Friday, July 25, 2014

Jadual pam yang betul banyakkan susu ibu

Alhamdulillah.. syukur dengan rezeki yang allah bagi. Stok susu ibu untuk ilman yang baru je saya pam di ofis sebentar tadi. Pukul 6 pagi pam susu ibu tapi sekadar pam angin keluar. Sekiranya ini terjadi pada anda jangan kecewa. Saya bila tengok botol masih kosong. Saya ucapkan alhamdulillah.. allah bagi kita sedikit masa untuk merangsang hormon kita. Kita bagitau badan kita 'i need more milk'... saya perlukan lebih susu ibu, lebih!! Dan sememangnya  tujuan saya pam susu ibu itu pun dengan harapan akan dapat banyak susu pada jadual mengepam seterusnya. Dan ini lah hasilnya.


Disini saya ingin tekankan kepada ibu bekerjaya yang ingin menyimpan susu ibu, pam ikut jadual yang anda buat/tetapkan. Misalnya saya akan pam pada jam 6pagi , 9pagi , 12 tengahari, 3 petang. Biasanya jam 6 pagi, saya pam dapatlah 1 atau 2 auns. Sikit kan, tapi takpe. Kita dah ransangan untuk mendapat lebih banyak susu ibu pada jam 9 pagi dan hasilnya jam 9 pagi saya dah dapat 6 auns (bulan puasa). Andai kata anda masih dapat sikit juga, jangan risau, ucap alhamdulillah dengan senyuman. Insyaallah akan dapat lebih pada jam 12 thari nanti. kalau boleh hari-hari ikut jam yang sama anda pam. Kalau lah boleh ye sebab kita bekerja tak tentu masa untuk pam kan. Yang penting SILA PAM!!

Dan satu yang saya dapat rasakan sendiri bila kita tenang, susu ibu akan terhasil dengan lebih banyak. Oleh itu jangan stress, banyakkan selawat zikir. Doa banyak-banyak supaya susu ibu kita banyak melimpah ruah. tak gitu. hihihi

klik sini untuk order online --> Set Ibu Menyusu Shaklee

Hanie
SMS/Call : 019-6609951
emy_2912@yahoo.com.my

Thursday, July 24, 2014

Diabetes!! jom atasinya dengan vivix shaklee

Kandungan gula yang tinggi dalam darah atau yang pames lagi dikenali sebagai diabetes a.k.a kencing manis. haa macam-macam nama ada. Diabetes adalah disebabkan oleh pengeluaran insulin yang tidak mencukupi atau kerana sel-sel badan tidak bertindak balas dengan baik terhadap insulin. 

Kenapakah sel-sel badan tidak bertindak balas dengan baik... Ini kerana berlakunya kerosakkan pada sel tersebut. Kerosakan sel boleh berlaku akibat daripada serangan dari radikal bebas. Oleh itu, antara fungsi vivix adalah membaiki sel-sel DNA yang rosak dan vivix juga mempunyai kandungan anti oksidan yang tinggi untuk melawan radikal bebas. Begitulah secara ringkas bagaimana vivix dapat mengatasi masalah diabetes ini. Oleh itu jom try vivix!!!



Info lanjut mengenai vivix, klik sini 

RM475.00/BOTOL
 Jom order online klik sini --> Vivix Shaklee

Saya adalah pengedar sah shaklee yang berada di Melaka. Jika berminat untuk COD vitamin shaklee boleh hubungi saya di talian 019-6609951. Di luar Melaka semestinya khidmat Pos Laju akan digunakan. FREE konsultasi untuk pembaca blog saya!!

Thursday, July 17, 2014

Testimoni Performance Drink Shaklee


Assalammualaikum dan selamat berpuasa. 
Diam tak diam dah 19 hari dah kita berpuasa. Alhamdulillah, moga kita sempat sampai hingga ke akhir ramadhan ini ye. Macam mana anda lalui ramadhan ini? Sentiasa letih, penat, tak larat nak buat kerja. Masih belum terlambat untuk saya kenalkan anda dengan minuman elektrolit hebat ini iaitu PERFORMANCE DRINK, tanpa pewarna tiruan, tanpa gula juga tanpa karbonat. Juz nice.  

Ikuti testimoni pengguna mengenai Performance Drink :)

Assalamualaikum.. Mlm ni nak share 1 testimoni sendiri mengenai Performance Drinks.. Alhamdulillah.. Sejak seminggu lebih mengambil PD sebagai minuman wajib keluarga sewaktu berbuka & sahur, anak sy langsung takde ngadu lapar atau dahaga sepanjang berpuasa.. Sy sbg ibu agak risau juga kerana ini adalah tahun pertama anak bersekolah pagi (agama) & ptg (kebangsaan).. Dgn keadaan cuaca sekarang yg mmg panas.. Budak2 terutamanya yg mule2 akan rasa lesu & letih.. Tp, dengan PD Shaklee.. Alhamdulillah, tiada lg rasa lesu @ letih dlm diri anak sy.. Malah die teramat sukekan rasa oren PD Shaklee... TQ shaklee.. Mmg produk terbaikk!!!


Klik untuk order --> http://bit.ly/rujukvitaminkuPD


Sebarang pertanyaan boleh segera hubungi hanie di 019-6609951 atau email saya di emy_2912@yahoo.com.my. Saya adalah pengedar sah shaklee yang berada di Melaka.