Wednesday, March 23, 2016

Return

Wednesday, March 23, 2016,4:30 PM |
Assalammualaikum dan selamat petang.

Haiii... hahaha tak tahu nak tulis tajuk apa, yang terfikir sekarang ni nak return. Return apa tu ye? hehehehe... return to gajin mengupdate blog. Blog pun dah berwajah baru tapi still malas lagi kan, xsyok la macam tu. 

Jadi sempena return ni, saya nak update gambar anak-anak syurga kesayangan saya. 

Ilman sungguh teruja bab-bab ambil gambar ni.

Sebenarnya banyak post maut mereka berdua bertukar menjadi tobot, tapi mama pilih satu je ye, kalau nak masuk semua berat blog mama n. hehehe

Yeahhhh.. ilman dapat upah, budak baik memang macam tu, terhantuk plak.

aisyyy.. sedapnya makan askrim setelah penat main playground kat Giant.

Ni hantar pakteh baha ke Klia, Pakteh nak ke Australia petik buah. Nanti saya buat entry pasal ni ye. Abg haq tak ikut sebab sekolah.

Gambar terbaru ilman. 

Read More...

Monday, January 4, 2016

Selamat Datang Ke Tahun 2016

Monday, January 4, 2016,11:19 AM |
Bismillahirahmanirahim

Assalammualaikum dan selamat pagi

Walaupun telah beberapa hari berlalu saya nak ucapkan selamat datang ke tahun 2016. Semoga tahun ini lebih bermakna, lebih diberkati oleh Allah, semoga Allah permudahkan urusan saya di dalam tahun 2016 ini. Pada tahun ini juga InsyaAllah bakal menambah bilangan ahli baru dalam keluarga saya. Semoga blog ini lebih meriah berbanding tahun-tahun sebelum ini. InsyaAllah amin. 



Read More...

Tuesday, September 15, 2015

#35EntrySept, DO's & DONT's untuk ibu mengandung

Tuesday, September 15, 2015,5:01 PM |
Apa yang anda rasakan apabila doktor kata "tahniah anda mengandung 2 bulan".  Perasaan saya ketika anak sulung tu rasa macam bercampur baur. Rasa tak sangka pun ada, happy pun ada, risau pun ada. Macam-macam rasa, Al-maklumlah anak sulong dan saya cepat lekat bak kata orang tua-tua bunting pelamin. Bila disahkan akan dapat anak kedua memang happy lah sebab nak bagi kawan kepada anak sulong saya tu. Anak ketiga, ehem-ehem dalam proses, InsyaAllah.

Berikut adalah DO's and DONT's untuk ibu mengandung: 


Anemia dengan ibu mengandung tu memang biasa dengar. Apa nasib sampai Warded ni, adehhhh..

Read More...

#35EntrySept, Promo YES Prenatal or Posnatal pack FREE sebotol Vita-lea

,4:18 PM |
Assalammualaikum dan selamat petang.

Harini saya nak kongsikan apa yang ditawarkan oleh pihak shaklee. Tawaran hebat sepanjang Sept ini khusus untuk ibu-ibu yang tercari-cari supplement sepanjang kehamilan dan juga selepas kehamilan. Yang best nya dengan setiap pembelian YES Prenatal atau Postnatal kita akan dapat FREE multivitamin shaklee iaitu Vita-Lea Iron Formula yang berharga RM88.75 (Tidak termasuk GST). 

Harga Prenatal dan Postnatal Pack adalah RM616.92 termasuk GST. Harga sama jadi apakah perbezaannya? Sila rujuk gambar dibawah. 


Bezanya adalah Prenatal ada mengandungi B complex dan Postnatal B complex itu ditukarkan dengan Alfalfa. Dan jangan lupa dengan setiap pembelian pack YES ini kita dapat FREE Vita-Lea Iron Formula. 

Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan vitamin ini boleh hubungi saya untuk maklumat lanjut. 

Hanie 
ID 866973
019-6609951
emy_2912@yahoo.com.my

Read More...

Friday, September 11, 2015

#35EntrySept, 6 cara tenangkan bayi yang kuat menangis

Friday, September 11, 2015,11:43 AM |
Assalammualaikum dan selamat pagi.

Harini saya nak kongsikan 6 tips penting yang perlu diambil maklum oleh ibu, ayah atau nenek terutamanya yang baru dapat anak. Ini juga lah yang saya buat untuk menenangkan buah hati sulong saya yang asyik menangis masa dalam pantang.


Tepukkan perlahan

Sambil dukung, anda tepuk-tepuk badan bayi anda. Ada yang tertidur jika ditepuk-tepuk. 

Buat bunyi yang menenangkan

Bayi secara umumnya menyukai bunyi yang menenangkan seperti zikir dan berdengung. Atau boleh juga buat bunyi seperti syuuuu, seperti bunyi di dalam perut ibunya.

Urutan 

Bayi suka dirinya dibelai dengan lembut. Urut perlahan bayi anda. Gosok kaki & badannya. Bayi akan berasa selesa.

Udara segar

Apabila bayi menangis cuba cari ruang yang lebih luas. bawa bayi anda keluar & ambil udara segar. Mungkin dia akan rasa lebih lega dan tenang.

Bedung atau Peluk Erat

Bayi akan berasa selesa & selamat apabila dibedung dan dipeluk erat. kain bedung yang meliputi badannya membuatkan bayi terasa seperti berada di dalam kandungan ibunya.

Keluar menaiki kenderaan

Ada sesetengah bayi akan berhenti menangis setelah menaiki kenderaan. Malah ada yang terlena tertidur. 



Klik untuk gambar lebih jelas.

Jom layan video menarik ini. 


Cara Tambah Susu Badan Supaya Tak PANIK Anak Menangis Kelaparan from iReach HD on Vimeo.

Hanie
019-6609951
ID 866973
emy_2912@yahoo.com.my
Read More...