Tuesday, August 19, 2014

Selaput mata hilang dengan makan Carotomax

Assalammualaikum dan selamat sejahtera semua.

Alhamdulillah syukur, Yeahhhh!!!! saya menerima maklumbalas pengguna shaklee yang berpuas hati makan vitamin shaklee ni. Dulu saya pernah bagi mak saya sebotol Carotomax dan feedbacknya sangat memberangsangkan. Mak saya dah boleh masukkan jarum kat mesin jahit. 

Selaput mata bukanlah satu penyakit berbahaya tapi apabila selaput ini semakin merebak lama kelamaan akan menutup anak mata dan menghalang penglihatan. Sampai tahap tu dah berbahaya lah sebab kita tak nampak. Selaput mata ni biasanya terjadi kepada orang yang selalu terdedah kepada pancaran matahari, habuk dan persekitaran yang membuat mata kita kering. 

Oleh itu, selalulah pakai kaca mata hitam sebagai perlindungan mata ketika berada dibawah terik matahari. Dan makanlah vitamin mata iaitu carotomax

Jom baca testimoni carotomax ni, selain bagus untuk kulit ianya sangat bagus untuk mata tau. 

Carotomax RM74.00 (30 BIJI)


klik sini untuk order online ->  Carotomax  

Berminat untuk mendapatkan vitamin-vitamin shaklee boleh hubungi saya untuk sebarang pembelian dan juga pertanyaan. 
019-6609951 / email : emy_2912@yahoo.com.my

Monday, August 18, 2014

Bercuti ke Pulau Tioman

Assalammualaikum dan selamat hari raya.. cewah.. masih dalam mood raya lagi ke. Ya allah, berkurun aku tak update blog.. eh ye ke.. 

Apalah dak hanie ni, ni kan blog untuk vitamin-vitamin shaklee, kenapa pula ada termasuk gambar bercuti ke Pulau Tioman pula ni.. hehehehe.. Jawapannya sebab saya takda blog personal untuk saya abadikan gambar-gambar ini, jadi saya pun dengan suka hati mengupload lah gambar bercuti ke Pulau Tioman saya disini. 

Rasa best sangat dengan aktiviti snorkeling di Pulau Tioman ni, dapat tengok banyak ikan dan isi-isi bumi di dalamnya. Alangkah indah ciptaan Allah, terasa tenang berasa di tengah lautan. Aisyyyy.. memang teruja lah.. best sungguh. 






Tempat : Pulau Tioman
Tarikh : 31 Julai 2014
Kos perbelanjaan 3 hari 2 malam lebih kurang 4 ribu untuk 10 dewasa dan 2 kanak-kanak
Kalau nak pergi dinasihatkan tengok ramalan cuaca terlebih dahulu ye sebab masa kami nak balik, angin serta ombak kuat pun melanda, nasib kami dalam perjalanan pulang ke Jeti Tanjung Gemok.

Pesanan penaja, jangan lupa bawa vitamin shaklee untuk penambah tenaga sebab memang kepenatan selepas melakukan aktiviti berendam dilautan, rasa macam tak bermaya, nak berjalan ke tempat makan pun longlai. Vitamin untuk kulit pun penting juga sebab kulit akan rase kering, jadi bila konsisten makan vitamin, cepatlah kulit kita pulih nanti. 

Sekian wasalam.

Jom order online -> Vitamin Shaklee

Friday, July 25, 2014

Jadual pam yang betul banyakkan susu ibu

Alhamdulillah.. syukur dengan rezeki yang allah bagi. Stok susu ibu untuk ilman yang baru je saya pam di ofis sebentar tadi. Pukul 6 pagi pam susu ibu tapi sekadar pam angin keluar. Sekiranya ini terjadi pada anda jangan kecewa. Saya bila tengok botol masih kosong. Saya ucapkan alhamdulillah.. allah bagi kita sedikit masa untuk merangsang hormon kita. Kita bagitau badan kita 'i need more milk'... saya perlukan lebih susu ibu, lebih!! Dan sememangnya  tujuan saya pam susu ibu itu pun dengan harapan akan dapat banyak susu pada jadual mengepam seterusnya. Dan ini lah hasilnya.


Disini saya ingin tekankan kepada ibu bekerjaya yang ingin menyimpan susu ibu, pam ikut jadual yang anda buat/tetapkan. Misalnya saya akan pam pada jam 6pagi , 9pagi , 12 tengahari, 3 petang. Biasanya jam 6 pagi, saya pam dapatlah 1 atau 2 auns. Sikit kan, tapi takpe. Kita dah ransangan untuk mendapat lebih banyak susu ibu pada jam 9 pagi dan hasilnya jam 9 pagi saya dah dapat 6 auns (bulan puasa). Andai kata anda masih dapat sikit juga, jangan risau, ucap alhamdulillah dengan senyuman. Insyaallah akan dapat lebih pada jam 12 thari nanti. kalau boleh hari-hari ikut jam yang sama anda pam. Kalau lah boleh ye sebab kita bekerja tak tentu masa untuk pam kan. Yang penting SILA PAM!!

Dan satu yang saya dapat rasakan sendiri bila kita tenang, susu ibu akan terhasil dengan lebih banyak. Oleh itu jangan stress, banyakkan selawat zikir. Doa banyak-banyak supaya susu ibu kita banyak melimpah ruah. tak gitu. hihihi

klik sini untuk order online --> Set Ibu Menyusu Shaklee

Hanie
SMS/Call : 019-6609951
emy_2912@yahoo.com.my