Thursday, April 16, 2015

Kelebihan membeli vitamin shaklee dengan saya

Alhamdulillah selesai memberi jadual makan vitamin pada seorang customer. Saya memang risau vitamin tak sampai-sampai pada customer sedangkan saya janji barang akan sampai dalam masa 2 hingga 4 hari bekerja. Harini adalah hari ke 4, jadi bila customer kata barang belum sampai macam cacing kepanasan lah saya. Apa lagi, buka laman web Gdex, semak barang dah tiba mana, call Gdex mereka kata dah sampai tapi customer kata belum sampai.  Ya Allah hanya tuhan yang tahu betapa risaunya saya. Tapi tu la, Allah menduga saya rupanya, memang vitamin dah sampai pada customer, ada pada kawan dia. Alhamdulillah.

Selain jadual vitamin, saya juga berikan cara yang betul untuk pakai krim Herbal Blend shaklee. Mesti ada cara yang terbaik kan, buka main sapu je.. Nak tahu tak, sejak kebelakangan ini, krim Herbal Blend ni mendapat sambutan hangat la. Yang belum cuba, boleh dapat satu dari saya. Bukan free tapi tak da GST. Hahahaha... lawak je.


Saya amat tekankan pengambilan air. Air mestilah tidak kurang dari 3 liter sehari. Respon biasa, 'ala, saya tak tahu la sehari saya minum berapa'. Itu biasa ye kengkawan.. saya dulu pun macam tu juga.  So saya kata 'Sila Sukat' hahahaha. Memang la kene sukat, kene tau arini minum berapa banyak air. Air tu sangat penting untuk sistem dalam badan, penting sangat. Dan tersenyum saya apabila customer kata kalau tak cukup air tak berkesan ke? Hehehe bukan tak berkesan tapi kita nak optimumkan penyerapan vitamin dalam badan, nak bagi mudah buah pinggang kita bekerja, kalau darah pekat, buah pinggang pun kene kerja kuat tau, ni barang nak pakai lama. Kang kene guna mesin nantikan susah. Choiiiii..

Panjang pula cerita. Setakat ini saja lah. Jumpa di entry yabg seterusnya. Saya adalah pengedar sah shaklee yang berada di Melaka. Pos keseluruh Malaysia.

HANIE
019-6609951
ID 866973
emy_2912@yahoo.com.my

Friday, April 10, 2015

Anak sembelit teruk, bagaimana nak atasainya?

Sembelit memang macam satu mimpi ngeri, kalau boleh tak nak kena betol tak? itu kita yang dewasa kata, bagaimana pula dengan anak kecil yang menghadapi sembelit, Ya Allah kasihan sungguh, tak sanggup rasanya nak biar anak kita kene sembelit ni kan. Jom tengok video ini, apakah cara kita nak atasi sembelit ini?


Anak Sembelit Teruk Sampai Kena Seluk Tangan Nak Korek from iReach HD on Vimeo.

Bagi ibu bapa yang buntu mencari ubat atau petua untuk atasi sembelit teruk yang dihadapi oleh anak, boleh mencuba Mealshake dari shaklee untuk masukkan sekali dalam senarai keperluan untuk anak selain buah-buahan dan makanan harian. 

Anak juga boleh diajar supaya lebih kerap mengambil air kosong dan galakkan makan buah-buah dan sayuran. Pelbagaikan makanan harian supaya mereka mendapat khasiat yang mencukupi. 

Vitamin untuk kanak-kanak
Mealshake RM113.75 (544g)
Vita-lea for children RM111.00 (60Biji)
Omega Guard RM136.00 (90 Biji)
Chewable vita-C RM37.50 (90Biji)




Belian vitamin shaklee boleh dibuat bersama saya, Nur Hanie Ilhamie binti Zainuddin
Untuk maklumat lanjut boleh hubungi SMS/WhatApps : 019-6609951 
Saya adalah pengedar sah shaklee yang berada di Melaka dan pos ke seluruh malaysia.


Thursday, April 9, 2015

Setelah 6 tahun berehat akhirnya disahkan hamil sekali lagi.

Watie Akib : 
Assalamualaikum
Kali ni terpanggil nak berkongsi dengan semua. Mula2 malu.. tapi bila difikirkan boleh membantu org lain.. saya rasa x salah saya berkongsi berita gembira di sini
Alhamdulillah.. setelah 6 tahun berehat .. akhirnya saya disahkan hamil sekali lagi. 2 tahun sudah saya mengalami keguguran setelah kandungan berusia 7 minggu.

Kali ini..kandungan telah berusia 9 minggu. Saya cuma berdoa dan tawakkal kepada Allah supaya kali ini ada rezeki..insyaAllah.
Dah bermacam2 produk saya ambil..termasuk.jamu. bayangkan balik kampung semua org tanya soalan yg sama.." bila nak tambah lagi?.. balik kg mertua.. org tanya.. kapan lagi...tambah dedeknya.. hehehe. Tension jugak lama2..
Saya pejam mata..tinggalkan semua produk lain.. termasuk.jamu2... saya istiqomah dengan gla dan alfalfa. Tutup mata..pekak kan telinga. Saya consume gla setiap hari..alfalfa setiap hari. Ada ja masalah period sikit atau sakit..rujukan saya...adik saya sendiri Noorhafiza Mohamad Akib.
6 bulan tanpa jemu makan secara consistent, Alhamdulillah...syukur...berkat doa dan usaha tanpa jemu..
Rakan2 yg masih belum ada anak...atau sedang mencuba.. amalkan..gla.
Alfalfa. Suami.makan zinc dan vit e
InsyaAllah...berdoa sentiasa. Syukur Alhamdulillah.
Doakan kali ini rezeki saya hingga 9 bulan.. 


Begitulah perkongsain puan Watie. Syukur alhamdulillah, beliau dapat hamil sekali lagi. Untuk mereka yang berusaha untuk hamil, jangan berputus asa dan teruskan usaha. InsyaAllah ada rezeki allah bagi. 

Untuk yang ingin mencuba set vitamin untuk hamil shaklee, jangan malu segan untuk hubungi hanie di 019-6609951 atau email saya di emy_2912@yahoo.com.my