Thursday, July 17, 2014

Testimoni Performance Drink Shaklee


Assalammualaikum dan selamat berpuasa. 
Diam tak diam dah 19 hari dah kita berpuasa. Alhamdulillah, moga kita sempat sampai hingga ke akhir ramadhan ini ye. Macam mana anda lalui ramadhan ini? Sentiasa letih, penat, tak larat nak buat kerja. Masih belum terlambat untuk saya kenalkan anda dengan minuman elektrolit hebat ini iaitu PERFORMANCE DRINK, tanpa pewarna tiruan, tanpa gula juga tanpa karbonat. Juz nice.  

Ikuti testimoni pengguna mengenai Performance Drink :)

Assalamualaikum.. Mlm ni nak share 1 testimoni sendiri mengenai Performance Drinks.. Alhamdulillah.. Sejak seminggu lebih mengambil PD sebagai minuman wajib keluarga sewaktu berbuka & sahur, anak sy langsung takde ngadu lapar atau dahaga sepanjang berpuasa.. Sy sbg ibu agak risau juga kerana ini adalah tahun pertama anak bersekolah pagi (agama) & ptg (kebangsaan).. Dgn keadaan cuaca sekarang yg mmg panas.. Budak2 terutamanya yg mule2 akan rasa lesu & letih.. Tp, dengan PD Shaklee.. Alhamdulillah, tiada lg rasa lesu @ letih dlm diri anak sy.. Malah die teramat sukekan rasa oren PD Shaklee... TQ shaklee.. Mmg produk terbaikk!!!


Klik untuk order --> http://bit.ly/rujukvitaminkuPD


Sebarang pertanyaan boleh segera hubungi hanie di 019-6609951 atau email saya di emy_2912@yahoo.com.my. Saya adalah pengedar sah shaklee yang berada di Melaka. 

Tuesday, July 15, 2014

Khasiat buah naga dan smoothies sweet pinky

Buah naga yang cantik molek bukan sahaja sedap dimakan malah kaya dengan pelbagai vitamin yang baik untuk kesihatan badan.

Kajian mendapati ia kaya dengan kandungan potasium, ferum, protein, serat, sodium dan kalsium  yang lebih baik berbanding buah-buahan import.

Buah yang berasal daripada keluarga cactacea dalam spesis pokok kaktus itu juga baik untuk sistem penghadaman dan peredaran darah. Ia membantu memberi tindak balas memberangsangkan untuk mengurangkan tekanan emosi dan meneutralkan toksin dalam darah.


Buah naga juga mengandungi zat besi untuk menambah darah, vitamin B1(mengawal kepanasan badan), vitamin B2(menambah selera makan), vitamin B3(menurunkan kadar kolestrol) serta vitamin C untuk menambah kelicinan, kehalusan kulit dan mencegah jerawat. HM140714

Kini dipasaran terdapat dua jenis buah naga iaitu yang isinya berwarna merah dan putih. Ia boleh dimakan begitu sahaja dan isinya manis seperti buah kiwi. 


Resepi smoothies sweet pinky dari HANIE
1 Biji Buah Naga
1/2 Cawan Yogurt
2 Sudu ESP Shaklee
1 Sudu Mealshake Shaklee
1 Cawan Fresh Milk
Sedikit gula
Semangkuk ais sesedap rasa

Blenderkan semua diatas dan hasilnya pasti yum yum.. Sangat segar bila minum waktu berbuka puasa dan pastinya anda kenyang lebih lama. Selamat mencuba!!!

Klik sini untuk order --> smoothies sweet pinky

Friday, July 11, 2014

Vitamin ACE Shaklee super antioksidan

Antioksidan adalah molekul yang menghalang pengoksidaan molekul yang lain. Pengoksidaan merupakan satu tindak balas kimia yang memindahkan elektron atau hidrogen daripada bahan untuk agen pengoksidaan. Tindak balas pengoksidaan boleh menghasilkan radikal bebas. Radikal bebas ini boleh menyebabkan kerosakan atau kematian kepada sel.

Apabila kerosakan sel berlaku maka kita akan dengar 'eh muka nampak macam tua tapi muda lagi'. Penuaan yang berlaku tidak selari dengan umur. Radikal bebas akan menyebabkan penyakit mudah nak datang kepada kita. Radikal bebas yang tidak terkawal ini akan menyebabkan pelbagai penyakit kronik diantaranya kanser, jantung, pereputan tulang, sakit sendi, alzheimer(nyanyuk), strok dan lain-lain lagi.

Untuk melawan radikal bebas ini, kita memerlukan ANTI-OKSIDAN. Buah-buahan dan sayur-sayuran adalah sumber terbaik antioksidan. Oleh itu dinasihatkan untuk makan banyak-banyak sayur dan buah. Jangan lupa untuk ambil vitamin yang tinggi kandungan antioksidan seperti vitamin A, C & E.

Memperkenalkan vitamin ACE Shaklee super duper antioksidan untuk melawan radikal bebas. Khas untuk mereka yang inginkan kesihatan yang lebih baik dan yang ingin kekal cantik.


Klik sini untuk order online --> Vitamin ACE

Saya adalah pengedar sah shaklee id 866973 yang berada di Melaka. Jom hubungi saya untuk FREE konsultasi mengenai vitamin, FREE jadual makan vitamin dan pelbagai tips menarik saya sediakan kepada follower blog ini. Jom jadi ahli untuk diskaun vitamin sehingga 15%. Hanya RM75 sahaja seumur hidup tanpa perlu renew.