Friday, April 18, 2014

Legasi Shaklee selama tempoh 5 dekat


Selama tempoh lebih 5 Dekad, syarikat Shaklee telah menerajui barangan dan produk kesihatan secara semulajadi yang terulung di dunia.

Pada tahun 1915, Dr. Forrest C. Shaklee telah menemui “Vitalized Mineralz”, iaitu merupakan salah satu multivitamin yang pertama di dunia. Pada tahun 1956, beliau telah menubuhkan Shaklee corporation yang merupakan syarikat jualan langsung pertama di dunia. Usaha beliau telah menjadikanya sebagai pelopor industry nutrisi dan kaedah pengagihan yang menawarkan faedah dan keuntungan kepada para pengedar.

Tatkala ramai orang lain mengamalkan penggunaan plastic dan bahan-bahan sintetik, Shaklee kembali pada semulajadi. Dengan mencari bahan-bahan semulajadi yang tulen untuk menghasilkan vitamin dan beliau juga diantara yang terawal, mencipta bahan pencuci rumah bersifat biodegradasi di dunia.

 Kredit pic to vitamummuy.blogspot.com

THE MORE YOU SHARE WITH OTHER,
THE MORE VALUABLE YOUR SHARE WILL BECOME
DO UNTO OTHER AS YOU WOULD
HAVE THEM DO UNTO YOU
-Dr. Forrest C. Shaklee-
  Pengasas Shaklee

Tatkala ramai orang dan syarikat lain membelanjakan wang untuk tujuan pengiklanan dan pemasaran, Shaklee melaburkan berbilion ringgit sebagai ganjaran kepada para pengedarnya yang berkongsi tentang Shaklee. Ditambah pula dengan jutaan ringgit yang dilaburkan untuk tujuan penyeledikan dan pembangunan produk kesihatan Shaklee.

Syarikat Shaklee meneruskan kesinambungan di dalam menerajui kepercayaan bahawa kesihatan dan kebahagian manusia sebagai sandaran utama kepada pembinaan dan pembentukan kehidupan dunia yang lebih baik.

Testimoni turun 5 kg dengan set kurus shaklee

Alhamdulillah, feedback yang menarik dari seorang customer yang ambil set kurus shaklee. Hanya ambil alfalfa dan lecithin je dapat turun 5kg.. ooo.. memang teruja sekali.. hebat bukan. 

Tapi ingat selain ambil vitamin, suka untuk saya tekankan kepada semua customer saya supaya mengawal pemakanan terutamanya lemak dan karbohidrat. Lebihkan ambil protein contohnya ikan dan lakukan senaman serta ambil lebih air putih. Kalau senaman tu mulakan dari yang mudah sehingga yang mampu mengeluarkan peluh hingga senam yang hardcore tapi ikut semampu kita la. 

Macam saya dalam misi meleperkan perut saya. Sehari saya boleh sit up 40x.. jadi saya konsisten dengan itu.  Konsisten tu penting gak, jangan lah harini buat, esok buat, lusa lupa, tulat tak ingat, konsisten ye! makan vitamin konsisten, water intake 3 liter minum dengan konsisten, senam dan lain-lain. 


Kalau nak ikutkan deman pun boleh je nak ambil vitamin, tapi kak siti ni risau sebab dia makan ubat doctor sebab tu dia tak ambil vitamin. Jangan risau ye kak. boleh ambil cuma jarakkan pengambilan ubat dan vitamin sekurang-kurangnya 2 jam. 

Kalau nak dapatkan coaching dari saya untuk kurus, jom lah hubungi saya, Jom dapatkan berat badan seperti saya 46kg jew.. hihihi.

Alfalfa RM53.75 untuk 330 Biji
Lecithin RM 53.75 untuk 120 Biji

Saya adalah pengedar sah shaklee yang berada di Melaka dan sekitarnya. Untuk mendapatkan vitamin shaklee, boleh segera hubungi saya di 019-6609951 / email saya di emy_2912@yahoo.com.my

Thursday, April 17, 2014

Makanan pejal untuk ilman part 3

Setelah habis puri lobak selama beberapa hari untuk ilman, kini beralih kepada bubur nasi pula. Ni lain sikit. Haritu saya melawat rumah family angkat suami saya di Yan Kedah sebelum meneruskan perjalanan ke Sungai Petani. Jadi dapatlah satu resepi bubur kosong untuk ilman. 

Resepi bubur kosong untuk bayi 6 bulan
1. Ambil satu cawan beras, basuh dan keringkan.
2. Masukkan dalam kuali untuk pastikan beras itu betul-betul kering. (Jangan lah sampai hangus pula ya)
3. Biarkan sejuk (xnak nanti beras tu berwap apabila didalam blender)
4. Blender hingga halus.
5. Masukkan dalam bekas dan simpan. 

Kalau nak masak ambil satu sudu dan campur dengan air dan didihkan. Sangat mudah dan ambil masa sekejap je nak buat bubur ni.

Jom layan gambar yang telah diambil ketika menyiapkan proses membuat stok bubur ilman. 


Masa kami ke Sungai Petani, jadi takda lah makanan untuk ilman, Oleh itu, KFC lah penyelamat kami. Beli kentang putar tanpa kuah. Tapi kene bagi sikit-sikit sebab ianya agak kering. Tapi ilamn suka dengan kentang putar tu. Al-maklumlah tak pernah rasa lagi. 

Tonsil atau sakit tekak bahayakah kepada kanak-kanak 

okeh lah, nanti saya sambung cerita makanan pejal untuk ilman part 4 pula ye. Nantikan tau. Bye wasalam.

Saya adalah pengedar sah Shaklee yang berada di Melaka dan sekitarnya. Sekiranya berminat untuk mendapatkan vitamin shaklee boleh segera hubungi saya di 019-6609951. Inginkan vitamin dengan harga yang jauh lebih murah lagi. Jom jadi ahli bersama hanie. Hanya RM75.00 sahaja untuk seumur hidup.