Thursday, May 21, 2015

Penjelasan isu Afalfa dan nursing student yang meninggal dunia

Penjelasan dari pihak Shaklee berhubung isu Afalfa dan nursing student yang meninggal dunia baru baru ini.

Ternyata laporan medical kematian arwah tiada kaitan dengan mana mana suplemen yang arwah ambil.

Mari sama sama sedekahkan bacaan Alfatihah kpd arwah

Afalfa telah dipasarkan sejak 50tahun yang lalu dan ia telah menjalani lebih 80,000 ujian sebelum.ia sampai kepada pengguna.

***please take note : Terdapat precaution awal pada botol menyatakan ia tidak sesuai untuk pesakit SLE..

Thursday, May 7, 2015

Dapatkan Vitalea secara percuma!!!

Memang teruja sangat nak update benda ni. Saya nak bagitau yang shaklee nak bagi vitamin PERCUMA, memang serius ianya anda boleh dapat secara PERCUMA!!!! 

Promosi ini bersempena 100years celebration of multivitamin Shaklee iaitu Vitalea.
Syarat untuk mendapatkan sebotol Vitalea secara PERCUMA;
1) Mendaftar keahlian
2) Membeli mana mana produk Shaklee
(Wajib penuhi kedua dua syarat)
Valid Sepanjang May - Oktober 2015.


Anda perlu tahu kehebatan Vitalea ni, memang terbaik.

Khairin Lokman Vitamin pertama yg saya makan dalam keluarga Shaklee...adalah Vitalea...Waktu tu saya baru naik kerja setelah cuti 2 minggu dek chicken pox..Walaupon dah 2 minggu...tapi badan masih shaking...fikiran kacau...dan tak dapat fokus kerja...That very evening juga ...Teem(now my upline) hulur Vitalea...Dalam paksa rela...telan gak lah Vitalea tu...

Wow!!! It really did wonder!Dalam 2 jam gitu...rasa badan lebih sehat...da tak shaking...dan mula fokus dengan kerja...

Vitalea mmg BESTAlhamdulillah...ambil daily insyaAllah susah jatuh sakit...


Lia UmmiIrfan Saya kalau customer mengadu keletihan yang amat sangat, takde tenaga ke, rasa lesu je badan saya akan suggest mereka start dengan Vitalea dan ESP bukan family wellness set. Saya sendiri amik vitalea dan ESP utk tambah berat badan dan energy booster sepanjang hari. Dan paling best Vitalea ni lengkap dgn iron formula.. SANGAT SESUAI untuk saya yang ada history anemia ni.. tak yah telan vitamin iron semata yang doc bagi.. PERFECTTO! :-))

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan vitalea secara PERCUMA, jom segera hubungi saya di nombor 019-6609951 atau email saya di emy_2912@yahoo.com.my untuk maklumat lanjut. Saya adalah pengedar sah shaklee yang berada di melaka, boleh COD mengikut tempat yang dipersetujui dan POS keseluruh Malaysia. 

Thursday, April 30, 2015

Puasa di bulan Rejab, melatih diri sebelum bertemu ramadhan

Alhamdulillah terjaga juga harini untuk bersahur setelah beberapa hari kunci jam tapi tak terjaga. Aisyyy.. macam mana bila tiba bulan ramadhan nanti, susah nak bangun, Ya Allah bantulah hambamu yang lemah ini, kuatkan semangatnya. 

Sebab itu dikatakan bulan rejab ini sebagai bulan persediaan bagi kita untuk menghadapi ramadan. Bersedia dari segi apa? dari segi amalan, mula bulan rejab ni kita praktis bangun malam bertahjud, paling tidak pun kita buat 2 rakaat pun jadi lah, lagi banyak lagi bagus. Lepas solat tahajud tu boleh kita berzikir sikit-sikit. Sampai tertidur pun tak pe.

Selain itu, kita perlu bersedia dari segi mental. Haritu masa 1 Rejab saya berpuasa, jadi apabila saya dah lama tak puasa, saya rasa agak letih walaupun pada hari tersebut saya tak pergi ke site/kerja luar, saya hanya buat kerja di pejabat. Agak-agak kenapa tu? Sebab itu kita perlu bersedia dari segi mental dan sentiada la ingat Allah. saya suka sebut Ya Allah, kuatkan semangat aku Ya Allah. Menyebut Ya Allah seolah-olah saya dapat semangat untuk bertahan. Sentiasa la sebut Ya Allah blablabla, Ya Allah blablabla, cakap je apa nak cakap dengan Allah, Allah maha mendengar rintihan hambanya. Dugaannya, kawan depan dok mengunyah kerepek pisang dan jajan seangkatan dengannya, yang belakang buat air nescafe semerbak bau satu pejabat. Tapi Alhamdulillah dapat juga saya berbuka petang tu.   

Azza, Hanie, Radiah, Naimah - Gambar raya tahun 2013
Bersabar adalah yang paling utama. Masa berpuasa bukan sahaja melatih diri berlapar mengenang nasib mereka yang susah tapi melatih sifat sabar seseorang. Jadi banyakkan istigfar, cakap macam senang kan, sabar sabar tapi bila teruji tu, hanya Allah je tau, lagi2 orang seperti saya yang menjaga bahagian aduan. pehhhh... sabau je lah. 

Harini hari khamis (30 April 2015) hari kedua saya mengganti puasa, baki ada 6 hari lagi. Jenuh juga nak mengganti puasa ye. Setakat ini sahaja, nantikan latihan berpuasa saya dibulan rejab pada entry selanjutnya. Bye bye