP, my skin improve a lot..klo dlu tekstur kulit kasar, smpai suami tegur, skrg kulit smakin lmbut dan halus..wrna kulit pon skata..sy x pkai ape2 krim muka pon..dlu klau lmbt cuci muka atau period, akn klua jerawat, skrg jrwt dh x de..bile blik kg, adk pon perasan prubhan ni..

 :) sy jga amik vit zinc shaklee utk atasi mslh kguguran rmbut yg teruk..sblm ni, bila sikat rmbut, mmg byk rmbut yg gugur..alhmdulillah bile consume zinc, rmbut smkin kuat n x mudah gugur..insya Allah akn truskn consume vit ni dlm fullpack plk.. thnks k. Jannatul Fadilah :)

Best, memang best! Kulit makin cantik, rambut makin kuat & sihat. Itu kata Maziah. Apa kata anda? 

Kredit : buahatikusayang

Sebenarnya kite nak share jugak yang kite juga menggunakan set D ( Kecantikan kulit/kesuburan). Alhamdulillah..dengan izin allah, kulit kite yang dulunya kering dah berkurang. Tapi kene ingat, mkn vitamin ni kene minum byk air 2 -3 liter sehari. 






KEBAIKAN VITAMIN B KOMPLEKS :

      1. Menghasilkan tenaga dan berperanan dalam membantu kemampuan berfikir.
      2. Mengelakkan penyakit beri-beri.
      3. Merangsang pertumbuhan pada kanak-kanak.
      4. Diperlukan untuk kesihatan mata, kulit, kuku dan rambut.
      5. Penting untuk sirkulasi dan fungsi normal sistem saraf.
      6. Mencegah stress.
      7. Menguatkan antibodi tubuh.
      8. Amat penting untuk aktiviti sel genetik.
      9. Diperlukan dalam pembentukan protein asid amino.
      10. Diperlukan untuk memproses dan perbaikan sel-sel darah merah.
      11. Mencegah anemia


KEBAIKAN VITAMIN C :
  1. Kulit dan Kulit Muka - Fungsi Vitamin C yang terkenal adalah rumusan kolagen iaitu bahan protein yang mengikat sel-sel. Ia penting bagi pembaikan semula dan pertumbuhan tisu, sel, gusi, pembuluh darah, tulang dan gigi. Vitamin C mempercepatkan pemulihan luka, melecur dan gusi berdarah. Penyembuhan selepasa pembedahan adalah lebih cepat dengan pengambilan Vitamin C yang tinggi.
  2. Antioksidan - Vitamin C merupakan antioksidan yang menolong mengeluarkan toksin dalam darah dan mempunyai kesan anti penuaan. Ia amat berguna bagi menentang jangkitan, menghalang serangan virus dan bakteria, mengurangkan kesan alergi. Bagi perokok Vitamin C menghapuskan keracunan nikotin.
  3. Tindakan Kardiovaskular - Vitamin C mengurangkan pembekuan darah dan menolong menurunkan kolesterol dalam darah. Ia juga menolong menyerap zat besi dan meningkatkan hemoglobin dalam darah. 
KEBAIKAN VITAMIN E :

      1.  Membantutkan penuaan sel yang disebabkan oleh radikal bebas. 
      2.  Memperbaiki peredaran darah,utk memperbaiki tisu kulit.
      3.  Ia memelihara pembekuan darah yang normal dan penyembuhan, mengurangkan parut, mengurangkan tekanan darah.
      4.  Mengekalkan kesihatan saraf dan otot.
      5.  Vitamin E menggalakkan kulit dan rambut menjadi sihat.
      6.  Mengurangkan risiko Alzheimer (nyanyuk).
      7.   Mengurangkan risiko keguguran bagi wanita hamil.
      8.  Merendahkan kadar kolesterol. 
      9.  Membantu mencegah kanser


 Untuk mendapatkan kesan yang terbaik, boleh juga tambahkan Energizing Soy Protein (ESP) secara berasingan. Fungsi ESP adalah untuk menyokong pembentukan kolagen, sekaligus menjadikan kulit lebih anjal, kenyal, gebu dan putih berseri. Ingat, protien adalah makanan kepada sel-sel badan kita.

 Lepas n kite nk ambik ESP.  Apa tu ESP...tunggu yer kite explorrr n test ESP ni dulu.


 * These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease


 Jika mahu sentiasa kelihatan cantik dan sihat sepertimana 'SHAKLEE bersama saya' boleh menghubungi kite di no 013-3929451 @ email : emy_2912@yahoo.com.my
Sekian Wasalam.